• شنبه / ۱۲ آذر ۱۴۰۱ / ۱۱:۴۱
  • دسته‌بندی: ایکسنا
  • کد خبر: 1401091207472
  • خبرنگار : 71410

چه کسی رنگ سال را تعیین می‌کند؟ ۲۰۲۳ غرق در سرخی خلیج فارس

چه کسی رنگ سال را تعیین می‌کند؟ ۲۰۲۳ غرق در سرخی خلیج فارس

حالا ۲۳ سال است که در آغاز سال نو میلادی یک رنگ واحد به عنوان رنگ سال به طرفداران مُد معرفی می‌شود و امسال نیز «قرمز پرشین» به عنوان رنگ سال ۲۰۲۳ انتخاب شده است؛ اما چه کسی یا چه افرادی مرجع معرفی رنگ سال هستند؟

ایسنا پلاس: موسسه آمریکایی «پنتون» هر ساله از میان طراحان و برندهای معتبر لباس جهان برای انتخاب رنگی که قرار است طی سال آینده همه‌گیر شود، نظرسنجی می‌کند. امسال نیز بزرگان مد جهان بر روی رنگ «قرمز پرشین» برگرفته از خاک قرمز خلیج فارس با کد رنگ ۱۷۵۰ـ۱۸ توافق کردند.

«پنتون» کجاست؟

شرکت پنتون (Pantone LLC)  کمپانی صاحب‌نام برای تولیدکنندگان و فعالان در صنعت چاپ، طراحی گرافیک، مد و فشن، دکوراسیون، طراحی محصول و... است که به عنوان موسسه اعلام کننده رنگ سال در جهان هم شناخته می‌شود و مقر آن در نیوجرسی است. لورنس هربرت، فارغ‌التحصیل رشته شیمی دانشگاه هوفسترا در سال ۱۹۶۳ شرکت «ام اند جی لوین» را از برادران «لوین» خریداری و به نام موسسه «پنتون» ثبت کرد. پنتون به معنی «همه رنگ‌ها» است.

اگر بخواهیم به زبان خیلی ساده درباره «پنتون» و فعالیتش توضیح دهیم، ‌ باید بگوییم که این شرکت مهم‌ترین سامانه تطبیق رنگ دنیا را دارد. این غول رنگی برای صنعت تولید، حکم یک نیروی محرکه عظیم را دارد و قدرت آن تا حدی است که توانسته به عنوان یک تطبیق‌دهنده رنگی استاندارد در دنیا شناخته شود.

سیستم تطبیق رنگ «پنتون» چگونه کار می‌کند؟

سیستم تطبیق رنگ «پنتون» عمدتا یک سیستم بازتولید رنگ استاندارد است که از سال ۲۰۱۹ دارای ۲۱۶۱ رنگ پیش فرض شده ‌است. با استانداردسازی رنگ‌ها، تولیدکنندگان مختلف در مکان‌های مختلف می‌توانند به سیستم «پنتون» مراجعه کنند تا مطمئن شوند که رنگ‌ها بدون اختلاف رنگ و تماس مستقیم با یکدیگر تطابق کامل دارند.

رنگ‌های «پنتون» با اعداد اختصاصی توصیف می‌شوند. مثلا آبی نیلگون با کد اختصاصی ۴۰۲۰ـ۱۵شناخته می‌شود و به جای نام رنگ همیشه این اعداد و کدها در برندسازی کاربرد دارند، تا جایی که به قوانین دولتی و استانداردهای نظامی مثلا برای رنگ پرچم کشورها  و مهرهای نظامی هم راه پیدا کرده‌اند. مثلا در ژانویه ۲۰۰۳ پارلمان اسکاتلند اعلام کرد تا برای رنگ آبی در پرچم اسکاتلند به کد «پنتون ۳۰۰» مراجعه شود. کشورهایی مانند کانادا، کره جنوبی و سازمان‌هایی مانند اف‌آی‌ای (FIA) نیز اعلام کرده‌اند که به رنگ‌های خاص پنتون در هنگام تولید پرچم‌ها توجه شود.

چه کسی رنگ سال را تعیین می‌کند؟ ۲۰۲۳ غرق در سرخی خلیج فارس

«پنتون» و انتخاب رنگ سال

یکی از مهم ترین اقداماتی که موسسه رنگ «پنتون» انجام داده و در سطح دنیا هم پذیرفته شده، انتخاب رنگ سال است که این روند از سال ۲۰۰۰ آغاز شده است. این شرکت هر ساله دو جلسه محرمانه‌ با نمایندگان گروه‌های استاندارد سازی رنگ در سطح جهان در یکی از  مراکز کشورهای اروپایی برگزار می‌کند که به مدت دو روز درباره رنگ سال بعد با هم بحث و مشورت می‌کنند.

«پنتون» در انتخاب رنگ سال مسائل اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و سلامت مردم را در نظر می‌گیرد و به اقتضای روحیه و حال و هوای دنیا و با توجه به نیازی که مردم برای سال جدید دارند رنگ خاصی را انتخاب و اعلام می‌کند.

۲۰۲۳  و قرمز پررنگ!

شرکت «پنتون» در آستانه ورود به سال ۲۰۲۳ قرمز پررنگ را با نام تجاری «پرشین رِد» الهام گرفته از سرخی خاک خلیج فارس به عنوان رنگ سال اعلام کرد. «پنتون» می‌گوید، از آنجایی که مردم جهان طی چند سال اخیر با پاندمی کوید ۱۹ مواجه بوده‌اند، این رنگ دارای قدرت و سرزندگی مورد نیاز برای حرکت به سمت آینده‌ای مثبت است.

موسسه رنگ «پنتون» همچنین به این موضوع اشاره کرد که این رنگ، یک سایه قوی و جسورانه است که چیزی زنده و واقعی را به دنیای فناوری می‌آورد. ‌

چه کسی رنگ سال را تعیین می‌کند؟ ۲۰۲۳ غرق در سرخی خلیج فارس

لتریس آیزمن (مدیر اجرایی پنتون) درباره انتخاب رنگ سال توضیح داد است: «ما این رنگ را انتخاب کردیم چون فکر کردیم یک سایه غیر متعارف برای یک زمان خاص است؛ چیزی که می‌تواند چشم‌انداز جدیدی به ما ارائه دهد. این رنگ انتقال دهنده قدرت است اما نه به روش تهاجمی بلکه کاملا قاطعانه!»

آیزمن که رنگ سال را یک قرمز تپنده و جاری توصیف کرد، همچنین معتقد است: «رنگ سال ۲۰۲۳ فرصتی برای بازنگری، ‌ احترام و ارتباط مجدد با تاریخ و در عین حال تصور آینده‌ای روشن است.   این رنگ پیوند عمیقی با گذشته و حال دارد و رنگی که همه را تشویق می‌کند که در لحظه انتخاب جسورانه داشته باشند. نام رنگ به خودی خود به شما می‌گوید که این رنگی است که باید با آن جشن بگیرید؛ رنگی شاداب که خوش بینی و شادی را تقویت می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha