• شنبه / ۱۹ آذر ۱۴۰۱ / ۰۸:۰۳
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1401091912144
  • خبرنگار : 50310

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خبر داد:

افزایش ۲۱ درصدی تولید محصولات کشاورزی لرستان با اجرای کامل طرح الگوی کِشت

افزایش ۲۱ درصدی تولید محصولات کشاورزی لرستان با اجرای کامل طرح الگوی کِشت

ایسنا/لرستان رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان از افزایش ۲۱ درصدی تولید محصولات کشاورزی استان با اجرای کامل طرح الگوی کِشت خبر داد.

سیدعماد شاهرخی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: بخش کشاورزی ستون فقرات و شالوده و اساس اقتصاد هر کشوری را تشکیل می دهد، امروز بیش از هر موقع دیگری بحث امنیت غذایی و به تعبیر وزارت جهاد کشاورزی اتقدار غذایی حرف اول را برای تمام جوامه دنیا می زند.

وی تصریح کرد: امروز چهار میلیون و ۴۰۰ هزار بهره‌بردار مستقیم داریم و حدود ۱۲۰ میلیون تن تولیدات ماست که غذای عمده کشور را تأمین می‌کند، لذا الگوی کشت می‌تواند به ما کمک کند که با اقداماتی که انجام می‌شود بتوانیم با بالا بردن بهره‌وری هم تولید را افزایش دهیم هم صرفه‌جویی را در حوزه‌های مختلف داشته باشیم.

شاهرخی با اشاره به این که عوامل مختلفی در این الگوی کشت دخیل هستند، بیان کرد: عوامل منابع طبیعی، زیست محیطی، اقتصادی و اجتماعی که همه را در یک محاسبات چندجانبه در نظر گرفتند که رویکرد این الگوی کشت بتواند هم کاهش آب مصرفی در بخش کشاورزی را داشته باشد، حفظ و ارتقای تولید را  با الگوی مصرف فعلی و آینده مدنظر داشته باشد، افزایش ضریب دانش را داشته باشد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان بیان کرد: با اجرای الگوی کشت می‌توانیم افزایش ضریب خوداتکایی، صرفه‌جویی ارزی و توسعه کشت دانه‌های روغنی را داشته باشیم.

وی تأکید کرد: وزارت جهاد کشاورزی براساس تکلیف قانونی که دارد پیش قدم شده که الگوی کشت را انجام دهد.

شاهرخی با اشاره به این که ما برای اینکه بتوانیم الگوی کشت را اجرایی کنیم یک سری الزامات را نیاز داریم، افزود: ما توصیه را انجام می‌دهیم اما سؤال اینجاست که آیا کشاورز به توصیه ما عمل می‌کند؟ بنابراین باید ابزار تشویقی نیز داشته باشیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان عنوان کرد: در الگوی کشتی که پیش‌بینی شده با هماهنگی که در سطح کلان با وزارت نیرو به عمل آمده افرادی که در قالب الگوی کشت که به آن‌ها توصیه می‌کنیم، برای الگوی کشت امسال در دو مرحله معاون تولیدات گیاهی، مدیر زراعت و عوامل دست‌اندرکار به صورت حضوری در شهرستان‌ها حضور یافتند و افراد را توجیه کردیم.

وی با اشاره به این‌که برش الگوی کشت استانی را براساس الگوی کشت کشور تهیه کردیم، ادامه داد: از کشاورزان خواهش داریم به توصیه‌هایی که همکاران ما در سراسر استان دارند عمل کنند، ما در نظر داریم که هم اقتصاد کشاورز را در  نظر بگیریم و هم براساس الگوی کشت عمل کنیم.

شاهرخی عنوان کرد: در این بحث پیش‌بینی شده که کشاورزانی که براساس الگوی کشت کار را انجام بدهند ۵۰ درصد آب بهای آن‌ها بخشیده می‌شود، حتی اگر کشاورزان به توصیه‌های کارشناسان ما عمل کرده و در انتخاب ارقام و بذر در زمان کاشت، داشت و برداشت به آن‌ها گوش کند، به میزان افزایش بهره‌وری به مقدار بخشودگی آب‌بها افزوده می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان بیان کرد: الگوی کشت را به کمک اعضای هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی و کارشناسان سازمان تهیه کردیم و باید بدانیم که این دانش فنی در استان و مراکز کشاورزی ما وجود دارد.

وی تصریح کرد: در زمینه تولید گندم جز ۱۰ استان برتر کشور هستیم، سال زراعی قبل ۱۲۳ هزار تن گندم تولید کردیم و امسال ۲۷۰ هزار تن تحویل دادیم.

شاهرخی با اشاره به این‌که در زمینه تولید حبوبات رتبه اول را در کشور داریم، بیان کرد: همه اینها را در قالب الگوی کشت دیدیم که هم از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌ها استفاده شود و هم اقتصاد کشاورز را در نظر بگیریم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان عنوان کرد: کل تولیدات بخش کشاورزی ۱۲۵ میلیون تن است در این الگوی کِشتی که پیش‌بینی شده اگر به درستی اجرا شود تا سال زراعی ۱۴۰۴ ـ ۱۴۰۵، تولید ما به  ۱۵۲ میلیون تن برسد یعنی ۲۱ درصد افزایش تولید، همچنین پیش‌بینی می‌کنیم مصرف آب ما که ۷۲ میلیارد مترمکعب است به ۶۰ میلیارد مترمکعب کاهش پیدا کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha