فاطمه پیمانی مدیراجرایی نخستین جایزه ادبی شهر صدرا، یکشنبه ۲۰ آذر، با بیان اینکه نخستین جشنواره ادبی شهر صدرا در سه قالب طنز اجتماعی (نظم و نثر)، داستان کوتاه و شعر (آزاد و کلاسیک) برگزار میشود، به خبرنگاران اظهار کرد: شرکت در این جشنواره که ارسال آثار به دبیرخانه آن تا ۱۵ دی تمدید شد، برای تمام هموطنان آزاد است.
او با تشریح برخی از اهداف این رویداد فرهنگی گفت: شهر جدید صدرا دارای تنوع قومیتی است و یکی از اهداف کلان این جشنواره تقویت ریشههای هویتی و همگرایی با توسل به غنای ادبیات است. به موازات آن تلاش داریم تا مشارکتهای اجتماعی شهروندان را در رویدادهای فرهنگی تقویت کنیم.
پیمانی به ژرفای نخستین جایزه ادبی صدرا هم اشاره و اضافه کرد: از شهر جدید صدرا با عناوینی نظیر «شهرآینده» و «شهرفردا» یاد میشود و برگزاری این رویداد ادبی نوعی رفتار فرزانه و فرهیخته است که با نو بودن شهر صدرا تناسب دارد. به بیانی دیگر نخستین جایزه ادبی صدرا در لایههای پیدا و پنهانش دارای بلاغت فکری ارزشمندی است که زمینه رشد فکری جامعه را فراهم میسازد.
او نقش مبانی هنری را در ارتقاء فرهنگ شهروندی ارزنده ارزیابی و اضافه کرد: این جشنواره فرصت مناسبی است تا با بهرهگیری از اساتید حوزه ادبیات به پرورش استعدادها همت گماشته و جلوه فرهنگی شهر صدرا را به کشور معرفی سازیم.
مدیر برگزاری جایزه ادبی صدرا با انتقاد از بیتوجهیهایی که در حوزههای فرهنگی در جامعه باب شده، عنوان کرد: غفلت و به حاشیه راندن مقوله فرهنگ تاوان سنگینی دارد که در جامعه با نشانههای پررنگی از آنها روبرو هستیم، در حالی که برگزاری برنامههای نرم فرهنگی میتواند نقش تاثیرگذاری در پالایش روان مردم ایفا کند و مخاطبان را برای اجرای شایسته مسئولیتهای اجتماعی آماده سازد.
پیمانی با اشاره به کارکردهای پنهان رویدادهای ادبی و نقش آن در تعالی جامعه افزود: جبهه گیری افکار عمومی در برابر رویدادهای فرهنگی در کمترین میزان خود قرار دارد و بواسطه مبانی هنری میتوان نسبت به نقد ناهنجارهای اجتماعی و اصلاح آنها اقدام کرد.
او با اشاره به این موضوع که این رویداد در سطح ملی و با دعوت از اصحاب قلم، اندیشمندان فرهنگی و نویسندگان و مطابق با هویت تمام شهرها طراحی شده، اظهار کرد: اگرچه آثار در این رویداد در اشاره به شهر صدراست، اما درحقیقت سمت و سوی آثار به سوی بازتعریف شهری مدرن با سبک ایرانی و اسلامی است که اکنون در تصور شهر آرمانی بنام صدرا مطرح میشود. از این رو آثار به دست آمده میتوان کاربردی ملی و فرا ملی داشته باشد.
مدیر برگزاری جایزه ادبی صدرا همچنین از اختصاص جوایز ۲۰، ۳۰، و ۴۰ میلیون ریالی برای نفرات اول تا سوم و دهها جوایز غیرنقدی برای سطوح دیگر آثار خبر داد و عنوان کرد: علاقمندان می توانند برای اطلاعات بیشتر به تارنمای ketab.shahrdari-sadra.ir یا با شماره تلفن ۰۷۱۳۶۴۰۷۱۱۲ تماس بگیرند.
پیمانی خاطرنشان کرد: نخسیتن جایزه ادبی شهر صدرا به همت سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری صدرا با مشارکت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، حوزه هنری استان فارس، دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس، دانشگاه شیراز و بسیج هنرمندان استان فارس برگزار میشود.
انتهای پیام
نظرات