• دوشنبه / ۲۱ آذر ۱۴۰۱ / ۰۷:۳۱
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1401092113712
  • خبرنگار : 50212

یک مسئول عنوان کرد:

احتمال پیک زمستانی آنفلوآنزا در ساوه/تأمین "اوسلتامیویر" برای بیماران

احتمال پیک زمستانی آنفلوآنزا در ساوه/تأمین "اوسلتامیویر" برای بیماران

ایسنا/مرکزی معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی ساوه گفت: در صورتی که اقدامات پیشگیرانه و پروتکل های بهداشتی از سوی مردم رعایت نشود با توجه به قرار گرفتن در فصل سرما احتمال افزایش بیماران مبتلا به آنفلوانزا و وقوع پیک جدیدی از بیماری وجود دارد.

دکتر مجتبی ذکایی در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص آخرین وضعیت بیماری آنفلوآنزا در شهرستان‌های ساوه و زرندیه با اشاره به اینکه در هفته‌های اخیر موارد ابتلا به آنفلوآنزا در کشور کاهش یافته است، اظهار کرد: از ابتدای مهرماه تا ۲۰ آذرماه سال جاری، ۴۸۷ نمونه بستری مشکوک به آنفلوآنزا در دانشکده بررسی شده که ۱۴۰ مورد یا به عبارتی ۲۸ درصد آنها مثبت بوده است که بلافاصله تحت درمان قرار گرفته‌اند.

وی با اشاره به اینکه مقایسه روند مراجعات این بیماری نشان می‌دهد تعداد موارد بستری آنفلوآنزا در هفته سوم آذرماه نسبت به هفته اول آذرماه حدود ۲۵ درصد کاهش داشته است، اظهار کرد: میزان موارد بستری در زیرمجموعه دانشکده علوم پزشکی ساوه طی چهار هفته اخیر ۴، ۲.۵، ۲.۵ و ۱.۶۶ نفر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر بوده که با وجود کاهشی بودن روند وقوع بیماری آنفلوآنزا، با توجه به قرار داشتن در فصل سرد سال و افزایش مواجهات عمومی، همچنان بایستی به رعایت پروتکل‌های بهداشتی از جمله استفاده از ماسک در فضاهای بسته توجه داشت.

دکتر ذکایی به وضعیت درمان و تامین داروی مورد نیاز بیماران اشاره کرد و افزود: داروی اوسلتامیویر (تامی فلو) که برای درمان و پیشگیری از بیماری آنفلوآنزا مورد استفاده قرار می‌گیرد در حال حاضر در مرکز منتخب کووید-۱۹ ساوه و زرندیه و نیز مرکز مشاوره بیماری‌های رفتاری به صورت رایگان توسط متخصص عفونی، داخلی، اطفال، و اورژانس و نیز پزشکان عمومی دوره دیده مراکز جامع سلامت قابل عرضه است که توصیه می‌شود بیماران بلافاصله پس از شروع بیماری به یکی از پزشکان نامبرده مراجعه و در صورت صلاحدید پزشک، داروی مورد نظر را دریافت کنند.

وی بیان کرد: در حال حاضر داروی اوسلتامیویر در ساعات اداری در مرکز مشاوره بیماری‌های رفتاری واقع در کوچه شریعتی ۷، مرکز منتخب کووید-۱۹ واقع در طالقانی ۴۰ جنب مرکز جامع سلامت چمران و نیز در تمامی ساعات شبانه روز در ستاد مرکز بهداشت ساوه و زرندیه به صورت رایگان قابل ارائه است.

این مقام مسئول در علوم پزشکی ساوه در خصوص آخرین وضعیت بیماری کرونا نیز گفت: اگر چه موارد سرپایی ناشی از بیماری کرونا روندی افزایشی نداشته و شهرستان‌های ساوه وز رندیه طی هفته‌های اخیر در وضعیت آبی رنگ بندی کرونایی قرار داشته‌اند، اما طی سه هفته اخیر ۶ مورد مثبت مبتلا به کرونا و یک مورد مرگ ناشی از آن مشاهده شده که نشان دهنده گردش همزمان ویروس کرونا و آنفلوآنزا در جامعه است.

وی با تاکید بر لزوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های ویروسی گفت: در صورت ابتلا به آنفلوآنزا و حتی کرونا که بیماری های تنفسی ویروسی هستند، دریافت آنتی بیوتیک نه تنها تاثیر مفیدی در روند درمان ندارد بلکه ممکن است دوره درمان بیماری را نیز طولانی‌تر کند. به طور کلی افراد دچار نقص سیستم ایمنی، زنان باردار، کودکان زیر ۵ سال و پرسنل بهداشتی درمانی مبتلا یا در تماس با بیماران می‌توانند با نظر پزشک از درمان اختصاصی آنفلوآنزا یعنی اوسلتامیویر استفاده کنند که به صورت رایگان و با نسخه پزشک متخصص در مراکز معرفی شده قابل عرضه است.

دکتر ذکایی تصریح کرد: با توجه به اینکه بیماری آنفلوآنزا در اماکن تجمیعی مانند مدارس و پادگان‌ها شیوع بیشتری دارد، توصیه می‌شود علاوه بر استراحت در منزل و عدم تماس با سایرین و نیز مصرف مایعات، از مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک‌ها خودداری شده در صورت بروز علائم بیماری بلافاصله به پزشک مراجعه شود و بیماران در مدرسه یا سایر اماکن پرتردد حاضر نشوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha