• دوشنبه / ۲۱ آذر ۱۴۰۱ / ۰۷:۴۶
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 1401092013560
  • خبرنگار : 71614

مانورهای زلزله دائمی شود/ زلزله را می‌توان پیش‌بینی کرد؟

مانورهای زلزله دائمی شود/ زلزله را می‌توان پیش‌بینی کرد؟

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با تاکید بر اینکه همواره باید برای مقابله با زلزله و دیگر حوادث طبیعی آماده باشیم گفت:‌ برگزاری مانورهای زمین‌لرزه باید با به صورت مستمر پیگیری و در مراکز عمومی نیز برگزار شود.

مهدی ولیپور در گفت‌و گو با ایسنا، با اشاره به کاربرد سامانه‌های هشدار سریع زمین لرزه گفت:‌ سامانه‌های هشدار سریع زمین‌لرزه را نباید با امکان پیش‌بینی زلزله اشتباه گرفت. مردم باید بدانند تا به امروز بشر نتوانسته وقوع زمین لرزه را پیش‌بینی کند و طبیعتا هم موضوعی که امکان پیش‌بینی آن وجود نداشته باشد، قابلیت اطلاع‌رسانی ندارد. از این رو مردم همواره باید هوشیار باشند و فریب چنین پیام‌هایی را که ممکن است در فضای مجازی و ... برایشان ارسال شود، نخورند. 

وی ادامه داد:‌ اما سامانه‌های هشدار سریع زلزله کارکرد متفاوتی دارد و در واقع حسگرهای آن در نزدیکی گسل‌ها نصب شده و به محض وقوع زلزله آن را اطلاع‌رسانی می‌کند. با این سامانه‌ها می‌تواند در عرض چند ثانیه یا چند دقیقه زودتر از آنکه موج زلزله به شهر برسد، از وقوع آن مطلع شده و یکسری اقدامات پیشگیرانه نظیر قطع جریان گاز و ... را انجام داد. این موضوع در حال آزمون و خطاست و آنطور که مدیریت بحران گزارش شده در برخی از نقاط کشور به طور آزمایشی اجرا شده است. 

رئیس سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر با اشاره به اینکه می‌توان از سامانه‌های هشدار سریع زمین لرزه برای برگزاری مانورهای آمادگی در برابر حادثه استفاده کرد گفت: نشر هشدار زلزله اگر با اطلاع‌رسانی قبلی صورت گیرد، می‌تواند زمینه برگزاری یک مانور را ایجاد کند. برگزاری مانور برای افزایش میزان آمادگی شهروندان یکی از الزاماتی است که باید در کشور نهادینه شود. 

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با تاکید بر افزایش تب و تاب انجام مانورهای مرتبط با زمین لرزه پس از وقوع حادثه‌های بزرگ گفت: بعد از وقوع حوادث بزرگی مثل زمین لرزه بم و کرمانشاه، معمولا موجی برای برگزاری مانور و به کارگیری سامانه‌های هشدار سریع به کار می‌افتد که البته موقتی است و بعد از مدتی تقریبا فراموش می شود. این در حالی است که باید به صورت مستمر به این موارد توجه شود.

ولیپور با اشاره به پیشرفت کشورهایی مثل ژاپن در زمینه مهار خسارت‌های ناشی از زمین‌لرزه گفت: در کشورهایی مثل ژاپن شاید هر یک ماه مانوری در زمینه آمادگی در برابر زلزله برگزار می‌شود و مردم نیز در اجرای آن مشارکت دارند. ما نیز باید بیشتر به برگزاری این مانورها توجه کنیم و لازم است که به برگزاری آن ها در مدارس و اماکن عمومی توجه شود.

وی با تاکید بر اینکه شهروندان نیز باید در این خصوص جدیت به خرج دهند گفت: ما دارای یک کشور حادثه‌خیز هستیم و از سوی دیگر با توجه به تغییرات اقلیم، بیش از پیش با حوادث طبیعی روبه‌رو هستیم. به عنوان مثال می‌توان به حادثه‌ای مثل سیل در امام‌زاده داوود و چند نقطه دیگر از کشور اشاره کرد. هیچ‌گاه در مردادماه شاهد سیلی اینچنینی نبودیم اما کارشناسان می‌گویند که با توجه به تغییرات اقلیمی احتمالا شاهد حوادث طبیعی بیشتری خواهیم بود.

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر ادامه داد: در بحث آموزش های همگانی دستگاه‌های مختلفی درگیر هستند که لازم است در این خصوص برنامه‌ریزی منسجمی وجود داشته باشد.

ولیپور با بیان اینکه کشورها هنوز به قابلیت پیش‌بینی زمین لرزه دست نیافتند گفت: باید در خصوص برگزاری مانورهای آمادگی در برابر زلزله جدیت به خرج دهیم.

بیشتر بخوانید:‌ اگر پیام «هشدار زلزله» جعلی نبود...

وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا پناه‌گیری در چارچوب در منسوخ شده یا خیر و آیا مانورهای برگزار شده در کشور از استانداردهای روز پیروی می‌کنند یا خیر گفت: مانورهایی که در کشور برگزار می‌شود به روز است. به هر حال در هر حادثه ای تجارب جدیدی کسب می‌شود. مثلا حالا گفته می‌شود که پناه‌گیری در کنج  دیوارها هم خوب است اما به این معنی که آموزه دیگری منسوخ شده باشد نیست. آموزه ها در همه جای دنیا همین است که اجرا می‌شود. ایستادن در چارچوب در هم هنوز پاسخگو است، اما خب باید توجه داشت که چهارچوب محکم باشد و بالای آن هم شیشه و اشیایی که امکان سقوط دارد، قرار نگیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha