شکرالله خاکرند سهشنبه ۱۵ آذر با بیان اینکه مرکز پژوهشی هویت ایرانیان دانشگاه شیراز با هدف تبیین علمی یک مسئله اساسی، پروژه هویت ایرانیان را طراحی کرده است، به خبرنگاران گفت: برگزاری کنگرههای دوسالانه بینالمللی، ملی و منطقهای از برنامههای پروژه هویت ایرانیان در زمینه پرداختن جدیتر و تخصصیتر به موضوع هویت است.
این دانشیار بخش تاریخ دانشگاه شیراز ادامه داد: با توجه به ضرورت ارزیابی و بازنگری سیاستهای هویتی در گام اول و چهل سال پس از انقلاب و با نگاهی به آینده، مبحث "هویت ایرانیان؛ مبانی، الگوها، سیاستها و ارزیابی" به عنوان موضوع نخستین کنگره بینالمللی، تعیین شده است.
بهگفته دبیر کنگره هویت ایرانیان، تمام فعالیتهای پژوهشی انجام شده در فاصله پیش همایشها در قالب سخنرانی، نشست علمی، نگارش پایاننامه و رساله، تألیف مقاله و کتاب و نیز طرحهای پژوهشی و... در همایشها عرضه میشود، تا از خلال آن نخبگان و اندیشمندان هویتشناس به تبادل نظر بپردازند و به تدریج ادبیات پژوهشی قابل استناد برای محققان فراهم شود.
خاکرند گفت: تبیین شاخصهای هویت ملی ایرانیان، تبیین نظرات نظریه پردازان در زمینه هویت ایرانیان، تولید محتوایدانشی پیرامون هویت ایرانیان، ارائه مباحث و یافتهها جدید در حوزه هویت با رویکرد اسلامی، ارزیابی امتداد هویت ایرانیان در منطقه بهویژه حوزه فرهنگی تمدن ایران، تبادل دستاوردهای پژوهشی بین مراکز علمی و پژوهشی، گفتمانسازی موضوع هویت ایرانیان در سطح جامعه علمی کشور، افزایش توجه و مشارکت سیاستگذاران و مدیرانکشور به این حوزه وآیندهنگاری مسئله هویت با لحاظ تحولات جهانی از اهداف برگزاری کنگره هویت ایرانیان است.
او گفت: مبانی و مؤلفههای شکلدهنده و تحکیمبخش هویت ایرانیان، ارزیابی تطورات و تحولات تاریخی هویت ایرانیان در دوره معاصر با تاکید بر گام اول انقلاب، بررسی نسبت هویت با رشتههای مختلف هنر و علوم انسانی، شناخت وضعیت مؤلفههای هویتی اقشار مختلف جامعه، نسبت هویتهای قومی و هویت ملی، بررسی نسبت منافع ملی و هویت ملی، ارزیابی اقدامات حکومت پهلوی در مسئله هویت ایرانیان، نقش امام خمینی و آیتالله خامنهای در مدیریت مسئله هویت ایرانیان، بررسی تطورات مربوط به مسئله هویت زن، هویت ملی و جهانی شدن، هویت ملی، مدرنیته و غرب، الگوها و نظریههای مرتبط با هویت ایرانیان، انقلاب اسلامی و هویت ایرانیان، زبان و ادبیات فارسی و هویت ایرانیان هنر و رسانه و هویت ایرانیان، علم و فنآوری بهعنوان نشانه هویتی ایران امروز و... به عنوان محورهای این کنگره است.
خاکرند با بیان اینکه جزئیات کامل این کنگره بینالمللی در وبگاه رسمی به نشانی www.iranianidentity.shirazu.ac.ir در دسترس علاقهمندان است، مهلت ارسال چکیده مقالهها به دبیرخانه را ۳۰ آذر و مهلت ارسال اصل مقاله را ۱۵بهمنماه امسال اعلام و خاطرنشان کرد که نتایج داوری تا ۳۰بهمنماه اعلام میشود و آخرین مهلت ثبتنام هم ۱۵ اسفندماه امسال تعیین شده است.
به گزارش ایسنا، در پایان این نشست، از پوستر "نخستین کنگره بین المللی هویت ایرانیان" با حضور معاون پژوهشی و مدیر روابط عمومی دانشگاه شیراز رونمایی شد.
انتهای پیام
نظرات