به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه گاردین، این اظهارنظر از سوی «جوزف وو» وزیر خارجه تایوان پس از یک سال قدرتنمایی و حضور مستمر ارتش چین پیرامون این جزیره مطرح شده است.
وزیر خارجه تایوان همچنین گفت، الان که «شی جینپینگ» رئیس جمهوری چین برای بار سوم قدرت خود را تحکیم کرده، ارتباطات بین چین و تایوان شاید بیش از گذشته کاهش یابد.
وی در مصاحبهای با گاردین گفت: تهدید ارتش چین بیش از گذشته جدی عمل میکند چون شاهد افزایش پنج برابری ورود جنگندههای چینی به حریم هوایی تایوان از ۲۰۲۰ هستیم.
جدیترین فعالیت نظامی چین در اوت ۲۰۲۲ و انجام رزمایشهایی با استفاده از گلوله واقعی در پی سفر نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان صورت گرفت.
مقامهای چینی گفتند که این رزمایشها که شامل آزمایشهای موشکی نیز میشد تاکتیکهایی است که روزی به صورت واقعی علیه تایوان مورد استفاده قرار میگیرد. تحلیلگران نیز به این نکته اشاره دارند که مقیاس این رزمایشها به صورتی است که شاید برای بلند مدت برنامهریزی شده باشد و سفر پلوسی به تایوان بهانهای سیاسی برای ارتش آزادی بخش خلق چین باشد.
وزیر خارجه تایوان در این باره گفت: ما مطمئنیم که چین شاید بخواهد از توجیهی دیگر برای آمادهسازی به منظور حمله بعدی به تایوان استفاده کند. این یک تهدید نظامی علیه تایوان است.
وی همچنین ادامه داد، این هم تلاشهای مضاعف ارتش چین و هم فشارهایی چند برابر شامل اقدامات اقتصادی، حملات سایبری، مفهومی و جنگ حقوقی و یک سری اقدامات دیپلمات با هدف منزوی کردن تایوان در سطح بینالمللی است.
با توجه به افزایش تعداد ورود جنگندههای چین به حریم دفاعی هوایی تایوان (از ۳۸۰ مورد در ۲۰۲۰ به ۱۵۰۰ مورد در سال جاری میلادی) خطر بروز رویدادهایی که به تنشهای بین دو طرف منجر میشد، افزایش مییابد.
این دیپلمات ارشد تایوانی همچنین گفت، تایپه یک سری خطوط ارتباطی از طریق تجار و شخصیتهای تایوانی را حفظ کرده که ارتباطات خوبی با طرف چینی دارند اما از زمانی که شی جینپینگ برای سومین بار قدرت را در حزب حاکم چین بر عهده گرفت، این وضعیت روند دیگری به خود گرفته و تمامی درها برای مذاکره و ارتباط بسته شده است.
وزیر خارجه تایوان گفت: علت این روند این است که سیستم دولتی چین، استبدادی شده است. خیلی دور نیست که اساتید دانشگاهی چین میتوانستند توصیههایی برای دولت چین بنویسند و قادر بودند تا با تصمیمگیرندگان اصلی صحبت کنند و به ما بگویند که در فکر رهبران ارشد حزب حاکم چین چه میگذرد. در سالهای گذشته ما شاهدیم که اساتید دانشگاهی چین از صحبت کردن مغایر مسائل مد نظر پروپاگاندای دولت میترسند.
جوزف وو افزود، رزمایشهای نظامی چین پس از سفر پلوسی به تایوان با هدف ترساندن دیگر دولتهایی است که شاید از تایوان حمایت کنند.
چین همچنان شریک مهمی برای بسیاری از کشورهای غربی است و دولتهای این کشورها دارند با احتیاط رفتار میکنند. سفر هیاتی از اعضای پارلمان استرالیا به پکن در حالی انجام شده که کانبرا به دنبال احیای روابطش با چین است.
وزیر خارجه تایوان اذعان کرد که استرالیا با یک اقدام متعادلکننده روبروست و افزود: اما با این حال، ما حمایت دولت، پارلمان و مردم استرالیا از تایوان را زیر سوال نمیبریم.
انتهای پیام
نظرات