اسماعیل جباری امروز چهارشنبه ۲۳ آذر در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: صیادان گلستانی در ۱۲۰ کیلومتر از سواحل گلستان مشغول صیادی هستند، در گلستان دو رودخانه قره سو و گرگانرود وجود دارد که منتهی به دریا میشود اما متأسفانه به دلیل خشکسالی و یا احداث سدهای بالادست دیگر شاهد تکثیر طبیعی در رودخانهها نیستیم.
وی از اجرای طرح بازسازی ذخایر آبزی خبر داد و افزود: با توجه به اینکه زایشگاه طبیعی آبزیان در رودخانهها از بین رفته شیلات با کمک صیادان، اقدام به بازسازی ذخایر کرده و از سال جاری تاکنون حدود ۱۵۰ تن انواع ماهیان به دریا رهاسازی شده است.
مدیرکل شیلات استان گلستان تأکید کرد: برای حفظ ذخایر دریا، امسال حدود ۵۰ میلیون بچه ماهی اعم از کپور، کلمه و غیره تکثیر کرده و به آبهای دریای خزر رهاسازی کردهایم که خوشبختانه امسال کپور موفق عمل کرده و خود را نشان داده است.
جباری با بیان اینکه امسال برای فصل کار صیادان گلستانی برنامهریزی کردیم، تصریح کرد: با توجه به اینکه شرایط تکثیر طبیعی وجود ندارد ما امسال بیشتر از برنامه اقدام به تولید بچه ماهی کردیم تا نسل آینده بتواند از این ماهیان بهرهمند شود.
وی خاطرنشان کرد: کپور گونه بومی استان گلستان است و امسال حدود ۲۵ میلیون قطعه تکثیر و به دریا رهاسازی کرده تا صیادان مجاز ما بتوانند از آن بهرهمند شوند، صیادانی که مجوز صید ندارند بیشتر رعایت کنند و از صید ماهی در زمان تکثیر و زادوولد ماهیان بپرهیزند.
مدیرکل شیلات استان گلستان با بیان اینکه یکی از گونههای ارزشمند برای ما که در آب شور تکثیر میشود گونه کفال است، خاطرنشان کرد: متأسفانه گاهی اوقات شاهد صیدغیرمجاز هستیم، در واقع تورهای صیادان باید استاندارد باشد که نیست و در نتیجه بچه ماهیان را صید کرده و به بازار عرضه میکنند که همین مسئله به ذخایر دریا آسیب میزند.
جباری با تأکید بر اینکه بچه ماهیان که در بازار موجود است توسط صیادان غیرمجاز صید میشود، خاطرنشان کرد: مردم، ساحلنشینان و صیادان فعال در دریا نسبت به این موضوع مدیریت داشته باشند تا نسل آینده هم بتواند از این نعمت بهرهمند شود.
وی با بیان اینکه صید غیرمجاز لطمه زیادی به ذخایر دریا وارد میکند، متذکر شد: کاهش صید نشان میدهد که ضوابط لازم رعایت نشده و یکی از علل آن صید بیرویه ماهیان دریا است.
انتهای پیام
نظرات