شهرام پرورش یکشنبه ۱۳ آذرماه در جمع خبرنگاران به مناسبت روز جهانی خاک، با اشاره به اینکه ۹۰۰ هزار هکتار از اراضی مستعد استان همدان زیرکشت محصولات زراعی و باغی قرار دارد، اظهار کرد: بیش از چهار میلیون تن از تولیدات گیاهی استان در ۹۰۰ هزار هکتار از اراضی مستعد استان تولید میشود.
وی با بیان اینکه تشکیل یک سانتیمتر خاک بیش از ۳۰۰ سال زمان میبرد، تصریح کرد: باید بتوانیم با اقدامات خود این موهبت الهی را حفظ و از فرسایش آن جلوگیری کنیم.
پرورش با تأکید بر اینکه به شدت کاهش مواد آلی خاک در استان وجود دارد، یادآور شد: با توجه به بیمهریهایی که به خاک شده مواد آلی خاکها به شدت رو به کاهش است.
وی با بیان اینکه مواد آلی نقش اساسی و حیاتی در خاک دارد، ادامه داد: کشاورزی حفاظتی به عنوان یک پروژه مهم در این زمینه است که هدف آن حفظ منابع آب و خاک، افزایش منابع آلی خاک و بهرهوری و کاهش هزینههای تولید است.
پرورش با اشاره به اجرای کشاورزی حفاظتی در ۱۱۰ هزار هکتار از اراضی استان، خاطرنشان کرد: در سال گذشته ۱۱۰ هزار هکتار از اراضی استان تحت کشاورزی حفاظتی مورد کشت قرار گرفت که بیش از ۱۹۵ میلیارد ریال برای این موضوع هزینه شده است.
وی با بیان اینکه کشاورزی حفاظتی چند اصل و روش دارد، افزود: کشت مستقیم و حداقل شخم از روشهای کشاورزی حفاظتی است که براساس زمین مورد نظر متفاوت است به طوریکه کشاورزی حفاظتی در اراضی دیم با اراضی آبی متفاوت است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان همدان در پایان ادامه داد: بیش از ۲۰۰ دستگاه سال گذشته و امسال نیز ۱۰۰ دستگاه کشت مستقیم در اختیار کشاورزان استان قرار گرفته است.
انتهای پیام
نظرات