• شنبه / ۳ دی ۱۴۰۱ / ۱۵:۵۹
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 1401100301371
  • خبرنگار : 71381

بسته اخبار سیاسی سوم دی

وضعیت فرجام‌خواهی دو متهم/موانع برجام/موضع ایران درباره تحصیل دختران افغان

وضعیت فرجام‌خواهی دو متهم/موانع برجام/موضع ایران درباره تحصیل دختران افغان

برجام/ وضعیت فرجام‌خواهی محمد قبادلو و سامان صیدی/ ناآرامی های اخیر در کشور/ تحصیل دانشجویان دختر افغان در ایران و ... از موضوعات پربازدید و خبرساز تحریریه سیاسی ایسنا بود که جزئیات آن در ادامه می‌آید.

به گزارش ایسنا، تحلیل یک پژوهشگر مسائل استراتژیک درباره موانع توافق نهایی در مذاکرات احیای برجام در صدر اخبار پربازدید امروز قرار گرفت.

دیاکو حسینی معتقد است یکی از موانع موجود برای رسیدن به نتیجه نهایی در برجام، تحولات داخلی ایران و فشار افکار عمومی در داخل ایران و آمریکا است که عملا طرفین را به سمت رفتارهایی سوق داد که حسن نیت در مذاکرات را زیر سوال برد.

همچنین حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در توییتی با اشاره به دیدار چند روز پیش خود با «جوزف بورل» مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در اردن نوشت: در این دیدار در مورد برداشتن گامهای نهایی توافق، موافق بودیم. پنجره توافق از سوی ایران باز است اما نه برای همیشه.

محمد مرندی کارشناس و مشاور رسانه‌ای تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران هم در حساب کاربری خود در توییتر ضمن تاکید بر اینکه غرب درباره برنامه هسته‌ای ایران دروغ می‌گوید، نوشت: در جریان مذاکرات هسته‌ای وین، رژیم‌های غربی مدام ادعا می‌کردند که برنامه هسته‌ای ایران «به نقطه‌ای بدون بازگشت می‌رسد». ماه ها از مذاکرات گذشته و غرب ساکت است. چرا؟ دروغ می‌گفتند.

از دیگر اخبار پرمخاطب امروز، توضیحات روابط عمومی دیوان عالی کشور درباره وضعیت فرجام‌خواهی محمد قبادلو و سامان صیدی(یاسین) بود.

دیوان عالی کشور که صبح امروز خبر پذیرش فرجام خواهی محمد قبادلو و سامان صیدی از محکومان دادگاه‌های ناآرامی‌های اخیر را منتشر کرده بود در خبر دیگری اعلام کرد که درخواست فرجام خواهی محمد قبادلو رد و حکم او تایید شده است.

در توضیحات تکمیلی دیوان عالی کشور ضمن اصلاح خبر پذیرش فرجام خواهی محمد قبادلو آمده است که دادنامه نامبرده را مستنداٌ به شق الف ماده ۴۶۹ قانون آیین دادرسی کیفری ابرام نمود. همچنین فرجام خواهی سامان صیدی (یاسین) از دیگر متهمان اغتشاشات اخیر از سوی دیوان عالی کشور پذیرفته شد و با عنایت به نواقص تحقیقاتی و مستنداٌ به بند ۲ شق ب ماده ۴۶۹ قانون آیین دادرسی کیفری پرونده نامبرده جهت رسیدگی مجدد  به همان دادگاه ارجاع شده است.

بر اساس گزارش قوه قضاییه محمد قبادلو با حکم  دادگاه انقلاب  به اتهام "افساد فی‌الارض از طریق جنایت علیه تمامیت جسمانی افراد، تخریب و اقدام علیه امنیت ملی ‌کشور که منجر به اخلال در نظم عمومی و ناامنی در کشور و وارد کردن خسارت به افراد و اموال عمومی" به اعدام محکوم شده است.

از طرف دیگر وکیل مدافع رضا اسلامی استاد دانشگاه بهشتی هم از لغو منع تدریس و ممنوع الخروجی خبرداد و افزود: شعبه ۲۱ دادگاه تجدیدنظر استان تهران مجازات تکمیلی موکلم مبنی بر منع تدریس و پژوهش در دانشگاه‌های کشور به خصوص دانشگاه بهشتی و ممنوع الخروجی‌اش از کشور را طی دادنامه قطعی لغو کرد.

دیگر اخبار مرتبط را می توانید در لینک های زیر دنبال کنید.

درخواست ۱۴ بسیج دانشجویی دانشگاه‌های تهران از اژه‌ای برای برگزاری علنی دادگاه‌های حوادث اخیر

بررسی مدیریت تحولات اجتماعی اخیر در فضای دانشگاهی در دستور کار کمیسیون‌های مجلس

***

اعلام موضع ایران به افغانستان در خصوص تعلیق تحصیل دانشجویان دختر افغان هم از خبرهای مورد توجه مخاطبان بود.

سید رسول موسوی دستیار وزیر امور خارجه در صفحه توییتر خود در این ارتباط نوشت : امروز با دعوت از سرپرست سفارت افغانستان ضمن تشریح موضع سخنگوی وزارت خارجه ایران در خصوص تعلیق تحصیل دانشجویان دختر در دانشگاههای افغانستان آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای مساعدت به حل مشکلات ادامه تحصیل دختران به طرق مختلف از جمله به صورت برخط و استفاده از زیرساختهای موجود در ایران اعلام کردم.

درهمین ارتباط مهدی اسماعیلی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی در راستای حس انسان‌دوستی در صورت عدم تجدید نظر دولت افغانستان متناسب با ظرفیت دانشگاه‌ها پذیرای دانشجویان دختر افغانستانی خواهد بود، گفت:در صورتی که طالبان نسبت به توصیه‌های حقوق بشری بی‌توجه بوده ونسبت به تحصیل زنان تمکین نکند این ظرفیت در دانشگاه‌های کشور ما وجود دارد.

تحلیل معاون پیشین وزارت خارجه مصر درباره روابط ایران با مصر و عربستان و تاثیر آمریکا بر این روابط هم از اخبار پرمخاطب بامداد امروز بود.

عبدالله الاشعل می گوید که روابط تهران و قاهره از قدیم قوی بوده است اما دشمنی آمریکا با ایران به طور محسوس بر این روابط تاثیر می‌گذارد و مانع نزدیک تر شدن روابط می‌شود.

این استاد دانشگاه همچنین افزود: عربستان کشور مستقلی نیست و از دشمنی میان آمریکا و ایران تاثیر می‌پذیرد بنابراین تهران هر چقدر عربستان را به سمت خود بکشد این کشور به همان اندازه از آمریکا بی نیاز می شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha