غلامرضا قنبری، ۲۳ آذر ماه، در بازدید از پروژه شهرک گلخانهای، چهار واحد تولیدی و یک باغ انگور کاشمر خاطرنشان کرد: برای رفع مشکلات تولیدکنندگان بخش کشاورزی تمام تلاش خود را به کار گرفتهایم.
وی ابتدا در بازدید از شهرک گلخانهای این شهرستان که طی ۲۰ سال گذشته احداث شده ولی هنوز به بهرهبرداری نرسیده است، گفت: باید با سرمایهگذاران صحبت و از آنها برای سرمایهگذاری دعوت کرد. اینکه بخواهیم پشت میز بنشینیم تا خود سرمایهگذار بیاید، هیچگاه این شهرک راهاندازی نمیشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: تلاش میشود با تشکیل جلسهای آب ۲ چاه شهرک گلخانهای تبدیل به یک چاه شود. برای تامین سازههای مورد نیاز هم ۲ کارخانه در مشهد در این زمینه فعالیت دارد و میشود صحبتهایی با آن نیز داشت.
محمد شجعی، مدیر جهاد کشاورزی کاشمر، در همین خصوص گفت: شهرک گلخانهای کاشمر هرچند ابتدا برای فارغالتحصیلان بخش کشاورزی در نظر گرفته شده بود اما در ادامه مدیریت شرکت شهرکهای کشاورزی استان اداره این مکان را بر عهده گرفت و زیرساختهای آن را ایجاد نمود.
وی کل اراضی شهرک گلخانهای کاشمر را ۲۹ هکتار اعلام و تصریح کرد: ۱۵ هکتار از این اراضی برای ۴۳ واحد گلخانهای بین ۳۵۰۰ تا ۴۵۰۰ متری مورد استفاده قرار میگیرد.
شجعی عنوان کرد: تاکنون برق و گاز مورد نیاز شهرک و آب مورد نیاز آن نیز از ۲ چاهموتور با ۵.۵ لیتر بر ثانیه تامین شده است. همچنین استخر ۱۰ هزار متر مکعبی و تمام معابر و لولهگذاریها در آن انجام شده و فقط باید سولهها استقرار یابد.
وی اظهار کرد: ارزش شهرک گلخانهای کاشمر ۲۴ میلیارد تومان قیمتگذاری شده و تاکنون چندین سرمایهگذار برای مدیریت آن داوطلب شده بودند که در ادامه از کار انصراف دادند.
ضرورت ایجاد بارانداز و شهرک کشاورزی در کاشمر
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی همچنین در بازدید از یک کارخانه کشمش پاککنی که مشکل اصلی آن تمدید نشدن پروانه از سوی مسئولان بهداشت به دلیل فعالیتش داخل شهر و در کنار صنایع آلوده بود، گفت: برای تمدید پروانه این مجموعه تلاش میکنیم.
وی با تاکید بر اینکه برای رفع مشکلات اینگونه واحدها باید به فکر ایجاد یک بارانداز محصولات و شهرک کشاورزی در کاشمر بود، عنوان کرد: برای تمدید پروانه صحبتهایی با مسئولان بهداشت خواهیم داشت تا به صورت موقت و تا زمان رفع مشکلات آن را تمدید کنند. البته اینگونه واحدها باید در بلندمدت از داخل شهر به مکان بهتری انتقال یابد.
نبود برق و گاز مشکل تمام باغات استان
قنبری در ادامه به بازدید از باغ ۵۰ هکتاری انگور ترکمن پرداخت و گفت: تلاش میشود برای تامین برق و گاز باغات انگور که مشکل بسیاری از باغات استان هم هست، به طور کلی تصمیمگیری شود.
وی افزود: اگر مجوزهای لازم صادر شود، باغداران راحتتر میتوانند برای تامین گاز و برق مورد خویش نیاز اقدام کنند. در حال حاضر اگرچه متوسط تولید انگور در کاشمر ۲۰ تا ۲۵ تن است اما بر اساس آنچه اعلام شده، در یکی از باغهای شهرستان تا ۱۲۹ تن نیز انگور برداشت شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با بیان اینکه در حال حاضر برق و گاز مشکل گریبانگیر تمام باغات استان حتی آنهایی که صنعتی است هم شده، اظهار کرد: متاسفانه به دلیل اینکه هنوز برخی مزارع پروانه فعالیت ندارد، به تبع بانک اطلاعاتی از وضعیت آن نیز در اختیار نیست. از همین رو باید هر چه زودتر نسبت به شناسنامهدار کردن تمام باغات استان اقدام شود.
تامین چغندر قند کارخانههای مشهد از هرات
وی در ادامه در بازدید از کارخانه قند کاشمر تصریح کرد: میطلبد برای تامین شکر مورد نیاز مدیران این کارخانه با مزارع چغندر قند قرارداد منعقد شود.
قنبری اظهار کرد: اگر کابل موافقت کند، تفاهمنامهای تهیه کردهایم که بر اساس آن مقرر شده طی قراردادی در هرات برای تامین چغندر قند کارخانههای مشهد اقداماتی صورت گیرد. در واقع میشود با طرف افغان قرارداد منعقد کرد. ما نیز شرایط لازم را برای اجرایی شدن قرارداد مزبور در این سوی مرزها فراهم میکنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی تصریح کرد: هماکنون در حال ایجاد زنجیره تولید چغندر قند در خراسان رضوی هستیم. با به ثمر رسیدن این فرایند، میتوان به جای خرید شکر آزاد، از ظرفیتهای خالی کارخانههای چغندر قند استفاده کرد.
محمد شجعی، مدیر جهاد کشاورزی کاشمر، در این بازدید گفت: در حال حاضر پنج واحد قندی در کاشمر فعالیت دارد که روزانه ۲۵۰ تن قند تولید میکند.
وی با بیان اینکه کاشمر بزرگترین تولیدکننده قند استان است، اظهار کرد: اکنون این کارخانه ۸۰ درصد شکر مورد نیاز خود را به صورت آزاد تهیه میکند.
ضرورت تشویق کشاورزان به کشت گیاهان دارویی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی همچنین در بازدید از پالایشگاه گیاهان دارویی این شهرستان عنوان کرد: در حال حاضر مهمترین معضل استان در بخش کشاورزی کمآبی است. لازم است کشاورزان را به کشت محصولات کمآب طلب از جمله گیاهان دارویی تشویق نمود. در حال حاضر با توجه به اینکه تاکنون ۸۰ درصد این پالایشگاه به بهرهبرداری رسیده، اگر ۲۰ درصد دیگر آن نیز به نتیجه برسد، اتفاقات خوبی در زمینه پرورش گیاهان دارویی رخ خواهد داد.
قنبری با تاکید بر اینکه باید زمینه بازدید مالکان بزرگ بخش کشاورزی خراسان رضوی از این پالایشگاه را فراهم کرد، گفت: با توجه به اینکه نیاز اولیه این پالایشگاه در سال ۳۰۰۰ تن است، باید شرایطی فراهم شود که بخش قابل توجه این نیاز از داخل استان تهیه شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی افزود: اگر مدیران شهرستان کاشمر آمادگی داشته باشند، حاضریم در این رابطه جلسهای با روسای ادارات جهاد کشاورزی شهرستانهایی که قابلیت کشت گیاهان دارویی دارند، در محل این پالایشگاه برگزار کنیم.
وی با اشاره به اینکه باید برای کشاورزان به فکر اعطاء تسهیلات نیز بود، عنوان کرد: از محل مصوبات سفر ریاست جمهوری به خراسان رضوی ۸۰ میلیارد تومان برای توسعه گیاهان دارویی اختصاص دادهایم.
انتهای پیام
نظرات