• سه‌شنبه / ۱۵ آذر ۱۴۰۱ / ۱۸:۴۰
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 1401091510321
  • خبرنگار : 71134

توضیح سازمان سنجش درباره افزایش هزینه ثبت نام با تاخیر آزمون دکتری

توضیح سازمان سنجش درباره افزایش هزینه ثبت نام با تاخیر آزمون دکتری

قائم مقام سازمان سنجش آموزش کشور دلایل افزایش هزینه ثبت نام با تاخیرآزمون ورودی مقطع دکتری دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی را تشریح کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر محمدحسین حاجیلو در مورد ثبت نام آزمون ورودی مقطع دکتری نیمه متمرکز (Ph.D) دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی سال ۱۴۰۲، گفت: ثبت نام این آزمون از تاریخ ۲۲ تا ۲۹ آبان ماه انجام شد و با توجه به تقاضای داوطلبان تا روز ۳ آذر ماه نیز تمدید شد و بر اساس مصوبه هیئت دولت، هزینه ثبت نام این آزمون مبلغ ۳۷۸ هزار تومان از متقاضیان اخذ شد.

وی ادامه داد: در پی درخواست‌های مکرر متقاضیان ثبت نام، روزهای ۱۳ و ۱۴ آذرماه نیز برای ثبت نام با تأخیر این آزمون تعیین شد که بر اساس رویه سالهای گذشته و مصوبه اجرایی که همواره فعال سازی مجدد سامانه ثبت نام آزمون با تاخیر منجر به هزینه اضافی می شود در سال جاری نیز با توجه به مصوبه هیئت دولت مبلغ ۲۵۰ هزار تومان به هزینه ثبت نام با تاخیر اضافه گردید.

قائم مقام رئیس سازمان سنجش آموزش کشور افزود: برای برگزاری این آزمون، فعالیت‌های بسیاری از سوی سازمان سنجش آموزش کشور انجام می‌شود و بر همین اساس هزینه‌های ثابت و متغیر این آزمون با توجه به حجم فعالیت‌ها و تورم موجود به صورت پله‌ای افزایش یافته است. درخواست افزایش هزینه ثبت‌نام آزمون‌ها بر اساس بهای تمام شده فعالیت‌های آزمون از بهمن ماه سال ۱۴۰۰ در دستور کار قرار گرفت و با توجه به ضرورت افزایش کیفیت اجرای آزمون ها مورد موافقت قرار گرفت.

وی با اشاره به برگزاری آزمون‌های متفاوت از سوی سازمان سنجش آموزش کشور خاطرنشان کرد: این سازمان هزینه‌های زیادی را متحمل می‌شود که برای داوطلبان مشهود نیست و می‌توان به جرأت اذعان کرد که میانگین هزینه هر داوطلب آزمون دکتری با توجه به ۲۴۱ کدرشته امتحانی، حداقل دو برابر مبلغی است که از داوطلبان این آزمون هنگام ثبت نام دریافت می‌شود زیرا هرچه تنوع رشته‌ها بیشتر می‌شود خدمات بیشتری برای برگزاری آزمون مورد نیاز است.

معاون برنامه‌ریزی و مدیریت منابع سازمان سنجش آموزش کشور با اشاره به هزینه‌های عمومی و اداری برگزاری آزمون‌ها، گفت: بخشی از این هزینه‌ها صرف ملزوماتی همانند  تهیه کاغذ و کارتریج، سلفون و...، چاپ سؤالات و پاسخنامه، حق الزحمه طراحان سؤال و عوامل اجرایی و هزینه‌های مراکز مجری برگزاری آزمون‌ها در تهران و شهرستان‌ها می‌شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور، دکتر حاجیلو با اشاره به استفاده سازمان از سرویس‌های حمل و نقل زمینی و هوایی برای ارسال و بازگشت محموله سؤالات شامل دفترچه و پاسخنامه، گفت: افزایش هزینه های مختلف از جمله حمل و نقل نیز در افزایش تعرفه ها تاثیر دارد.

قائم مقام رئیس سازمان سنجش آموزش کشور خاطرنشان کرد: در قانون به دولت اجازه داده شده تا هزینه‌های مورد نیاز برای خدمت به متقاضیان آزمون و از محل همان درآمد تأمین شود و درصدد هستیم تا هزینه‌های اداری را به نفع داوطلب کاهش دهیم اما برخی از فرایندها برای حفظ و افزایش سلامت آزمون، بسیار ضروری است.

وی در پایان تصریح کرد: بهای تمام شده آزمون نیمه‌متمرکز ورودی دوره دکتری (Ph.D) سال ۱۴۰۲ بدون احتساب هزینه‌های محل برگزاری لحاظ شده است، تا هزینه‌های دریافتی از داوطلبان بیش از این افزایش نیابد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha