• چهارشنبه / ۹ آذر ۱۴۰۱ / ۰۹:۳۷
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1401090905676
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

صبر و سوگندی به نام پرستاری

صبر و سوگندی به نام پرستاری

ایسنا/خراسان جنوبی صبر؛ چاشنی اصلی کار پرستاری است؛ همان نیرویی که در بحران غم و درد تو را ایستاده و پرامید نگه می‌دارد تا برای سلامتی همنوعانت از پای ننشینی.

به بهانه روز پرستار وارد بیمارستانی می‌شوم که بخش‌هایی از آن مرکز اصلی درمان کرونا در بیرجند است و بخش‌های مختلفی دارد و درهر قسمت پرستارانی مشغول خدمت رسانی. اولین بخش icu  است و بیمارانی که بی هوش بر روی تخت‌های بیمارستانی در حال ویزیت شدن هستند.

به گزارش ایسنا، حتی چند دقیقه نمی‌توانم در این فضای غم انگیز و نفس کشیدن انسان‌ها زیر دستگاه‌های مختلف نفس بکشم؛ برایم سخت است اما پرستارانی را می‌بینم که در همان حال با روحیه‌ای عجیب سرم عوض می‌کنند، نوار قلب می‌گیرند و یا دستگاه‌ها را چک می‌کنند تا بیمار مسیر سلامتی را طی کند.

این حال عجیب و دست نیافتنی با من همراه است تا به بخش NICU  می‌رسم و پدر و مادرانی نگران که در پشت درب‌های بسته بخش نشسته‌اند و دائما از پرستاران در مورد وضعیت نوزادشان می‌پرسند و نوزدانی که در بخش زیر دستگاه‌ها اولین روزهای عمرشان را تجربه می‌کنند و چه حس غم انگیزی است کار کردن در این فضا. مادران به نوبت برای رسیدگی به نوازاد خود وارد شده و پرستاران با صبر و حوصله اصول مراقب از فرزند را یاد می‌دهند. بخش‌های مختلف این بیمارستان همه حال و هوای خاص خود را دارند و پرستارانی که حتی یک لحظه نمی‌نشینند و این امر هر روز و هر لحظه تکرار می‌شود.

برایم وقت گذراندن در این فضا و التهاب ناشی از حس بیماری سخت است، اما در تعجبم که چگونه و با چه روحیه‌ای پرستاران این بخش‌ها به کار می‌پردازند؛ هرچه که هست نیرویی مافوق صبر یک انسان است.

از نظر روحی به درک متقابل نیاز داریم

سرپرستار بخش ICU   بیمارستان ولیعصر(عج) که مدت ۱۷ سال است شب و روزش را در بیمارستان گذرانده، در گفت‌وگو با ایسنا گفت: وظایف یک پرستار هماهنگی و نظارت بر بخش‌ها، ویزیت بیمار، مشاوره و برنامه ریزی برای شیفت بندی پرسنل و تعامل با بیماران و همراهی‌هاست.

وی با بیان اینکه پیگیری مشکلات بخش، آماده کردن وسایل و پیگیری مشکلات پرسنل نیز از دیگر وظایف یک پرستار است، افزود: در تمام اینها حفظ روحیه پرستار مهم است چراکه باید دائما با غم و درد انسان‌ها در تماس باشد.

این پرستار با بیان اینکه در حال حاضر مشکلی در حوزه کمبود نیرو نداریم، افزود: حدود ۲۷ نیروی پرستار همراه با هشت نیروی خدمه و کمکی در این بخش فعال است، اما گاهی از نظر روحی پرستار نیاز به همراهی دارد.

وی با بیان اینکه درک متقابل همراهی بیمار، تصریح کرد: گاهی همراهی مریض به دلیل ناراحتی فکر می‌کند پرستاران نمی‌خواهند همراهی کنند؛ در این زمان بیش از هر امری به اعتماد و درک متقابل نیاز دارد.

این پرستار با اشاره به شروع پرداخت کارانه پرستاران، بیان می‌کند: تعرفه گذاری کارانه تازه شروع شده و مبلغی به صورت علی الحساب واریز شده و از این لحاظ از بیمارستان‌های دیگر عقب نیستیم؛ از طرفی اضافه کارها نیز به روز  بوده و مشکلی از این جهت نداریم.

وی با بیان اینکه بیمار مانند خانواده پرستار است و نباید حس عدم همراهی و تعامل در افراد وجود داشته باشد، تصریح کرد: وجدان همواره همراه پرستار بوده و مطمئن باشید در رسیدگی به بیمار کم نخواهد گذاشت.

تجربه ناب یک حس در لحظات سخت پرستاری

لیلی اسفهرودی، نیز که در بخش مراقبت از نوزادان فعالیت دارد، به ایسنا گفت: ۲۵ سال سابقه کار دارم ؛ مشکلات در هر محیطی وجود دارد، اما مهم این است که با مشکلات خود را وفق داده و از آن عشق و علاقه برداشت کنی.

وی با بیان اینکه نکته مهم این است که همراهان بیمار درک کنند که پرستار نیز نیاز به درک دارد، افزود: یک پرستار روزهای سختی دارد؛ از شب بیداری‌ها و گاهی کمبود نیرو، کار در روزهای تعطیل و شیفت‌های پست سر هم، اما همه این سختی‌ها با درک متقابل همراهی‌های بیمار قابل اعتنا نیست.

وی با بیان اینکه هرچند در حال حاضر فشار کاری پرستارها نسبت به دوران کرونا کمتر شده اما به علت اینکه بیمارستان های استان با کمبود پرستار مواجه است، فشار کاری وجود دارد، تصریح کرد: کار در این بخش علاوه بر تلخی، شیرینی‌هایی دارد و آن زمانی است که مادر، نوزاد خود را آغوش گرفته و یا با حس سلامتی نوزاد از بخش خارج می‌شود این بهترین هدیه است.

واریز تعرفه خدمات پرستاری

حسین نصرآبادی، سرپرست مدیریت پرستاری دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز گفت: ۱۴ میلیارد و ۶۶۶ میلیون تومان تعرفه خدمات پرستاری به صورت علی الحساب در ۱۵ مرکز درمانی خراسان جنوبی توزیع شد.

وی از واریز این مبلغ به همه کادر درمان پرستاری ۱۵ مرکز درمانی شهرستان‌های استان با میانگین پرداخت ماهانه ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان خبر داد و بیان کرد: مبنای پرداخت بر اساس دستورالعمل وزارتخانه آخرین پرداختی قاصدک هر دانشگاه در نظر گرفته شده که در دانشگاه‌های استان آذر، دی و بهمن است.

نصرآبادی با بیان اینکه با ضریب ۲.۲ بین نیروهای پرستاری برای ماه‌های فروردین، اردیبهشت و خرداد به صورت علی الحساب واریز شده است، افزود: از این مبلغ ۳ درصد برای فوریت‌های پزشکی و باقیمانده آن بین ۱۸۲۷ نفر نیروی کادر پرستاری شامل؛ بهیار و کارشناس و کاردان اتاق عمل، پرستار، کمک پرستار و هوشبری بیمارستان‌های دولتی توزیع شد.

هزینه آموزش پرستاران بسیار بالاست؛ بنابراین باید برای نگهداری این قشر برنامه‌ریزی جدی داشت؛ این برنامه ریزی باید توام با حمایت و جدی گرفتن کار یک پرستار باشد تا مانع از خارج شدن تعداد زیادی از افراد از این عرصه شود.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha