حجتالاسلام حجت گنابادینژاد در در دومین جلسه ستاد اجرایی خدمات سفر خراسان رضوی ویژه نوروز ۱۴۰۲ اظهار کرد: نوروز امسال در چهار مرحله میزبانی زائران با اقتضائات متفاوت انجام خواهد شد.
وی ادامه داد: با توجه به همزمانی مناسبتهای ماه شعبان، رمضان و نوروز و پیشبینی تغییرات آب و هوایی از جمله تفاوتهای نوروز ۱۴۰۲ با نوروز سال گذشته و خدمترسانی به زائران در دهه آخر صفر است.
گنابادینژاد عنوان کرد: نوروز ۱۴۰۲ بیشتر زائران با خانواده به مشهد خواهند آمد و در این ایام قبل یا پس از زیارت به سیاحت نیز میپردازند؛ به همین منظور باید زیرساختها و خدمات گردشگری نیز برای زائران در استان فراهم شود.
معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی تاکید کرد: ارتقاء کمی و کیفی خدمات مورد نیاز زائران با تاکید بر الگوی مبدا تا مبدا در دستور کار قرار دارد. همچنین سهم وسایل نقلیه شخصی افزایش و تردد با وسایل نقلیه عمومی از جمله اتوبوس، هواپیما و قطار به این دلیل که در دهه آخر صفر نیز ۸۷ درصد زائران با وسیله نقیله شخصی از طریق جاده به مشهد سفر کردهاند، کاهش مییابد.
گنابادینژاد ادامه داد: با توجه به اینکه خدماتدهی در جادههای منتهی به مشهد وضعیت مناسبی ندارد، باید تا قبل از آغاز سفرهای نوروزی برای بهبود این وضعیت اقدامات لازم انجام شود.
وی با بیان اینکه زائران نوروزی که با خودروی شخصی به مشهد میآیند، انتظار بیشتری برای دریافت خدمات دارند، گفت: یکی از اولویتهای ما توجه به نیازهای زائران در مسیرهای جادههای استان و ارائه خدمات فرهنگی ویژه است.
جانشین رئیس ستاد اجرایی خدمات سفر خراسان رضوی با اشاره به سند محتوایی و الزامات میزبانی از زائران حرم مطهر رضوی در نوروز ۱۴۰۲ اظهار کرد: بر مبنای الگوی ساماندهی سفر از مبدا تا مبدا شاخصها و کمیتهای خدمت به زائران مشخص باشد؛ به عنوان مثال در خدمت تامین پارکینگ برای زائران تعداد و آدرس پارکینگهای تامین شده مشخص و به زائران اطلاعرسانی لازم صورت گیرد.
گنابادینژاد افزود: علاوه بر استفاده از سیستمهای نرمافزاری برای مدیریت خدماترسانی به زائران مدیریت میدانی نیز فعال و پیشبینی شود تا با زائران با مراجعه به محل اسکان سرگردان نباشد. همچنین اطلاعرسانی و راهنمایی زائران نیز تقویت شود و از قبل ۱۷ اسفند تابلوهای اطلاعرسنی و راهنمایی زائر نصب شود.
معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه کمیته اطلاعرسانی ستاد باید مسالهمحور به زائران خدمت کند، ادامه داد: از ظرفیت رسانه ملی کمک گرفته شود چرا که اطلاعرسانی به زائران سراسر کشور با شبکه استانی به تنهایی کفایت نمیکند. باید زائر در مسیر حرکت به سمت مشهد نیز از وضعیت جادهها و اسکان و دیگر نیازها اطلاع داشته باشد.
وی همچنین با اشاره به درخواست نماینده پلیس راهور استان در این جلسه برای راهاندازی ایستگاههای موقت استراحت در جادههای استان اظهار کرد: ایجاد این ایستگاهها در جادهها نقش مهمی در ایمنی تردد زائران دارد. همچنین رفع خطر از ۱۶۸ نقطه حادثهخیز استان از طریق معاونت عمرانی استانداری پیگیری خواهد شد.
یوسف بیدخوری، معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی و مسئول کمیته اسکان ستاد خدمات سفر استان، گزارشی از اقدامات و برنامههای این کمیته برای نوروز ۱۴۰۲ ارائه کرد.
شناسایی خانهمسافرهای غیرمجاز و صدور مجوز برای برخی از آنها
محسن داوری، فرماندار و رئیس قرارگاه عملیاتی خدمات سفر شهرستان مشهد، با اشاره به اجرای طرح ساماندهی خانهمسافرها در مشهد اظهار کرد: در طرح ساماندهی خانهمسافرهای غیرمجاز شناسایی و برای آنها پیامک ارسال شد و از آنها برای ساماندهی دعوت به عمل آمد. در همین راستا به تعدادی از آنها مجوز داده شد و خانهمسافرهای غیر مجاز که در طرح ساماندهی مشارکت نکردند، طی هفتههای آینده پلمب خواهند شد.
علیرضا ابوترابی، قائم مقام صداوسیمای خراسان رضوی، در این جلسه اظهار کرد: برنامههای نوروزی از نیمه اسفند سال جاری آغاز میشود اما با توجه به تعطیلی روزنامهها و نشریات در ایام نوروز، پیشنهاد میکنم فضای مجازی روزنامهها و رسانهها فعال و در خدمت زائران بوده و در اطلاعرسانی به زائران با صداوسیما همپوشانی داشته باشند.
پارکینگ هشتآباد با ظرفیت ۵۰۰ فضای پارک از دی ماه آماده ارائه خدمات به زائران است
علی نجفی، معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری مشهد نیز اظهار کرد: ۱۷ دستگاه اتوبوس از وزارت کشور دریافت کردهایم که عمده آن در اطراف حرم به زائران خدمترسانی خواهد کرد. همچنین ۳۳۰ دستگاه ون نیز به ناوگان حملونقل شهرداری مشهد اضافه خواهد شد. همچنین پارکینگ هشتآباد در میدان شهدا مشهد با ظرفیت ۵۰۰ فضای پارک از دی ماه آماده خدمت به زائران خواهد بود.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی سرهنگ سیدرضا اسدنژاد، نماینده پلیس راهور استان، در این جلسه پیشنهاد کرد: ایستگاههای توقف موقت در ۳۰ کیلومتری شهرها به ویژه مشهد راهاندازی شود چرا که از تصادفات زیادی پیشگیری میکند. همچنین ۱۶۸ نقطه حادثهخیز در جادههای استان شناسایی شده که تاکنون ۱۱ نقطه رفع خطر شده و برای باقی موارد باید چارهاندیشی شود.
انتهای پیام
نظرات