• جمعه / ۱۸ آذر ۱۴۰۱ / ۱۲:۲۱
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 1401091811872
  • خبرنگار : 90069

طرح جنجالی انگلیس برای افزایش تولید سوخت فسیلی و تشدید آلودگی جهانی

طرح جنجالی انگلیس برای افزایش تولید سوخت فسیلی و تشدید آلودگی جهانی

در حالیکه تنها یکسال از میزبانی انگلیس برای برگزاری مذاکرات تغییرات آب‌وهوایی "کوپ ۲۶" در شهر گلاسکو می‌گذرد، این کشور قصد دارد در اقدامی کم‌سابقه در سه دهه گذشته، یک معدن جدید زغال سنگ را به بهره‌برداری برساند.

به گزارش ایسنا، دولت انگلیس امیدوار است بهره‌برداری از این معدن زغال سنگ باعث ایجاد بیش از ۵۰۰ شغل شود، با این وجود پیامدهای منفی زیست‌محیطی این کار بسیار جدی است به طوری که کمیته تغییرات آب و هوایی انگلیس تخمین زده زغال سنگی که از این معدن استخراج شود، می تواند سالانه حدود ۹ میلیون تُن گاز گلخانه‌ای آزاد کند.

منتقدان نیز معتقدند که این تصمیم باعث افزایش انتشار جهانی گازهای گلخانه‌ای و تضعیف تلاش‌های انگلیس در دستیابی به هدف "کربن صفر" می‌شود. آنها تاکید دارند که این اقدام به انتشار جهانی گاز دی‌اکسید کربن اضافه می‌کند زیرا که زغال‌سنگ استخراجی قرار نیست صرف مصارف داخلی انگلیس شود و از حجم نیاز داخلی این کشور کم کند بلکه با صادرات آن به دیگر نقاط بر حجم آلودگی جهانی می‌افزاید.

مایکل گوو، وزیر مسکن و جوامع انگلیس طرح افتتاح این معدن زغال سنگ را در کامبریا، منطقه‌ای در شمال‌غرب انگلیس امضا کرد.

طرفداران بهره‌برداری این معدن استدلال می‌کنند که این پروژه به شدت اشتغال‌زا است و سوخت فسیلی مورد نیاز صنعت فولادسازی این کشور را نیز تضمین می‌کند با این حال قرار است ۸۵ درصد از زغال سنگ استخراج شده صادر شود.

به گزارش یورونیوز، الوک شارما، رئیس اجلاس "کوپ ۲۶" علیه این تصمیم اعلام موضع کرده و گفته است که گشایش یک معدن جدید زغال‌سنگ نه تنها یک گام به عقب‌ رفتن است بلکه به اعتبار بین‌المللی این کشور به عنوان میزبان یک اجلاس اقلیمی جهانی و مدعی پیشروی در مبارزه جهانی علیه تغییرات اقلیمی، لطمه خواهد زد.

این معدن قرار است تا سال ۲۰۴۹ میلادی فعال باشد؛ یعنی فقط یک سال تا ضرب‌الاجل تعیین شده از سوی دولت انگلیس برای توقف انتشار گازهای گلخانه‌ای در سال ۲۰۵۰ میلادی. 

به گفته متخصصان محیط زیستی، به صفر رساندن تولید دی‌اکسید کربن تا اواسط قرن میلادی برای جلوگیری از افزایش دمای بیش از ۱.۵ درجه سانتیگراد زمین ضروری است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha