به گزارش ایسنا به نقل از تاپ رایان، علت این سوال شما این است که با انبوهی از مدلها با قیمتهای بسیار نجومی روبرو هستید و فکر میکنید که واقعا نمیتوان با یک بودجه مناسب لپ تاپ خرید.
به نقل از وبسایت معتبر Tom’s Hardware:
«لپ تاپهای گیمینگ میانرده و با بودجه مناسب اگر به درستی انتخاب شوند، تجربه کاربری فوق العادهای را برای شما بوجود میاورند و از طرف دیگر اگر یک لپ تاپ گیمینگ بالارده و بروز را بدون بررسی و مشاوره انتخاب کنید، نتیجه آن طوری که فکر میکنید نخواهد بود.»
پس قرار نیست برای لذت بردن و انتخاب یک لپ تاپ گیمینگ خوب، آن طور که فکر میکنید هزینه کرد. در این مقاله ما نکات بسیار ارزندهای را در خصوص خرید و انتخاب یک لپ تاپ گیمینگ با بودجه مورد نظر را مطرح میکنیم تا با آرامش بیشتری محصول خود را انتخاب کنید.
نیازهای خود را قبل از خرید مشخص کنید
قبل از هر کاری، ابتدای امر باید نیازهای خودتان را بشناسید و بر اساس آن شروع کنید.
تعیین سبک بازیها و نیازهای گرافیکی
اگر به تازگی قرار است قدم به دنیای زیبای گیمینگ بگذارید، حتما باید سبکهای بازیها را خوب شناخته و بدانید که هر کدام از آنها قرار است با چه سختافزاری کار کنند. گیمرهای حرفهای هم که خوب میدانند برای اجرای این برنامهها دقیقا به چه چیزی نیاز است.
اجازه دهید کمی شما را راهنمایی کنیم؛ اگر به بازیهایی مانند FIFA یا Minecraft علاقه دارید، یک لپتاپ میانرده با کارت گرافیک معمولی هم میتواند کار شما را راه بیندازد. ولی اگر به دنبال عناوین جدیدتر و پیچیدهتر هستید، شاید این لپ تاپ برای شما کار کند اما باید تنظیمات گرافیک سیستم را تا حد زیادی پایین بیاورید. پس برای عناوینی مانند Cyberpunk 2077 یا Call of Duty: Warzone باید سخت افزار قویتر داشته باشید. البته دانستن سختافزار مورد نیاز این بازیها سخت نیست، به راحتی میتوانید وارد صفحه این بازیها شده و نیازهای اولیه آن را بخوانید و بر اساس آن کانفیگ مورد نظر خود را پیدا کنید.
تعیین اولویتها: عملکرد یا ظاهر؟
دقت کنید، برای خرید یک لپ تاپ گیمینگ 2 اولویت دیگر وجود دارد:
- ظاهر بسیار زیبا
- سخت افزار قوی
یکی از بزرگترین چالشهایی که وقت خرید لپ تاپ گیمینگ، همه ما با آن روبرو هستیم این است که به ظاهر و طراحی بیشتر اهمیت بدهیم یا عملکرد بالاتر؟! خیلی از کاربران دوست دارند سیستم آنها دارای ظاهری بسیار مدرن و شیک بوده و با نورپردازی آنها را به سرزمین رویاها ببرد اما در واقع این فقط ظاهر امر است؛ لپتاپهایی با ظاهر مدرن و نورپردازی، معمولا گرانقیمتتر بوده و اگر بخواهید کارایی بالاتر نیز داشته باشند، باید خیلی بیشتر از آنچه که فکر میکنید برای آنها خرج کنید.
در اینجا اولویت خود را مشخص کنید، شما از کدام دسته هستید؟ ظاهر برای شما مهم است یا کارایی بالاتر؟
معیارهای کلیدی برای انتخاب لپ تاپ گیمینگ
بعد از اینکه سبک مورد نظر خود را پیدا کردیم، حال نوبت این است که ببینیم باید به دنبال کدام ویژگیهای سخت افزاری و قطعات باشیم.
انتخاب پردازنده
در حال حاضر 3 نوع کاربر هستند که به دنبال لپ تاپ گیمینگ میگردند:
- گیمرهای نیمهحرفهای که علاقمند به بازی کردن هم هستند
- گیمرهای حرفهای
- گیمرهای بسیار حرفهای یا متخصصان رندرینگ
اول از همه باید مشخص کنید از کدام دسته هستید.
اگر یک گیمر تازه کار بوده و قرار نیست کل پسانداز خود را صرف یک لپتاپ کنید، بهتر است به دنبال پردازندههای اینتل سری Core i5 به بالا باشید. حتما به بودجه خود دقت کنید، اگر بودجه شما تا حد زیادی مناسب است، سعی کنید پردازندهای که انتخاب میشود، حداقل 10 هسته و 12 رشته و به بالا باشد. اگر نسل پردازنده 12، 13 یا 14 باشد عالی است.
اگر جزو گیمرهای حرفهای هستید میتوانید روی همان پردازندههای Core i5 نسل بالا یا Core i7 نیز انتخاب کنید اما شما دیگر باید به فکر هستههای و رشتههای بالاتر باشید، چون قرار است بازیهای سنگین را اجرا کنید. در این دسته قیمت تمام شده لپتاپ شما چند میلیون تومانی افزایش پیدا خواهد کرد که توجیه پذیر است.
اگر هم یک گیمر بسیار حرفهای هستید، باید به دنبال بالاترین پردازندههای موجود در بازار باشید که در کل لپ تاپ شما چند ده میلیون تومانی گرانتر خواهد شد.
انتخاب رم
به طور کلی برای سیستم گیمینگ خود باید 16 گیگابایت به بالا را در نظر داشته باشید. برای سیستمهای گیمینگ معمولی، یک رم 16 گیگابایتی DDR4 هم کار شما را راه انداخته و زیاد هم برای شما گران تمام نمیشود؛ ولی برای یک سیستم حرفهای شما اصلا نباید به زیر DDR5 فکر کنید. در این صورت قیمت تمام شده لپتاپ بسیار بیشتر خواهد شد.
انتخاب کارت گرافیک
به طور کلی برای اجرای بازی شما نیاز به کارت گرافیک قوی دارید. در برخی از مدل لپتاپهای که گرافیک یکپارچه دارند، برخی از بازیهای سنگین را میتوان با تنظیمات بسیار پایین اجرا کرد اما در حقیقت نمیتوان به آنها لپ تاپ گیمینگ گفت؛ یک لپ تاپ گیمینگ باید کارت گرافیک مجزا داشته باشد.
اگر بودجه محدودی دارید، کارتهای گرافیکی مانند NVIDIA GTX 1650 یا 1660Ti انتخابهای مناسبی هستند. ولی برای بودجههای بالاتر، RTX 3060 یا RTX 3070 میتوانند بازیهای جدید را با تنظیمات گرافیکی بالاتر و فریمریت روان اجرا کنند. دقت کنید، اگر گیمر حرفهای هستید، دیگر نباید به سراغ این کارت گرافیکها بروید و برای شما سری 4000 به بالا مناسب خواهد بود که بسیار گران قیمت هستند.
انتخاب حافظه داخلی
ما همیشه توصیه میکنیم، چه برای لپتاپهای دم دستی و چه لپ تاپ های گیمینگ باید از حافظه داخلی پرسرعت SSD استفاده شود اما میتوانید بر اساس حرفهای بودن و بودجه خود، مدل های مناسب و حجیمتر را انتخاب کنید. برای شروع میتوانید روی 256 گیگابایت هم فکر کنید.
انتخاب صفحه نمایش
این درست است که هر چقدر یک صفحه نمایش بزرگتر و مدرنتر باشد بهتر است اما تا کجا باید پیش رفت؟ برای تجربه گیمینگ خوب شما میتوانید روی یک صفحه نمایش 15 تا 17 اینچی و رزولوشن FHD فکر کنید که رفرشریت آنها 100 هرتز به بالا باشد. هر چقدر که این 3 فاکتور بالاتر باشند، هم تجربه بازی بیشتر میشود و هم قیمت بالاتر میرود اما لزومی ندارد شما هزینه زیادی کنید، این هزینه فقط برای بیشتر لذت بردن است نه چیز دیگر!
انتخاب باتری
قبل از هر چیز باید بدانید که در یک سیستم گیمینگ زیاد نباید دنبال عمر باتری باشید، چون سختافزارهای انتخابی شما هر کدام مصرف برق زیادی دارند، بخصوص کارت گرافیک که مدام باید پردازش تصویر کرده و باتری زیادی میطلبد؛ ولی به طور کلی باید عمر باتری مورد نظر شما بین 3 تا 5 ساعت باشد.
با رعایت کردن این نکات ساده میتوانید یک لپ تاپ گیمینگ درجه یک و کاملا مناسب برای خودتان تهیه کرده و لذت ببرید.
انتهای رپرتاژ آگهی
نظرات