• شنبه / ۱۲ آذر ۱۴۰۱ / ۱۵:۴۱
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1401091207765
  • منبع : نمایندگی سمنان

مدیرکل حفاظت محیط زیست سمنان خبر داد:

افزایش گورهای ایرانی پارک ملی کویر به ۲۸ راس/ چرایی کاهش جمعیت گورها

افزایش گورهای ایرانی پارک ملی کویر به ۲۸ راس/ چرایی کاهش جمعیت گورها

ایسنا/سمنان به گفته مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان با انتقال ۱۲ راس گورخر ایرانی به پارک ملی کویر طی یک ماه گذشته جمعیت گورهای ایرانی در این زیستگاه احیاشده به ۲۸ راس رسید.

بهرامعلی ظاهری۱۲ آذرماه در گفت وگو با خبرنگاران با اعلام این خبر اظهار کرد: در یک ماه گذشته ۱۲ راس گورخر از پارک ملی کرمان به پارک ملی کویر گرمسار استان سمنان، با هدف معرفی و تکثیر گونه، منتقل شد که اکنون با تکمیل بررسی‌های علمی و اطمینان از سازگاری با محیط، ۱۰ راس در پارک رهاسازی شدند.


وی ادامه داد: ۱۲ راس گورخر با طی مسافت یک هزار و ۲۵۰ کیلومتر از پارک ملی خَبْر کرمان به پارک ملی کویر گرمسار در غرب استان سمنان به سلامت منتقل شدند که از ۱۲ راس گورخر انتقال یافته به پارک ملی کویر گرمسار، ۶ راس ماده، سه راس نر و سه‌راس نابالغ است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان ادامه داد: پارک ملی کویر یکی از قدیمی ترین مناطق تحت حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست است که تا چند دهه قبل بهترین ذخیره جمعیت گورخر آسیایی را میزبانی می‌کرد، اما در اثر خشکسالی و شکار غیرمجاز، جمعیت این گونه ارزشمند از دست رفت و آخرین گزارش‌ها از مشاهده این گونه در پارک ملی کویر، مربوط به اوایل دهه ۱۳۶۰ است.

وی تصریح کرد: در همین راستا با تلاش محیط زیست استان، مرکز تحقیقات، تکثیر و رهاسازی گورخر ایرانی پارک ملی کویر استان سمنان ایجاد شد که علاوه بر کارکردهای تحقیقاتی، زیستی و بازسازی ذخایر ژنتیکی، دارای جذابیت گردشگری است و می‌تواند به عنوان یکی از جاذبه های طبیعت‌گردی این پارک ملی موجب افزایش تعداد بازدیدکنندگان شود.

مدیرکل محیط زیست استان با بیان اینکه گورخر ایرانی زیرگونه ‌ای از گورخر آسیایی است که به شدت در معرض خطر انقراض قرار دارد ،گفت: گورخر آسیایی در گذشته جمعیت فراوانی در خاورمیانه، آسیای میانه و چین داشت، اما اکنون نسل آن در اغلب مناطق منقرض شده است. گورخر ایرانی تنها بازمانده علف‌خواران تَک‌سُم و از گونه های شاخص حیات وحش استان سمنان است.

وی با بیان اینکه هم اکنون ۲۸ راس گورخر در پارک ملی کویر گرمسار زیست دارند افزود: استان سمنان به عنوان پایتخت تنوع گونه‌‍‌های پستانداران حیات وحش کشور، با برخورداری از ۱۷ درصد از مناطق حفاظت شده کشور، طی سال‌های گذشته موفق به احیای زادگاه گورخر آسیایی به عنوان تنها بازمانده علف‌خوران تک سُم شد.

وی با اشاره به چرایی کاهش جمعیت گورها در کشور یادآوری کرد: طولانی بودن دوره بارداری و فقدان دوقلوزایی، و نپذیرفتن کره نر توسط گورخرهای نر گله از عوامل مؤثر در کاهش جمعیت گورخرهای ایران است.
افزایش گورهای ایرانی پارک ملی کویر به ۲۸ راس/ چرایی کاهش جمعیت گورها

افزایش گورهای ایرانی پارک ملی کویر به ۲۸ راس/ چرایی کاهش جمعیت گورها

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha