• شنبه / ۱۲ آذر ۱۴۰۱ / ۱۹:۰۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401091207854
  • خبرنگار : 50499

شهردار مشهد:

شاغلان دارای معلولیت در شهرداری در نزدیکترین محل اقامت خود مشغول به کار شوند

شاغلان دارای معلولیت در شهرداری در نزدیکترین محل اقامت خود مشغول به کار شوند

ایسنا/خراسان رضوی شهردار مشهد گفت: در صورت امکان در شهرداری افراد دارای معلولیت در نزدیکترین محل اقامت خود مشغول به کار شوند و این جابه‌جایی‌ها به سرعت انجام شود.

سید عبدالله ارجائی ظهر امروز، ۱۲ آذر ماه، در نشستی با افراد شاغل دارای نیازهای ویژه در شهرداری که در باغ گیاه‌شناسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: مشهد با شهرهای دیگر متفاوت است. بی‌توجهی به این نکته ما را در برنامه‌ریزی‌ها دچار مشکل خواهد کرد؛ لذا از مسئولان خواهشمندم به این موضوع توجه ویژه‌ای داشته باشید.

وی‌ عنوان کرد: درصد موفقیت هر سیستم  و مجموعه‌ای با میزان اصول اهداف خود سنجیده می‌شود. یک مجموعه پرکار الزاما موفق نیست بلکه مجموعه‌ای موفق است که به اهداف خود دست پیدا کند.

شهردار مشهد تصریح کرد: هدفی که براساس فلسفه ذاتی و پیدایش سازمان نباشد، هدف صحیحی نیست؛ فلسفه پیدایش شهرها نیز با یکدیگر متفاوت است و اگر به این فلسفه‌ها توجه نکنیم، در هدف‌گذاری‌ها دچار مشکل خواهیم شد.

ارجائی خاطرنشان کرد: مختصات شهرهای مختلف با یکدیگر متفاوت است. بعضی شهرها به واسطه موقعیت جغرافیایی، بعضی‌ها به دلیل واقع شدن در جوار صنایع و بعضی نیز به واسطه سیاست دولت‌ها تشکیل شده‌اند اما مشهد یک باغ خصوصی بود که در کمتر از ۱۳۰۰ سال تبدیل به یک ابرشهر جهانی شد.

وی با شاره به علت جمعیت‌پذیری مشهد عنوان کرد: وجود امام رضا(ع) دلیل این موضوع است اما باید تمام رویدادهای مربوط به شهر نسبت مشخصی با فلسفه ذاتی آن داشته باشد.

شهردار مشهد ادامه داد: برای تبدیل مشهد به حرم‌شهر باید صفات امام را به شهر تسری دهیم. همچنین حرم نباید محدود به گیت‌های ورودی مشهد باشد. نمی‌توان همسایه امام رضا(ع) بود اما بویی از همسایگی ایشان نداشت.

ارجائی بیان کرد: ما در شهری زندگی می‌کنیم که زیر سایه امام رضا(ع) است و از همین رو باید صفات ایشان را گسترش دهیم؛ شهر باید مهربان و آماده ارائه خدمت به آحاد جامعه باشد و هیچ قشری نباید از امکانات این شهر محروم بماند.

وی با اشاره به زندگی ۱۰ تا ۱۵ درصد افراد دارای معلولیت در شهرها اظهار کرد: یکی از دلایل اینکه در مشهد افراد دارای معلولیت حضور کمرنگی در سطح شهر دارند، این است که شهر اجازه نمی‌دهد آنان در اجتماع حضور پیدا کنند؛ به عبارت دیگر شهر آماده نیست ‌و نمی‌تواند به آحاد جامعه خدمات ارائه دهد.

شهردار مشهد تصریح کرد: برای رفع مشکلات این قشر از جامعه به یک مشاور نیاز ندارم. البته تک‌تک مدیران شهری مشاور و معاون من هستند زیرا شرایط را بهتر درک می‌کنند ولی ما نیاموخته‌ایم از ظرفیت افراد دارای معلولیت به نحو احسن استفاده کنیم. شهرداران مناطق باید برای من بنویسند که اگر شهردار بودند، در این خصوص چه می‌کردند؟

ارجائی خطاب به مدیران شهری بیان کرد: به عرصه بیایید و برای شهر و تسری صفت مهربانی به مشهد تلاش کنید زیرا بنده به تنهایی نمی‌توانم کاری انجام دهم اما به کمک شما می‌توانیم راه را هموار کنیم.

وی عنوان کرد: همچنین لازم است برگزاری نمایشگاه‌های برکت و کرامت ادامه پیدا کند تا شهر برای توان‌یابان آماده شود و محصولات این دسته از شهروندان نیز به فروش برسد.

شهردار مشهد خاطرنشان کرد: برای ساخت مسکن برای کارکنان شهرداری نیز اقداماتی در حال انجام است و در صورت موفقیت در انجام کار بسیاری از کارکنان با اولویت افراد دارای معلولیت خانه‌دار می‌شوند.

رونمایی از کتاب حکایت‌های گلستان سعدی به خط بریل

جواد شکوری، مشاور شهردار مشهد نیز در این نشست اظهار کرد: شهردار مشهد از ابتدای قبول مسئولیت، دغدغه داشتن شهری دسترس‌پذیر را داشت. بر همین اساس جزو اولین انتصاب‌های وی، تعیین مشاوری برای افراد دارای معلولیت بود تا بتوان مسائل و مشکلات شهری این دسته از شهروندان را پیگیری کرد.

وی خاطرنشان کرد: بیش از ۲ دهه است که در کشورهای توسعه‌یافته، شهرهایی دسترس‌پذیر با شاخص‌های بسیار سختگیرانه ایجاد می‌شود. این رویه در کشور ما نیز آغاز شده اما مسیر پیشرفت آن کند است.  

مشاور شهردار مشهد درباره وضعیت افراد دارای معلولیت و نیازهای ویژه آنان تصریح کرد: داشتن برنامه اداری در ابرسازمان‌ها مانند شهرداری‌ها، آستان قدس و... برای پیگیری نیازهای افراد دارای معلولیت ضروری است تا بتوان با سرعت بیشتری به سمت شهر دسترس‌پذیر حرکت کرد.

شکوری بیان کرد: در حال حاضر شهر برای حضور افراد دارای معلولیت آماده نیست. بعد از داشتن شهر دسترس‌پذیر، گام دوم ایجاد شهری است که بتواند از این ظرفیت ۱۰ تا ۱۵ درصدی جامعه یعنی معلولان استفاده کند.

وی عنوان کرد: در دوره ششم مدیریت شهری با شعار جهان‌شهر برکت و کرامت باید اقداماتی انجام شود که کرامت گروه‌های هدف بهتر و کامل‌تر رعایت شود؛ لذا اقداماتی نظیر مناسب‌سازی حمل‌ و نقل عمومی، مناسب‌سازی پیاده‌روها، ساخت پارک و... در این راستا انجام شده است.

مشاور شهردار مشهد با اشاره به رونمایی کتاب حکایت‌های گلستان سعدی به خط بریل گفت: امروز برای اولین مرتبه از کتاب حکایت‌های گلستان سعدی به خط بریل در کشور رونمایی می‌شود و این آمادگی وجود دارد که فایل PDF آن نیز به صورت رایگان در اختیار دیگر شهرهای کشور نیز قرار گیرد.

شکوری ادامه داد: یکی از اهداف ما این است که با دستور شهردار یک دستگاه چاپ بریل خریداری شود تا از این طریق نابینایان از سراسر کشور کتاب مورد نیاز خود را با قیمتی مناسب از مشهد خریداری کنند.

وی اظهار کرد: همچنین در این دوره حمل و نقل عمومی برای افراد دارای معلولیت رایگان شده و هر فرد معلول می‌تواند در هر ماه ۱۰۰ سفر رایگان داشته باشد.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha