دکتر سجاد صفارهرندی امروز چهارشنبه ۱۶ آذر در مراسم گرامیداشت روز دانشجو در دانشگاه فرهنگیان گلستان، با اشاره به چرایی شکلگیری ۱۶ آذر، اظهار کرد: کشورمان در سایه مطامع دولتهای استکباری دو بار توسط دشمن اشغال شد و بدون اینکه نقش و نفعی داشته باشد در زمین بازی قدرتهای بزرگ گرفتار و اشغال شد و به دنبال آن بیماری، قحطی، به هم ریختگی، تجزیهطلبی و غیره مردم را احاطه کرد.
وی افزود: در دهه ۱۳۲۰ در جامعه تمایل و مطالبهای ظاهر شد که تا چه زمانی باید به عنوان کشور ضعیف زیر دست و پای کشورهای استکباری باشند، ایران برای خود گذشته و شکوهی دارد و نباید زیر سلطه استکبار قرار بگیریم لذا اقدامات ضداستکباری کلید خورد.
رئیس پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی اضافه کرد: در برههای از زمان به این مهم پی بردیم که ضعف و فرودستی کشور به این دلیل است که ایران و ایرانی از نفت به عنوان بزرگترین ثروت ملی خود محروم هستند، کمپانیها و شرکتهای انگلیسی نفت ما را میبردند و در ازای آن سهم کمی به کشورمان میدادند که به تدریج ایده تغییر وضع کشور و برگشت نفت به کشورمان در دستور کار قرار گرفت و دکتر مصدق و آیتالله کاشانی ملی شدن صنعت نفت را مطرح کردند.
صفارهرندی با بیان اینکه طرح نهضت ملی نفت از این نقطه شروع شد که باید نفت متعلق به ملت باشد و ثروت حاصل از آن صرف رفاه، توسعه و پیشرفت کشور شود، تصریح کرد: با خلع ید شرکت انگلیسی از نفت کشورمان، تحریم شدیم و فشارهای دشمن اعم از تهدید به حمله نظامی، تحریم، امتناع از خرید نفت بر ایران آغاز شد، این اقدامات خصمانه دشمن در حالی بود که مصدق نه روحانی بود و نه گشت ارشاد راه انداخته بود بلکه تنها خواسته او مدیریت نفت توسط خودمان بود.
وی متذکر شد: آن زمان عدهای مصدق را برهم زننده نظم جهانی و تهدید کننده کشورهای منطقه میدانستند و فشار روانی، سیاسی و اقتصادی توسط دشمن اوج گرفته بود و در کنار توطئه دشمن؛ ضعفها، تکرویها، خودخواهیها، بیعرضگیها، سوءمدیریتهای داخلی و دعوای گروههای سیاسی هم وجود داشت و مجموعه فشارها و توطئهها و بدعملیها موجب شد تا مردم موافق طرح نهضت ملی نفت هم سرخورده و متحیر شوند و به تماشای آن جریانات بنشینند که در نهایت دولت مصدق برکنار شد.
۱۶ آذر یادآور جنبش دانشجویی در زمستان سرد ناامیدی
رئیس پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی بیان کرد: در نهضت ملی نفت به خیانتها بیعرضگیها و خودخواهیهای خودمان و رجال سیایی باختیم، در آن فضای یاسآور در آذر ماه سال ۱۳۳۲ قرار شد نیکسون معاون رئیس جمهور آمریکا در دانشکده حقوق تهران حضور یابد و به او دیپلم افتخار تقدیم کنند که لحظه درخشان جنبش دانشجویی در زمستان سرد ناامیدی ملی شکل گرفت و نشان داد گرچه شکست خوردیم اما در برابر مجرمی که به صحنه جرم بازگشته ساکت و بیتفاوت نمیمانیم.
صفارهرندی ۱۶ آذر را نشانه اهمیت، جایگاه و نقش دانشجو دانست و گفت: ما امسال با این طنز مواجه هستیم و رسانههای آمریکایی و انگلیسی برای ما از فراخوان ۱۶ آذر صحبت میکنند؛ به نظر میرسد اینها روی بیحافظگی تاریخی و از درک و تاریخ خالی شدن ما حساب باز کردند، این مسئله حاکی از آن است که مجرم مجدد میخواهد به صحنه جرم برگردد.
وی با طرح این سوال که رسانههای آمریکا و انگلیسی چطور میتوانند دم از ۱۶ آذر بزنند، بیان کرد: نظام وابسته و رژیم متکی به توطئه استکبار و امپریالیسم جهانی و مجرمینی که دستشان از مقدرات ثروت و موقعیت و جایگاه بزرگ ایران کوتاه شده بود مجدد به صحنه جرم برگشتند و میخواهند همان مناسبات و مقدرات را بر ما حاکم کنند.
رئیس پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی با بیان اینکه امروز دشمن برای تحقق اهداف شوم خود از تکنیکهای متفاوتی بهره میگیرد، خاطرنشان کرد: دشمن از سویی با تحریم و فشار اقتصادی به ملت رنج میدهد و از سویی دیگر همان رنجها را بهانه ترحم و اشک تمساح ریختن میکند؛ در واقع رنجهایی که خود ایجاد کرده را به ما میفروشد.
صفارهرندی تاکید کرد: امروز ایران دیگر کشوری نیست که زیر دست و پای قدرتهای جهانی که زمین آن محل بازی و تسویهحساب قدرتهای جهانی باشد و خواب تجزیه و تسلط از جانب دشمن را ناکام گذاشته و در معادلات جهانی اثرگذار است.
وی با بیان اینکه ایران دیگر گربه ضعیف دهه ۲۰ نیست، افزود: امروز شیر خفته ایران بیدار شده و قدرتمند است گرچه تن ایران از جراحتها، سختیها و مشکلات پُر است اما شیر امروز با گربه ملوس دستآموز دیروز متفاوت است.
رئیس پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی با اشاره به اینکه در ۱۶ آذر باید بار دیگر تاریخ ایران را به یاد آوریم و جایگاه خود را به عنوان دانشجو که پاسدارنده خون شهدای ۱۶ آذر و بخشی از پیکره قدرتمند ایرانِ جدید باشد پیدا کنیم، تصریح کرد: دانشجویان دانشگاه فرهنگیان به عنوان معلمان آینده تربیتکننده و هدایتکننده نسلهای بعدی، جایگاه و نقش ویژهای دارند و امیدوارم در پاسداشت این تاریخ پرافتخار مصمم و استوار گام بردارند.
انتهای پیام
نظرات