امیرحسین استقلال، چهارشنبه ۱۶ آذر در جمع خبرنگاران ضمن تبریک این روز به همه دانشجویان و خبرنگاران و فعالان در خبرگزاری ایسنا، گفت: از یک طرف روز دانشجو در واقع روز آفتابِ معرفت و تجلی آگاهی محسوب میشود و از طرفی فلسفه ذاتی شکلگیری و فعالیت ایسنا، به عنوان اولین خبرگزاری غیردولتی که پیوند ناگسستنی با دانشجویان دارد، عمیقتر و گستردهتر از یک فعالیت رسانهای صرف بوده است.
استقلال ادامه داد: شانزده آذر در تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران به عنوان روز دانشجو نام گذاری شده و حوادث این روز نشان می دهد که بیداری و آگاهی به عنوان مهمترین مولفه جنبش های مردمی تاریخ این سرزمین نقش ارزنده ای ایفا کرده است.
او گفت: پس از کودتای آمریکایی و انگلیسی ۲۸ مرداد سال ۱۳۳۲ علیه دولت دکتر مصدق ذهن بیدار دانشجویان دانشگاه تهران علیه ماهیت امپریالیستی این کودتا در کنار هوشیاری مردم ایران سرانجام و در آستانه ورود نیکسون به ایران و محاکمه دکتر مصدق خشم مردم و دانشجویان را سبب شد تا در نهایت در ۱۶ آذر با شهادت سه تن از دانشجویان دانشگاه تهران پیام رهایی از استبداد از تریبون دانشگاه به گوش دنیا رسانده شود.
استقلال گفت: دانشجو ذهن بیدار و دانشگاه میزان الحراره جامعه و روز دانشجو روزِ آفتاب معرفت و تجلیِ آگاهی و نمادِ ضد استبدادی و ضدِ دیکتاتوری است. دانشگاه با دانشجو زنده است و تصورِ خاموشیِ دانشگاه تصورِ خطرناکی است که می تواند زمینه های بازگشتِ استبداد را فراهم کند، اما یقین داریم آرمان های اصیلِ انقلابِ اسلامی هرگز محو نخواهد شد و دانشجو و دانشگاه به عنوان نمادهای شاخصِ معرفتی به تکثیر علم و آگاهی و اندیشه و آزادیخواهی به حیات خود ادامه می دهند.
سرپرست جهاددانشگاهی فارس همچنین گفت: ۱۶ آذر به عنوان سالروز تاسیس خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) روزی فرخنده و مبارک برای این نهادِ انقلابی محسوب میشود، رسانهای که توانست با شعار « هر ایده یک خبر» و «هر دانشجو، یک خبر»، پس از ۶۰ سال انحصار خبری را بشکند و با رویکرد «گفتوگو محوری» و وفاداری به ارزش های انقلاب اسلامی تریبون صداهای مختلف درونِ دانشگاه و خارج از آن باشد.
استقلال اضافه کرد: ایسنا با متعهد ماندن به قواعد رسمیِ حوزه خبر، بسیاری از تابوهای خبری را شکست و در جریان تولید و گردش اطلاعات پلی برای نخبگان و مردم شد و تلاش کرد تریبونی برای صدای همه احزاب و گروه های پذیرفته شده در درون حاکمیت باشد و به سوژه های خبر با یک عقبه پژوهشی نگاه کند.
سرپرست جهاددانشگاهی فارس گفت: سرمایه ایسنا را جوانان صادق، پاک و در عین حال روشن اندیشِ دانشگاه تشکیل داده تا یک بار دیگر مشخص شود نگاه جهاددانشگاهی به فضای دانشگاه نگاهی به روز و عمیق است. همچنانکه فلسفهی ذاتی ایسنا عمیقتر از یک رسانه و مبتنی بر دور اندیشی در حوزه نخبهگی است.
انتهای پیام
نظرات