سید وحید میرنظامی به مناسبت روز دانشجو در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه مرحوم شهید بهشتی فرمودند که دانشجو موذن جامعه است واگر دانشجو خواب بماند نماز امت قضا می شود، اظهار کرد: متاسفانه از سال ۷۶ تا ۸۲ از جریان دانشجویی و مجموعه فکری و تشکلی دانشگاه ها مصادره نامطلوبی صورت گرفت و در آن مقطع برخی از این تشکل های سیاسی که باید مطالبه گر و روشنگر و ... باشند از ریل و مسیر اصلی خود خارج شدند.
وی فلسفه روز دانشجو و ۱۶ آذر را مبارزه با جهل و بی عدالتی و استثمار عنوان کرد و با بیان اینکه دانشجو باید به مطالبه گری اهتمام داشته باشد، افزود: مطالبه گری اصولی دارد و اگر همراه با انصاف و بینش و عدالت و خیرخواهی برای جامعه نباشد و در آن دقت نظر نشود، سر به بیراهه خواهد برد.
میرنظامی با تاکید بر اینکه در عرصه مطالبه گری، خواست عمومی مردم باید در نظر گرفته شود، گفت: دانشگاه در خصوص تربیت نیروی دانشجوی تاثیرگذار در رشد و توسعه کشور پیش قراول است و امام راحل نیز فرمودند دانشگاه مبدا همه تحولات است و در همه تحولات اجتماعی و سیاسی نقش دانشگاه به صورت برجسته دیده می شود، اما متاسفانه به جهت عدم توجه لازم به نقش کرسی های آزاد اندیشی که کار تبیین را انجام می دهند و مورد تایید مقام معظم رهبری نیز هست، این کرسی ها به صورت کوتاه و مختصر و تنها در برخی زمان ها در دانشگاه ها برگزار می شود.
میرنظامی ادامه داد: فلسفه کرسی های آزاداندیشی این است که طرف های مختلف یک گفت و گو مطالب خود را بیان کنند و حقیقت در بین این گفت و گوها خود را نمایان کند و جامعه دانشگاهی متوجه حقیقت شود، ولی این مهم کمتر مورد اهتمام و توجه بوده است.
وی با تاکید بر اینکه مطالبه گری اصولی دارد، گفت: اگر روش درست مطالبه گری را به جوانان و نوجوانان و دانش آموزان در مدرسه آموزش ندهیم و درنیابند که مسیر درست مطالبه گری کجاست، ثمره آن همین می شود که در برخی دانشگاه های کشور با نفوذ جریان های انحرافی و فکری و عقیدتی، مباحث از مسیر اصلی خود دور می شود، آنوقت تلقی که از آزادی و عدالت و مطالبه گری وجود دارد تحت تاثیر همین انحرافات و نفوذهایی که در گفتمان ها ایجاد می شود از مسیر اصلی خود دور می شود و اولویت ها از دست خارج می شود.
میرنظامی خاطرنشان کرد: متاسفانه در حال حاضر دانشجوها در برخی دانشگاه ها نتوانستند مطالبه گری و اولویت های روز که مبارزه با فساد و بی عدالتی و تبعیض است و همچنین جهاد تبیین را به درستی دریابند.
وی اضافه کرد: اینکه دانشجو فکر کند در بحث مقابله و مبارزه با فقر و فساد و تبعیض و بی عدالتی باید در قالب اعتراض و اغتشاش برخورد کند، ظلم به حقوق عامه مردم است. امنیت جزو حقوق عمومی مردم محسوب می شود و اگر مورد خدشه وارد شود فلسفه مطالبه گری اولیه نیز زیر سوال خواهد رفت و مطالب خوب و صحیح و مطالبات اصیل جامعه نیز شهید خواهند شد و به گوش نخواهند رسید.
میرنظامی همچنین در خصوص تفاوت ۱۶ آذر امسال با سال های گذشته یادآور شد: متاسفانه به جهت اغتشاش دیدگاهی و بینشی و بصیرتی که در برخی افکار و بدنه دانشجویی صورت گرفته، در حال حاضر انتظار این است که دانشگاه ها پیش قراول روشنگری و تبیین مباحث باشند و در اصلی و فرعی کردن مباحث مورد نیاز جامعه دقت نظر داشته باشند.
وی اضافه کرد: اقتصاد و فرهنگ و مباحث اجتماعی و ... در بستر امنیت، رشد و بالندگی دارند ولی در حال حاضر اولویت این موارد مورد خدشه وارد شده در حالی که اولویت اول جریان و جنبش دانشجویی، باید برقراری نظم و امنیت و سپس مطالبه در بستر نظم و امنیت باشد. دانشجویان مسلمان و متعهد باید ابتدا در استقرار امنیت جامعه پیش قراول و پیشتاز باشند و سپس به دنبال مطالبه گری در خصوص جهاد تبیین و مطالبه گری برای مبارزه با فساد و بی عدالتی و مطالبه رشد و بالندگی علمی و پژوهشی کشور و... باشند.
انتهای پیام
نظرات