به گزارش ایسنا به نقل از اکونومیک، ارز چین با انتظارات افزایش آهستهتر نرخ بهره آمریکا تقویت شد، نرخی که شاخص دلار را به پایینترین حد در پنج ماه اخیر رساند اما برخی هشدار میدهند که راه چین برای بهبود اقتصادی ممکن است مملو از دستانداز باشد بنابراین یوان بیثبات باقی خواهد ماند.
میبانک در یادداشتی خطاب به مشتریان گفت: «چرخشهای بالقوه سیاستها یا بدتر شدن میزان ابتلا به عفونتهای کووید میتواند فرصتی برای کاهش ارزش ارز چین تلقی شود».
یوان در صبح روز دوشنبه تقریبا ۱.۴ درصد جهش کرد و به ۶.۹۵۰۷ رسید که قویترین ارزش آن از ۱۳ سپتامبر بوده است.
هفته گذشته، یوان حدود ۱.۶ درصد جهش کرد و بزرگترین افزایش هفتگی از سال ۲۰۰۵ در میان انتظارات مقامات برای کاهش محدودیتهای سختگیرانه کووید را ثبت کرد.
در بازار فراساحلی، یوان پس از ثبت رکورد افزایش هفتگی، ۱.۱ درصد افزایش یافت و به بالاترین رقم دو ماهه ۶.۹۴۳۸ رسید.
در آخر هفته شهرهای زیادی از جمله مرکز مالی شانگهای و ارومچی در غرب دور، کاهش محدودیتها را اعلام کردند زیرا چین تلاش میکند تا پس از اعتراضهای بیسابقه علیه محدودیتها، سیاستهای مقابله با کووید صفر خود را هدفمندتر و با سختیگیری کمتر ارائه کند.
شاخص سی اس ای ۳۰۰ چین در ماه نوامبر تقریبا ۱۰ درصد جهش کرد زیرا سهام سرزمین اصلی، شاهد جریان خالص ماهیانه بیش از ۶۰ میلیارد یوان (۸.۵۵ میلیارد دلار) از طریق طرح بین مرزی Stock Connect بود.
مورگان استنلی (شرکت خدمات مالی آمریکایی) روز یکشنبه با استناد به «تحولات مثبت متعدد در کنار مسیر روشنی که برای بازگشایی تعیین شده است»، سهام چین را به اضافه وزن ارتقا داد.
بانک وال استریت به گروهی از موسسات جهانی، از جمله بانک یو بی اس و گلدمن ساکس پیوست تا با توجه به انتظارات برای بازگشایی مجدد اقتصاد، به سمت چین حرکت کند.
بانک سرمایهگذاری چند ملیتی استاندارد چارترد انتظار دارد رشد مصرف واقعی خانوارهای شهری چین از ۰.۲ درصد در سال ۲۰۲۲ به هفت درصد در سال ۲۰۲۳ افزایش یابد و پیشبینی میکند چین تا سه ماهه دوم سال ۲۰۲۳ اکثر محدودیتهای مربوط به کووید را حذف خواهد کرد.
میبانک همچنین قدرت یوان را به کاهش بیشتر ارزش دلار نسبت داد. شاخص دلار نسبت به اوج خود در ۲۸ سپتامبر نزدیک به ۹ درصد کاهش یافته است.
انتهای پیام
نظرات