• چهارشنبه / ۹ آذر ۱۴۰۱ / ۱۰:۳۷
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1401090905757
  • خبرنگار : 71604

چین ساخت بزرگترین مجموعه تلسکوپ‌های جهان را به پایان رساند

چین ساخت بزرگترین مجموعه تلسکوپ‌های جهان را به پایان رساند

چین ساخت بزرگترین مجموعه تلسکوپ‌های جهان را به پایان رسانده است که به مطالعه خورشید و چگونگی تأثیر رفتار آن بر زمین اختصاص دارد.

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، "تلسکوپ رادیویی خورشیدی دائوچنگ"(DSRT) واقع در فلاتی در استان سیچوآن در جنوب غربی چین، از ۳۱۳ دیش تشکیل شده است که هر کدام با قطر شش متر، دایره‌ای با محیط ۳.۱۴ کیلومتر را تشکیل می‌دهند.

تلسکوپ DSRT بر مشاهده شعله‌های خورشیدی و خروج جرم از تاج خورشیدی متمرکز است. جرم‌های خارج‌ شده از تاج خورشیدی، با تنظیم مجدد میدان مغناطیسی ستاره که در لکه‌های خورشیدی رخ می‌دهد، تحریک می‌شوند و زمانی که به سوی زمین بیایند، ممکن است شبکه‌های برق، مخابرات و ماهواره‌های در حال گردش را تهدید کنند و حتی امنیت فضانوردان را در ایستگاه فضایی بین‌المللی و ایستگاه فضایی تازه تکمیل‌شده "تیانگونگ"(Tiangong) چین به خطر بیندازند.

"وو لین"(Wu Lin)، از گروه طراحی تلسکوپ گفت: ما می‌توانیم پیش‌بینی کنیم که آیا طوفان خورشیدی به سمت زمین می‌آید یا خیر. اگر طوفان خورشیدی به سمت زمین بیاید و به ما برسد، می‌توانیم هشدارهای اولیه را در مورد آنها صادر کنیم. بدین ترتیب، ما می‌توانیم پیش‌بینی‌های محیطی را برای عملکرد عادی ماهواره‌ها در فضا و شبکه‌های برق از روی زمین انجام دهیم.

در سمت روشن‌تر، شراره‌های خورشیدی و جرم خارج‌شده از تاج خورشیدی مسئول پدیده‌های شفق رنگارنگی هستند که در آسمان شب نزدیک مناطق قطبی دیده می‌شوند.

این آرایه بزرگ در ژوئن ۲۰۲۳ و پس از تکمیل مراحل هم‌ترازی و آزمایش مشترک، عملیات آزمایشی را آغاز خواهد کرد. این تنها یکی از پروژه‌های جدید رصد خورشید به شمار می‌رود که در سراسر جهان در حال انجام شدن است.

چین ساخت بزرگترین مجموعه تلسکوپ‌های جهان را به پایان رساند
نمای هوایی از محل ساخت تلسکوپ رادیویی خورشیدی در ۱۳ نوامبر ۲۰۲۲

"ماریا کازاچنکو"(Maria Kazachenko)، فیزیکدان خورشیدی "دانشگاه کلرادو بولدر"(CU Boulder) گفت: ما در حال وارد شدن به عصر طلایی نجوم خورشیدی هستیم زیرا تلسکوپ‌های خورشیدی زیادی داریم که به صورت آنلاین کار می‌کنند.

"دینگ مینگده"(Ding Mingde)، فیزیکدان خورشیدی "دانشگاه نانجینگ"(NJU)، با تاکید بر اهمیت همکاری جهانی در این قلمرو افزود: داشتن رصدخانه‌ها در چین، داده‌های مهمی را در مورد فعالیت‌های خورشیدی ارائه می‌دهد که برای تلسکوپ‌ها در سایر مناطق قابل مشاهده نیستند.

تلسکوپ رادیویی خورشیدی دائوچنگ، بخشی از یک شبکه نظارت بر محیط فضایی از زمین است که "پروژه نصف‌النهار چین"(Chinese Meridian Project) نام دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha