دکتر مهدی زندیه وکیلی ۱۹ آذرماه ۱۴۰۱ در دومین جلسه کارگروه مدیریت پسماند استان مرکزی در سال جاری افزود: در استان مرکزی وضعیت پسماندهای عفونی به نقطه ای مثبت رسید و در حال حاضر مدیریت پسماند صنعتی و کشاورزی در دستور کار است و پیگیر انجام اقدامات جدی در این موارد هستیم. در ابتدای امر لازم است که بانک اطلاعاتی کاملی در اختیار داشته باشیم و اینکه کار از شهرستان های آغاز شده است، نویدبخش انجام اقدامات مثبت در این حوزه است.
وی بیان کرد: با توجه به اهمیت مسئله مدیریت پسماند در ساوه، در جلسه آتی فرماندار شهرستان به شکل حضوری در جلسه گزارشی از اقدامات انجام شده ارائه کند.
زندیه وکیلی گفت: شهرداری مهاجران هنوز نسبت به انتقال پسماندها به سایت دفن پسماند اراک اقدام نکرده است، در حالی که از تیرماه تاکنون باید این انتقال را به انجام رسانده بود. این شهرداری مکلف است نهایتا این امر را ظرف یک ماه آینده اجرایی کند.
وی با تاکید بر اینکه هر نقطه را نمی توان به محل دفن تبدیل کرد، افزود: اسامی بخشداری هایی که در این راستا کم کاری می کنند، باید اعلام شود تا رسیدگی شود، همچنین در بحث انتقال زباله بخش مرکزی اراک، باید دلیل عدم پرداخت بدهی بررسی شود، شهرداری اراک امکانی را فراهم کرده است و باید هزینه آن پرداخت شود، در غیر این صورت، برخوردهای حقوقی صورت خواهد گرفت.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مرکزی تاکید کرد: برای پسماندهای صنعتی و ویژه در یک استان صنعتی مانند مرکزی، یک محل و سایت دفن وجود ندارد و در این حوزه کم کاری شده است.
وی در خصوص مدیریت اقلام تاریخ مصرف گذشته در انبارهای اداره کل اموال تملیکی اظهار کرد: برای مدیریت این پسماندها، اقلام به محیط زیست اعلام شود تا محیط زیست زمان و نحوه مدیریت و امحا و دفن آن را مشخص کند.
زندیه وکیلی در خصوص مدیریت شیرابه در محل دفن اراک گفت: حوضچه ای در محل دفن ایجاد شود که به محل جمع آوری شیرابه اختصاص یابد. این شیرابه پس از مدتی تبخیر می شود و به نظر نمی رسد که هزینه سنگینی برای شهرداری به همراه داشته باشد.
وی با بیان اینکه با توجه به اهمیت طرح جامع مدیریت پسماند شهرداری اراک، در جلسه آتی طرح یاد شده توسط مشاور با تمامی جزئیات تشریح و ارائه شود، گفت: در حوزه پسماند عقب هستیم در حالی که مشهد نیروگاه گازی برای تولید برق از پسماند را دنبال می کند. اراک یک شهر صنعتی است و در حوزه فناوری می تواند در این راستا بسیار پیشرفت کند، اما دچار عقب افتادگی هستیم و باید سازمان مدیریت پسماند شهرداری اراک در این راستا یک برنامه ریزی هدفمند داشته باشد. طرح جامع باید مسیر و راه را مشخص کند و باید با برنامه، دقیق و پیشرفته پیش رفت.
زندیه وکیلی گفت: اقداماتی که فعلا در محل دفن انجام می شود قابل قبول نیست و باید در جایگاه قیاس، خود را با شهرهای موفق مقایسه کنیم.
وی در خصوص وضعیت مجتمع زیست فناوری ساوه گفت: با توجه به دستور قضایی، برای آخرین بار مهلت رفع نواقص این مجتمع داده می شود و اگر به تعهدات عمل نکند طبق دستور دادستانی تعطیل خواهد شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مرکزی افزود: با توجه به مشاور و کار تحقیقاتی انجام شده توسط محیط زیست استان برای انتخاب دو نقطه برای محل دفن پسماندهای صنعتی و ویژه، لازم است که روند پیگیری فراخوان و انتخاب پیمانکار نهایتا ظرف مدت دو ماه آینده به نتیجه برسد و باید با قدرت به سمت این امر حرکت کنیم چراکه استانی مانند استان صنعتی مرکزی باید تعداد زیادی از این اماکن داشته باشد.
وی در خصوص جمع آوری ضایعات گفت: شاید بهتر باشد که تعدادی نقطه در شهر به جمع آوری ساماندهی ضایعات اختصاص یابد، شهرداری اراک می تواند نقاطی را مطالعه و معرفی کند و اگر فردی خواهان سرمایه گذاری در این بخش باشد قطعا پذیرا خواهیم بود.
به گزارش ایسنا، در این جلسه حمیدرضا نوازنی مدیرکل دفتر فنی استانداری مرکزی با بیان اینکه معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان گارگروهی برای ساماندهی ضایعات تشکیل داده است، گفت: بیش از ۳۰ مرکز جمع آوری ضایعات و شمار زیادی فعال در این حوزه شناسایی شدند و برخی از این مراکز به دنبال دریافت مجوز هستند، در این راستا پیشنهادی برای محل ساماندهی ضایعات داده شده و بحث سازماندهی فیزیکی در این محل دنبال خواهد شد.
وی تصریح کرد: لازم است در خصوص محل در نظر گرفته به وسعت حدود ۲۰ هکتار در نزدیکی آرامستان اراک اعلام نظر شود. در این حوزه شاید فقط زباله گردها به چشم بیایند، اما در پس ماجرا، افرادی فعالند که از این ضایعات درآمد بسیار بالایی دارند و باید این مسئله مورد رسیدگی قرار گیرد.
انتهای پیام
نظرات