ابراهیم تقیزاده ۱۳ آذرماه در سفر به شهرکرد در جمع خبرنگاران چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه دانشگاه پیام نور به عنوان بزرگترین دانشگاه دولتی کشور محسوب میشود، اظهار کرد: رسالت آموزشی دانشگاه پیام نور این است که بتواند عدالت آموزشی را محقق کند، به همین جهت در بیش از ۴۰۰ شهر و شهرستان پذیرش دانشجو انجام میشود.
رئیس دانشگاه پیام نور کشور افزود: این دانشگاه در ۸۷ رشته کارشناسی، نزدیک به ۳۸۰ رشته کارشناسی ارشد و ۶۰ رشته دکتری فعال است، به طوریکه ۸۵ درصد دانشجویان در رشتههای علوم انسانی و مابقی در رشتههای علوم پایه، علوم فناوری، کشاورزی و ... تحصیل میکنند.
تقیزاده ایجاد مراکز رشد، شرکتهای دانش بنیان، ایجاد خانههای خلاق و مراکز نوآور را از جمله موضوعات در دستور کار دانشگاه در راستای نامگذاری شعار سال بیان کرد و گفت: در حال حاضر حدود ۳۰ شرکت دانش بنیان و ۶۰ مرکز رشد در مراکز دانشگاهی استانها در حال ایجاد است که مجوزهای لازم کسب و در حال تجهیزند.
وی بیان کرد: با پیگیریهای انجام شده در نظام رتبهبندی طبق آخرین رتبه بندی دانشگاه پیام نور در جایگاه ۱۳۰۰ در بین دانشگاههای کشور و جایگاه ۱۸ در بین دانشگاههای داخل کشور قرار دارد که تلاش ارتقای رتبه دانشگاه به زیر ۱۰۰۰ است تا مدارک فارغالتحصیلان از اعتبار خاصی برخوردار باشد، همچنین طبق رتبهبندی پایگاه ISC که اخیرا اعلام شده دانشگاه پیام نور در بین ۲۵۰ واحد دانشگاهی کشور جایگاه ۱۶ را داراست که تلاش میشود این جایگاه به زیر ۱۰ ارتقا یابد.
به گفته وی، دانشگاه پیام نور از نظر تعداد مقالات و تالیفات سهم برجستهای را دارد که ماموریت جذب دانشجویان خارجی و بینالمللی به طور خاصتر به این دانشگاه محول شده است.
رئیس دانشگاه پیام نور کشور به اخذ مجوز پذیرش دانشجویان بینالملل در داخل کشور اشاره کرد و گفت: این موضوع در برخی استانها در حال انجام است، همچنین دانشگاه به سمت رشتههای بینرشتهای، کاربردی، مهارتی و مورد نیاز جامعه در حرکت است.
وی یادآور شد: در پنج استان کشور مجوز پذیرش دانشجوی خارجی صادر شده است، ضمن اینکه سایر استانها که دارای شرایط و فضای مورد نیاز و زمینه لازم باشند برای اخذ پذیرش دانشجویان خارجی مجوزات صادر خواهد شد.
تقیزاده بیان کرد: دانشگاه پیام نور در کشور افغانستان پذیرش دانشجو دارد، البته در کشورهای لبنان، سوریه، عراق، یمن و پاکستان مجوز از هیات امنای دانشگاه برای پذیرش دانشجو اخذ شده است، همچنین دانشگاه پیام نور ۱۶ نمایندگی در خارج از کشور و پنج نمایندگی در داخل کشور برای پذیرش دانشجویان خارجی دارد، به طوریکه در حال حاضر ۶۰۰۰ دانشجوی خارجی در دانشگاه پیام نور در حال تحصیلاند.
وی همچنین یادآور شد: حدود ۳۰ درصد پذیرفتهشدگان دانشگاههای بزرگ کشور از فارغالتحصیلان دانشگاه پیامنور هستند که موجب شده اعتماد به این دانشگاه افزایش یابد.
تقیزاده با تاکید بر اینکه پژوهشها و فناوریهای هدفمند و آموزشهای تاثیرگذار و تاثیرساز در سطح استانها جزو رسالتهای آموزشی این دانشگاه است، تصریح کرد: آنچه امروز مورد نیاز جامعه است پژوهشهای تاثیرگذار است، یعنی اگر قرار است پژوهشی یا رسالهای یا تالیفاتی انجام شود که درقفسههای کتابخانه خاک بخورد و عملا هیچ تاثیری نداشته باشد این امر به معنای هدر رفت منابع بیتالمال و اتلاف منابع کشور است، بنایبرای باید پژوهشهایی صورت گیرد که در راستای حل مشکلات کشور باشد.
رئیس دانشگاه پیام نور ادامه داد: این دانشگاه تفاهمنامههای مختلفی با برخی وزارتخانهها برای انجام کار پژوهشی منعقد کرده است تا از این طریق آنچه مورد نیاز دستگاههای اجرایی است به اساتید اعلام و در همان زمینه کار پژوهشی انجام شود، زیرا این دانشگاه دارای ۳۸۰۰ عضو هیات علمی و بالغ بر ۱۰ هزار اساتید مدعو است که میتوان از طرفیت آنها برای انجام کار پژوهشی استفاده کرد.
وی در ادامه توضیح داد: این دانشگاه سعی کرده با کمترین میزان دریافت شهریه بتواند شرایط تحصیل را برای دانشجویانی که امکان پرداخت شهریه ندارند از طریق بنیاد حامیان دانشگاه مورد حمایت قرار دهد، زیرا هدف و تلاش دانشگاه پیام نور ارتقای کیفیت آموزشی، پژوهشی، انجمنهای فرهنگی و کانونهای دانشجویی است، یعنی این دانشگاه در ابعاد متعدد باید بتواند پرورشدهنده دانشجویی در تراز انقلاب و نظام جمهوری اسلامی باشد.
تقیزاده هدف از این سفر را آشنایی با کمبودها و کاستیهای دانشگاه پیام نور واحد چهارمحال و بختیاری برشمرد و خاطرنشان کرد: آنچه بیشتر مورد درخواست بوده افزودن رشتههای کاربردی مقطع کارشناسی ارشد، تکمیل پروژههای نیمه تمام و استفاده بهتر از فضاهای موجود و ارتقای وضعیت کارکنان اداری دانشگاه پیام نور استان است که قطعا پس از بازگشت به تهران در هیات رئیسه دانشگاه تصمیمات لازم و موثرتر اتخاذ خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات