• شنبه / ۱۹ آذر ۱۴۰۱ / ۱۸:۰۲
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1401091912776
  • خبرنگار : 30188

آشنایی با رنگ‌بندی استاندارد سیم برق "خراسان افشارنژاد"

آشنایی با رنگ‌بندی استاندارد سیم برق "خراسان افشارنژاد"

سیم‌کشی خانه شما بخش مهمی از سیستم برق ساختمان محسوب می‌شود. همه شما قطعا سیم‌های رنگی را در تابلوهای برق و تجهیزات برقی منزل خود مشاهده کرده‌اید. هر یک از رنگ‌ها از استاندارد خاصی تبعیّت می‌کنند. رنگ‌ها نشان‌دهنده آن است که سیم مورد نظر چه نقشی در سیم‌کشی ساختمان دارد. در نظر داشته باشید که صرف ‌نظر از کد رنگ، به طور بالقوه تمامی سیم‌ها وظیفه تولید و توزیع برق را برعهده دارند. بنابراین، بسیار مهم است که با هر رنگ سیم با احتیاط رفتار کنید. بهتر است، تمام کارهای برقی را به برق‌کاران واجد شرایط و دارای مجوز بسپارید.

به گزارش ایسنا به نقل از تجهیزساختمان، وقتی صحبت از سیم‌ها به میان می‌آید، مجموعه‌ای از رنگ‌ها وجود دارد، از سیاه و سفید گرفته تا مسی و موارد رنگی‌تری ‌ مانند سبز، زرد یا آبی. داشتن درک درستی از آنچه که هر رنگ نشان‌دهنده چیست، می‌تواند ضروری و مهم باشد. در حالی که اگر در زمینه برق متخصص نیستید از تماس با قسمت‌های برق‌دار تأسیسات الکتریکی خودداری کنید. زیرا خطر همیشه وجود دارد. بهتر است از یک متخصص به امور برقی جهت حفظ سلامت جان خود و اطرافیان کمک بگیرید.

تجهیز ساختمان  به عنوان نمایندگی رسمی سیم و کابل خراسان افشارنژاد می‌باشد. که تولیدکننده محصولاتی چون سیم تک رشته افشان، کابل افشان دو رشته، کابل شیلددار، کابل کولری، کابل افشان، کابل زمینی و کابل مخابراتی و هوایی است. در صورت نیاز به لیست قیمت و همچنین مشاوره و اطلاعات بیشتر، با بخش فروش تجهیز ساختمان در تماس باشید.

رنگ‌بندی در کابل‌های ایران مطابق با استاندارد IEC 60227 و یا ISIRI 607 می‌باشد. طبق استاندارد شماره‌ی ۶۳۱۰۲  وزارت نیرو در ایران فازهای R و S و T باید به ترتیب قرمز، زرد و آبی رنگ باشند. البته رنگ‌بندی زرد، سبز، قرمز مطابق استاندارد چین هم متداول است.

   نمونه‌ای از رنگ‌بندی سیم و کابل در بازار 

آشنایی با رنگ‌بندی استاندارد سیم برق "خراسان افشارنژاد"

رنگ خاصی ندارد. معمولا از رنگ مشکی استفاده می‌شود. سیم و کابل تک رشته
از رنگ مشکی جهت فاز و آبی جهت نول استفاده می‌شود. اما برای این محصول نیز رنگ خاصی در نظر گرفته نشده است. کابل دو رشته
زرد/ سبز – آبی – قهوه‌ای یا سیاه  کابل سه رشته
طوسی – سیاه – قهوه‌ای
زرد/سبز – طوسی – مشکی – قهوه‌ای کابل چهار رشته
آبی– طوسی – مشکی – قهوه‌ای
زرد/سبز – آبی – سیاه – قهوه‌ای - طوسی کابل پنج رشته
قهوه‌ای – آبی – سیاه – طوسی – مشکی

رنگ‌بندی استاندارد سیم برق خراسان افشارنژاد

سیم مشکی

سیم‌های برق مشکی جهت انتقال جریان برق به انواع مدارها به پریزها، کلیدها و سوئیچ‌ها می‌باشد. سیم‌های سیاه همیشه پرکاربرد و در سیم‌کشی‌های استاندارد مسکونی بسیار رایج هستند. آن‌ها جریان برق را از تابلوی برق (منبع برق) گرفته و به تجهیزات برقی انتقال می‌دهند. یک سیم سیاه هرگز نمی‌تواند به عنوان یک سیم ارت یا خنثی یا هر هدف دیگری استفاده شود.

سیم قرمز

کاربرد سیم‌های قرمز بسیار مشابه سیم سیاه است. انتقال جریان برق از وظایف این سیم‌ها می‌باشد. همچنین جهت جریان ثانویه برق نیز استفاده می‌شود. با این حال، یکی از مفیدترین کاربردهای این کد رنگ سیم برق، اتصال سنسور دود و حرارت به سیستم برق خانه می‌باشد. همچنین می‌توانید از سیم‌های قرمز برای اتصال سنسور دود به یکدیگر استفاده کنید تا اگر یکی از آن‌ها فعال شد، بقیه به طور همزمان خاموش شوند. سیم‌های قرمز را می‌توان به هم وصل کرد و هم می‌توان به سیم‌های سیاه وصل نمود.

سیم‌های برق آبی و زرد

سیم‌های برق آبی و زرد برای سیم‌کشی پریز معمولی قابل استفاده نمی‌باشند. گاهی در موارد خاص می‌توان شاهد کاربرد آن‌ها بود. آن‌ها معمولاً سیم‌های برقی هستند که جریان الکتریسته را از طرفی به طرف دیگر منتقل می‌کنند. از این سیم برای پریزهای عادی اجتناب کنید. رنگ آبی اغلب برای سوئیچ‌های 3 یا 4 طرفه، مانند کلیدهای چراغ در بالا و پایین راه پله کاربرد دارد.

سیم‌های برق سفید و خاکستری

نام دیگر سیم‌های برق سفید و خاکستری، سیم نول می‌باشد. با وجود اینکه آن‌ها خنثی نامیده می‌شوند، این سیم‌ها هنوز هم می‌توانند مقدار مشخصی جریان را انتقال دهند. بنابراین با احتیاط ممکن با این سیم‌ها برخورد کنید. رنگ سفید برای سیم نول متداول‌تر می‌باشد.

سیم‌های سبز

آخرین، اما نه کم ‌اهمیت، سیم‌های سبز هستند که برای اتصال به یک مدار الکتریکی استفاده می‌شوند. آن‌ها به چاه‌های ارت زمین در جعبه‌ی پریز متصل می‌گردند که مسیر رانش آن‌ها به رسانگر فشار قوی در پنل برق می‌باشد. درست مانند رنگ سفید، سیم‌های سبز فقط می‌توانند به همان رنگ متصل شوند. اگر یک خطایی اتفاق بیفتد، سیم‌های سبز می‌توانند برق را به زمین اتصال دهند. در واقع این رنگ از سیم که در تمامی کابل‌ها دیده می‌شود نقش محافظ را برای سیستم برقی ایفا می‌کند.

سیم ارت

رنگ سیم ارت با سبز و زرد مشخص می‌شود. البته رنگ سبز برای مشخص نمودن سیم آرت بسیار متداول است. به طوری که می‌توان آن را استاندارد اصلی  این سیم بیان کرد. استفاده از رنگ سبز برای مشخص کردن این سیم‌ها بسیار رایج‌تر است و می‌توان آن را استاندارد اصلی این سیم‌ها پذیرفت.

آشنایی با رنگ‌بندی استاندارد سیم برق "خراسان افشارنژاد"

با یک انتخاب ساده کیفیت زندگی خود را ارتقا دهد

ارتقاء الکتریکی مناسب می‌تواند ارزش و ظاهر هر خانه یا کسب و کاری را به طور چشمگیری بهبود و افزایش ببخشد. قطعا از اینکه این تغییرات چه تفاوتی می‌تواند برای خانه یا محل کار شما ایجاد کند، شگفت‌زده خواهید شد. انتخاب سیم و کابل مناسب که علاوه بر دارا بودن اصول ایمنی قیمت مقرون به صرفه‌ای نیز داشته باشند، قطعا در اولویت خرید ما قرار خواهد گرفت.

هنگامی که تصمیم به ارتقاء می‌گیرید، تیم متخصص تجهیز ساختمان با دارا بودن نمایندگی رسمی شرکت خراسان افشارنژاد و همچنین با سال‌ها تجربه و دانش می‌تواند مشاور بسیار خوبی در انتخاب سیم و کابل برق مناسب و مقرون به صرفه برای پروژه‌های شما باشد. برای آگاهی از لیست قیمت سیم و کابل خراسان افشارنژاد با تیم حرفه‌ای تجهیز ساختمان از طریق ایمیل tajhizsakhtemanco@gmail.com یا فرم تماس با ما در وب‌سایت در ارتباط باشید و یا با شماره مستقیم 09129229958 تماس حاصل فرمایید.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha