پسندیده در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: اغلب این افراد از طبقات مرفه نیستند و برای تامین مایحتاج زندگی خود نیاز به کمک دارند.
وی ادامه داد: هرچند که دانشگاه علوم پزشکی درمان و داروهای این افراد را به صورت رایگان انجام و در اختیار آن ها قرار می دهد و از سوی دیگر هر چند ماه با کمک نهادهای حمایتی سبدهای غذایی را در اختیار آن ها قرار می دهد اما بهتر است خیران نیز به این عرصه ورود پیدا کنند.
پسندیده افزود: خیران می توانند با حمایت های مالی که انجام می دهند به آن ها کمک کنند.
وی خاطرنشان کرد: در واقع بیماران مبتلا به ایدز با انجام کارهای سخت، سبب تشدید عوامل بیماری در خود می شوند.
این مسئول در ادامه با تاکید بر اینکه یکی از مهمترین مشکلات مبتلا به ایدز موضوع انگ اجتماعی است، بیان کرد: مهمترین اقدامی که برای راحتی زندگی این افراد می توان انجام داد، مسئله انگ زدایی و پذیرش جامعه است.
این مسئول تصریح کرد: به عنوان مثال در سال های گذشته که آگاهی نسبت به این بیماری و مواجه با آن کمتر بود، حتی برخی پزشکان از پذیرش آن ها خودداری می کردند؛ اما خوشبختانه این روند بهبود پیدا کرده و مشکلی در این خصوص وجود ندارد.
وی در پاسخ به این سوال که در حال حاضر حدود چند درصد از بیماران مبتلا به ایدز در این استان شناسایی نشده اند، گفت: طبق اعلام وزارت بهداشت در کشور هنوز ۲ تا ۳ برابر بیمارانی که شناسایی شده اند، شناسایی نشده اند.
کارشناس بیماری های عفونی و ایدز دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی افزود: هر چند در دانشگاه علوم پزشکی با محدودیت منابع انسانی مواجه هستیم اما تمام تلاش را انجام می دهیم تا افراد بیمار را شناسایی و آن ها را تحت درمان قرار دهیم.
وی ادامه داد: از افرادی که دارای رفتارهای پرخطر و یا مشاغل پر خطر بوده اند تقاضا داریم تا به مراکز مشاوره دانشگاه مراجعه کرده و در صورت تمایل تست های لازم را انجام دهند.
پسندیده در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چرا آمار زنان مبتلا به ایدز رو به افزایش است، گفت: از آنجاییکه حس مسئولیت پذیری بانوان بالا است، ترجیح می دهند تا از سلامتی خود اطمینان خاطر داشته باشند به همین دلیل برای انجام آزمایشات لازم اقدام می کنند.
وی تصریح کرد: اما آقایان به علت مسائلی همچون ترس از دست دادن کار و یا داشتن باورهای غلط، کمتر تمایل به آزمایشات لازم دارند.
انتهای پیام
نظرات