به گزارش ایسنا، لغو عضویت ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل از مهمترین موضوعات خبری این روزهاست که واکنش های بسیاری را در پی داشته است.
در همین ارتباط محمدحسن آصفری نایب رئیس کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها در مجلس شورای اسلامی ضمن محکومیت این اقدام، تاکید کرد: حضور عربستان به عنوان عضو ناظر در کمیسیون مقام زن سازمان ملل به عنوان کشوری که در آن زنان حتی حق رای نیز ندارند جایگاه این کمیسیون را زیر سوال می برد.
همچنین امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم کشورمان در سازمان ملل در بخشی از سخنرانیاش در کنفرانس وزرای امور خارجه کشورهای عضو گروه ۷۷ بعلاوه چین، تصریح کرد: متأسفانه بار دیگر دیکتاتوری یکجانبه، قلدرمآبی محض، ریاکاری، سوء استفاده از قدرت سیاسی، ارعاب و اجبار و نیز بکارگیری استانداردهای دوگانه توسط آمریکا و متحدانش، بر چندجانبه گرایی، رویه های قانونی و حاکمیت قانون فائق آمد و در نتیجه آن، جمهوری اسلامی ایران به ناحق از عضویت قانونی خود در کمیسیون مقام زن محروم شد.
آیت الله سید احمد خاتمی هم در خطبههای نماز جمعه این هفته تهران درباره حذف ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل تصریح کرد: اولا قطعنامه ضمانت اجرایی ندارد. دوما ۴۰ روز آمریکا تقلا کرد تا به تصویب برساند این قطعنامه را و این هم پرونده سیاه دیگری از آمریکا علیه ملت ایران است.
امام جمعه موقت تهران همچنین با تاکید بر اینکه بیشترین بها را ایران به زن داده است؛ اینجا زن، زندگی، آزادی وجود دارد. آزادی واقعی اینجاست،افزود: آنچه آمریکا تحریک می کند بردگی است، آزادی نیست. آمریکا زن برده می خواهد که هویتش را از دست داده باشد. زنی که همه فرهنگش فرهنگ بردگان باشد. تنها در نظام اسلامی است که زندگی بانوان زندگی شرافتمند انسانی است.
دیگر اخبار مرتبط را می توانید در لینک های زیر دنبال کنید.
واکنش کاردار ایران در لندن به استانداردهای دوگانه اروپا و آمریکا درباره حقوق بشر و زنان
حذف ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل، ناقض مفاد منشور این سازمان است
لغو عضویت ایران از کمیسیون مقام زن حرکت ظالمانه است
ایران جایی در هیات بینالمللی که اعضایش حامی تروریسم وهابی هستند ندارد
بدعت سیاسی آمریکا در کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد
واکنش رئیس فراکسیون زنان مجلس به قطعنامه حذف ایران از کمیسیون مقام زن
پایان دادن به عضویت کمیسیون مقام زن نشانه دیگری از بازگشت یکجانبه گرایی بود
***
همچنین تصویب قطعنامه ضد ایرانی در مجمع عمومی سازمان ملل که به روال چند سال گذشته به پیشنهاد کانادا و با حمایت کشورهای اروپایی و رژیم صهیونیستی مطرح شد، واکنش سخنگوی وزارت خارجه را در پی داشت.
ناصر کنعانی این قطعنامه را منعکس کننده دورویی و نفاق بانیان آن و فاقد مشروعیت و اعتبار دانست و افزود: رویکرد ریاکارانه بانیان این قطعنامه در استفاده ابزاری از نهادهای بین المللی برای اعمال فشار علیه جمهوری اسلامی ایران مصداق بارز سوءاستفاده از مفاهیم و ارزش های متعالی حقوق بشری برای پیشبرد اغراض کوته بینانه سیاسی دانست.
وزارت امور خارجه ایران هم در پاسخ به جمع بندی شورای وزرای خارجه اتحادیه اروپا و مواضع خصمانه برخی دولتهای اروپایی بیانیه ای منتشر و تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران بدون توجه به کلیشههای دوگانه و منفی که بهعنوان بخشی از کارزار برخی از دولتها طی دهههای گذشته برای بدنام کردن ایران ساخته شده، در حمایت و ارتقای حقوق بشر ثابت قدم است.
گزارش ایسنا دربار افزایش قیمت دلار در روزهای اخیر با عنوان «بانک مرکزی میتواند ترمز دلار را بکشد؟» هم از خبرهای مورد توجه مخاطبان بود.
در ابتدای این گزارش آمده است که به باور برخی از کارشناسان، «تورم»، «ناآرامیها» و عملکرد «بانک مرکزی» در بازار ارز سه عامل تاثیرگذار در افزایش سرسامآور قیمت دلار است؛ عواملی که با چاشنی «تدبیر» حل شدنی است.
اخبار دیگر با محوریت افزایش قیمت دلار را در لینک های زیر بخوانید.
پاسخ شورای اطلاعرسانی دولت به سرمقاله یک روزنامه درباره قیمت دلار
***
در پی انتشار برخی اخبار در خصوص عدم اعمال قانون افزایش حقوق کارکنان دولت از این ماه، مهدی عیسیزاده رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: بر اساس قانون مصوب مجلس، دولت باید از ابتدای مهر ماه افزایش حقوق را اعمال کند و دولت قول داده است که افزایش حقوق کارکنان در آذرماه اعمال شود و معوقات مهر و آبان ماه هم پرداخت شود.
تحلیل معاون پیشین وزارت امور خارجه درباره مسائل به وجود آمده در پی سفر رئیسجمهور چین به عربستان و همچنین سفری که معاون نخست وزیر این کشور پس از آن به تهران داشت، از دیگر اخبار مورد توجه مخاطبان بود.
ابراهیم رحیم پور معتقد است که «عربستان با چین راهبردی تر از ما کار می کند و سفر مقام چینی به تهران در سطح سفر آنها به عربستان نبود»و می گوید: چگونه است که مقامی در سطح رئیس جمهور چین به عربستان سفر می کند اما یک مقام دیگر چینی آن هم در دو سطح و رده پایینتر یعنی معاون نخست وزیر به تهران می آید. ما خیلی سال است که با چینی ها کار کردیم اما چه اتفاقی افتاده که چین در مساله جزایر سه گانه اعمال نظر می کند و مقامی در سطح رئیسجمهور را به عربستان می فرستد.
توییت اخیر سفیر اسرائیل در باکو درباره وضعیت یهودیان در ایران نیز واکنش سفیر جمهوری اسلامی ایران در جمهوری آذربایجان را در پی داشت.
سید عباس موسوی در توییتی در پاسخ به آن نوشت: بر خلاف رژیم جعلی و موقت صهیونیستی که ۷۰ سال وجودش باعث شده ملتها مانند یک غده سرطانی رنج ببرند، ایران کشوری ریشهدار با ۷۰۰۰ سال تاریخ ثبت شده است که همواره لنگر ثبات جهان بوده است. این غده (اسرائیل) جراحی خواهد شد.
وضعیت آلودگی هوا در کشور هم موضوع توییت یک عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی خطاب به مسئولان بود.
محسن دهنوی نماینده تهران در مطلبی در صفحه توییتر خود نوشت: «حل ریشهای آلودگی هوای پایتخت پیشکش؛ لااقل جلسه کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران را زودتر تشکیل دهید و اگر قرار است اوایل هفته آتی تعطیل شود، الآن اعلام کنید! تکلیف شهروندانی را که از آلودگی به بقیه شهرها پناه بردهاند، زودتر مشخص کنید تا بیهوده به تهران برنگردند.
از دیگر اخبار پربازدید، برگزاری سومین جلسه رسیدگی به پرونده هواپیمای اوکراینی با حضور متهمان، شکات، خانواده جانباختگان و وکلای آنها به ریاست قاضی ابراهیم مهرانفر در دادگاه نظامی استان تهران بود.
بنابر اعلام مرکز رسانه قوه قضائیه، پیش از این و طی دو جلسه قبلی دادگاه، شکات و وکلای آنها، اشکالاتی به مرحله تحقیقات و نظرات کارشناسی موجود در پرونده گرفته بودند که قاضی با وارد دانستن این اشکالات، پرونده را بابت رفع برخی نواقص به دادسرا برگرداند و پس از رفع این اشکالات دادگاه برگزار گردید.
انتهای پیام
نظرات