حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی جعفری در گفتوگو با ایسنا با گرامیداشت سالروز شهادت آیت الله دکتر مفتح، اظهار کرد: دانشگاه و حوزه علمیه دو نهاد تصمیم گیرنده و سرنوشت ساز در کشور هستند که میتوانند در رشد ایدههای اعتقادی، فرهنگی و تربیت نیروهای کشور موفق باشند.
وی با بیان اینکه وحدت این دو نهاد میتواند مشکلات کشور و نظام را حل کند، افزود: این ایده در حیات شهید مفتح شکل گرفت و اکنون نیز گامهایی را میتوان در این ارتباط برداشت.
جعفری با اشاره به نوع رفتار شهید مفتح در ایجاد و حفظ وحدت بین حوزه و دانشگاه، ادامه داد: تلاش و پیگیریهای شهید مفتح سبب شد تا اقدامات ارزشی بین حوزه و دانشگاه شکل گیرد و در عرصههای مختلف نیز دغدغههای اصلی این عالم بزرگوار بحث وحدت حوزه دانشگاه بود.
وی با بیان اینکه تاثیرپذیری اقدامات شهید مفتح به حدی بود که بعد از شهادتشان نیز سالروز شهادت ایشان به اسم وحدت حوزه و دانشگاه شکل گرفت، تصریح کرد: هرساله در این روز جلساتی در حوزه و یا دانشگاه با حضور اندیشمندان این دو نهاد برگزار میشود.
جعفری با اشاره به الزامات و اقدامات ایحاد وحدت، بیان کرد: در سطح کلان کشور به این منظور جایگاهی تعریف شده؛ مجموعهها نشستهایی دارند و جلساتی در روز ۲۷ آذر به عنوان یک حرکت عمومی و نمادین انجام میشود.
وی با بیان اینکه در این نشستها اساتیدی از حوزه و دانشگاه گرد هم مینشینند و صحبتهای جدیدی را آغاز میکنند، تصریح کرد: اخیرا کارگروه وحدت حوزه و دانشگاه در استان تشکیل شده و مسئولان موضوعاتی را طی نشستهایی دنبال میکنند که محوریت آنها مباحث و دغدغههای مقام معظم رهبری است.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه بیرجند با اشاره به بحث در حوزه محورهای مهم اثرگذار در کارگروه وحدت، افزود: حقیقت این است که حوزه و دانشگاه باید به این باور برسند که باید وحدت در هدف داشته باشیم و وحدت به این معنا نیست که دانشگاهیان رنگ حوزه گرفته و یا همه حوزویان دانشگاهی شوند چراکه وجود هر دو نهاد با توجه به اهدافشان برای جامعه مورد نیاز است.
جعفری با بیان اینکه هدف هر دو ارگان باید رشد و تعالی نظام جمهوری اسلامی بوده و کارکردهای خود را در قالب اهداف خود به فعلیت برسانند، ادامه داد: باید کارکردگرایی شود تا اگر ضعفی وجود دارد جبران شود.
وی با تاکید بر برگزاری نشستهای مشترک، تصریح کرد: تضارب آرا باعث رشد شده و توجه به ایدههای هر دو طرف زمینه رشد طرفین را ایجاد خواهد کرد چراکه وقتی تضارب آرا انجام شود به سمت نقد و همچنین توسعه حوزه و دانشگاه پیش خواهیم رفت.
جعفری با بیان اینکه بدیهی است که این نقد از روی دلسوزی است، یادآور شد: هدف هر دو نهاد باید دنبال شود تا محصول آن دفاع از ارزشهای انقلاب و حل مشکلات جامعه خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات