اردشیر رستمی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به پیگیریهای چندین ساله برای تردد مسافر از مرز شوشمی، تحقق این امر را مستلزم موافقت طرف عراقی دانست و گفت: از طرف ایران مرز شوشمی چند سال است که به عنوان مرز رسمی شناخته شده و مشکلی برای تردد مسافر از آن وجود ندارد، اما باید دولت مرکزی عراق نیز همراهی کند.
وی ادامه داد: خوشبختانه استاندار کرمانشاه نیز نگاه ویژهای نسبت به بازگشایی مرز شوشمی برای تردد مسافر دارد و قرار است در فرصت مناسب با طرف عراقی مذاکرات لازم را در این زمینه دنبال کند که امیدواریم به نتیجه برسد.
فرماندار پاوه از مزایای تردد مسافر از مرز شوشمی یاد کرد که درجه اول به رونق گردشگری منطقه کمک میکند و یادآور شد: با توجه به ثبت جهانی منظر فرهنگی اورامانات، این منطقه پتانسیل فراوانی برای جذب گردشگر از سمت عراق دارد.
رستمی وجود ۱۲ روستای هدف گردشگری در پاوه با زیرساختهای اقامتی و پذیرایی را از دیگر ظرفیتها برای پذیرش گردشگران عراقی دانست و اضافه کرد: امروز صنعت توریسم درآمد بالایی دارد و نباید از آن غافل باشیم.
وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر وجود بیمارستان مجهز قدس پاوه و مراکز درمانی مجهز در مرکز استان نیز این ظرفیت را فراهم میکند که با تردد مسافر از مرز شوشمی، شاهد رونق توریسم درمانی باشیم.
به گفته فرماندار پاوه، با تردد مسافر از مرز شوشمی امکان پذیرش دانشجو از عراق در مراکز آموزشی استان کرمانشاه هم فراهم خواهد شد که کمک بسزایی به تبادل فرهنگی بین دو منطقه میکند.
رستمی مجموع این عوامل را زمینه ساز ایجاد اشتغال و درآمدزایی نه تنها برای پاوه بلکه برای کل استان دانست که اهمیت بازگشایی مرز شوشمی برای تردد مسافر را دو چندان میکند.
وی درباره اینکه آیا در مرز شوشمی امکانات لازم برای تردد مسافر فراهم است نیز عنوان کرد: فراهم کردن زیرساختها در صورتی که طرف عراقی با تردد مسافر از این مرز موافقت کند در کوتاهترین زمان انجام خواهد شد و اگر تا کنون سرمایهگذاری در زمینه تردد مسافر در مرز شوشمی صورت نگرفته به آن دلیل بوده که هنوز موافقت طرف عراقی را به طور کامل نداشتهایم و چنانچه این موافقت حصول شود در کوتاهترین زمان با همکاری اداره کل راهداری وحمل و نقل جادهای میتوان سایت تردد مسافر را برقرار کرد.
به گفته فرماندار پاوه، هم اکنون مرز شوشمی از نظر تبادلات تجاری فعال بوده و از مرزهای مهم استان به شمار میرود.
انتهای پیام
نظرات