• سه‌شنبه / ۸ آذر ۱۴۰۱ / ۱۵:۰۶
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1401090805320

نهمین جشنواره هنرهای آسمانی برگزار می‌شود

نهمین جشنواره هنرهای آسمانی برگزار می‌شود

ایسنا/قم معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه کشور از برگزاری نهمین جشنواره هنرهای آسمانی خبر داد.

حجت الاسلام حسین ملانوری، در نشست خبری آیین افتتاحیه جشنواره هنرهای آسمانی که امروز ۸ آذر برگزار شد، با بیان اینکه جشنواره‌های هنری طلاب از سه دهه پیش در حوزه با عناوینی چون شب شعر طلاب، مسابقات هنری دانش آموختگان حوزوی و... آغاز شده است، عنوان کرد: تا کنون هشت دوره جشنواره هنرهای آسمانی برگزار شده است.

وی ادامه داد: در جشنواره اول ۱۸۰۱ اثر، در جشنواره دوم ۱۷۵۱اثر، در جشنواره سوم بیش از ۳۳۲۷ اثر، در جشنواره چهارم ۱۶۹۴ اثر، در جشنواره پنجم ۱۲۸۰ اثر، در جشنواره ششم ۴۳۴۷ اثر و در جشنواره هفتم ۱۳۲۴ اثر به دبیرخانه ارسال شد.

 وی با اشاره به اینکه در مدیریت حوزه‌های علمیه کشور، یک سری فعالیت های هنری پیگیری می شود، بیان کرد: نکته اول، راه اندازی شورای سیاستگذاری هنر است که ریاست این شورا با مدیریت حوزه و حضور نهادهای مختلف است و مبحث دومی که در این زمینه در حوزه‌ فعال است ابلاغ «نظام جامع هنر حوزه‌های علمیه» توسط مدیر حوزه‌های علمی است که در این سند بالادستی، همۀ معاونت‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی حوزه‌های علمیه موظف به برنامه‌ریزی و اجرای مصوبات شورای سیاست‌گذاری هنر شده‌اند.  

وی گفت: از دیگر فعالیت‌هایی که حوزه در این عرصه انجام شده است می‌توان به تأسیس «ستادهای راهبری هنر حوزه‌های علمیه» با عناوین «شعر و ادب»، «هنرهای نمایشی»، «هنرهای تجسّمی»، «داستان (نویسندگی خلّاق)» و «هنرهای آوایی» اشاره کرد که این ستادها بازوان برنامه‌ریزی و مشورتی بخش‌های مختلف حوزوی هستند و نمایندگان مراکز، نهادها و دستگاه‌های مختلف کشوری و حوزوی (اعضای حقوقی) به همراه برخی از متخصّصان رشته‌های هنری (اعضای حقیقی) اعضای این ستادها هستند.

وی اظهارکرد: از جمله خدمات مرکز مدیریت حوزه در راستای تقویت و توسعۀ فعالیت‌های هنری می توان به تقویت و توسعۀ «مدیریت هنر و تبلیغ نوین» (جهت پیگیری امور مربوط به هنر) در برنامه و بودجه؛ تکمیل «درختوارۀ آموزش‌های کوتاه‌مدت» عرصۀ هنر که در مرکز آموزش‌های مهارتی – کاربردی پیگیری می‌شود و تصویب پیش‌نویس آن کمیته‌های بدوی شورای گسترش حوزه‌های علمیه و آغاز به کار «تدوین و طراحی رشته‌های دانشی هنر» در معاونت آموزش حوزه‌های علمیه اشاره کرد که قرار است این رشته‌های دانشی در مقاطع سطح دو (کارشناسی)، سطح سه (کارشناسی ارشد) و سطح چهار (دکتری) طراحی و پس از تصویب در شورای گسترش حوزه‌های علمیه، توسط مراکز علمی و آموزشی اجرا شوند.

ملانوری بیان کرد: برنامه‌های آتی مربوط به هنر در مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه شامل تقویت و توسعۀ مرکز هنر و رسانه در مجتمع آموزشی - پژوهشی تبلیغ، جهت اجرای رشته‌های دانشی هنر در کنار سایر امور اجرایی عملیاتی هنر؛ همکاری و هم‌افزایی با نهادها، سازمان‌ها و مراکز هنری در سطح کشور، جهت تقویت و توسعۀ امور هنری طلاب و روحانیون اشاره کرد.

معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه کشور بیان کرد: مرکز هنر و رسانه در مجتمع تبلیغ وجود دارد که هم رشته های هنر را پیگیری میکند و هم پژوهش های بنیادین در این حوزه را انجام می شود. ۲۶ هزار نفر در دوره های پودمانی و رسانه ای این مرکز فعالیت دارند.

وی با بیان اینکه ۲۵ آذرماه فرایند دریافت آثار این جشنواره آغاز می شود و پایان اردیبهشت ۱۴۰۲ نیز اختتامیه جشنواره برگزار می‌شود، گفت: دو تفاوت اساسی در جشنواره نسبت به سالهای گذشته وجود دارد. نخست اینکه امسال جشنواره در دو بخش استانی و مرکزی برگزار می شود و یک دوره مسابقات در بخش استانی نیز انجام می‌گیرد.  

وی با اشاره به امسال رسما دبیرخانه اختصاصی طلاب خارجی در جامعه المصطفی ایجاد شده است و طلاب خارجی آثار خود را به این دبیرخانه ارایه می‌کنند، افزود: موضوعات جشنواره در دو بخش طراحی شده که شامل بخش آزاد و بخش ویژه است؛ بخش ویژه به دلیل تلاقی جشنواره به یکصدمین سالگرد تاسیس حوزه به همین موضوع اختصاص دارد و طبعا در ابواب مختلف علمی و پژوهشی و تهذیبی فرایندی که در این حوزه رخ داده است می‌پردازد.

رئیس مجتمع آموزشی پژوهشی تبلیغ عنوان کرد: در بخش آزاد نیز اولویت های موضوعی داریم که شامل تبیین دستاوردهای انقلاب و جهاد تبیین و موضوع عفاف و حجاب، مسجد طراز اسلام و انقلاب اسلامی، حکومت اسلامی و ولایت فقیه و آسیب های اجتماعی است.

وی با بیان اینکه رشته‌های هنری جشنواره شامل سه رشته شعر، داستان و پژوهش هنر است، اظهار کرد: در رشته شعر، شعر عروضی یا کهن، شعر نو، در بخش داستان، داستان و رویات و خاطره و سفرنامه و. نیز دریافت می‌شود و در بخش پژوهش هنر را در قالب‌های مقالات علمی ترویجی و پایان نامه های حوزوی و کتب هنری در حوزه پژوهش هنری را می پذیریم.

ملانوری با تاکید بر اینکه طلبه بودن مهمترین شرط شرکت در این جشنواره است، گفت: در واقع این جشنواره برای طلاب حوزه علمیه برادران داخل کشور، طلاب مجموعه المصطفی و شعبات المصطفی در قم و استان های کشور، و سوم حوزه های علمیه خواهران است و شرایط دیگر شرکت آثار در جشنواره شامل مواردی است از جمله این که آثار در جشنواره دیگر ارایه نشده باشد. دوم این که اثر هنری جدید باشد و در جشنواره های دیگر نیز حایز رتبه نشده باشد و صاحب اثر نقش موثری در تولید اثر باشد. هر فرد در دو شاخه هنری می تواند شرکت کند و در هر بخش نیز می تواند سه اثر به دبیرخانه ارسال کند.

وی ادامه داد: جوایز در بخش نفرات برتر بخش ویژه شامل تندیس جشنواره و لوح تقدیر و ۱۰ میلیون تومان است و برندگان استانی نیز جوایزی چون لوح تقدیر و ۳ میلیون تومان دریافت می کنند. در بخش استانی نیز جوایز شامل پنج میلیون برای نفرات برتر و در استانی نیز ۲ میلیون تومان است.

وی با بیان این مطلب که مهلت ارسال آثار از ۲۵ آذرماه تا ۲۹ اسفندماه سال جاری است بیان کرد: نحوه ارسال آثار به دبیرخانه از چند مسیر انجام می شود. روحانی هنرمند ایرانی می تواند اثر خود را از طریق بارگذاری در پایگاه اینترنتی جشنواره، پست به دبیرخانه جشنواره و تحویل حضوری ارایه دهد. هنرمند روحانی غیر ایرانی نیز می‌تواند اثر خود را با بارگذاری در پایگاه جامعه المصطفی العالمیه در بخش جشنواره، ارسال پستی به معاونت فرهنگی ستاد جامعه المصطی و تحویل آثار به نمایندگی جامعه به جشنواره ارائه کند.

وی با اشاره به اینکه سایت Honareasemani.isme.ir درگاه ارسال آثار است، گفت: آدرس جشنواره، قم بلوار شهید صدوقی، خیابان فجر - خیابان دانش - مجتمع آموزشی پژوهشی تبلیغ - فاز ۷ طبقه دوم - ضلع اول - دبیرخانه جشنواره هنر آسمانی است. افرادی که می‌خواهند آثار خود را به شکل حضوری ارایه دهند در ساعات اداری میتوانند آثار خود را ارایه دهند.

دکتر مهدی بهرامی، دبیر گروه پژوهش هنر جشنواره نیز در این نشست عنوان کرد: در این بخش به شکل کلی پژوهش در حوزه هنر از جمله فلسفه و بحث تطببقی هنر موضوعات هنر شعر و داستان و معماری و هرچه در حوزه نظری پردازی هنر مورد نظر است و همه این موارد پژوهشی در این بخش دریافت می شوند.

وی با اشاره به اینکه در حوزه مقالات پایان نامه و کتاب قرار است که دریافت اثر داشته باشیم، اظهار کرد: داوری در همه بخش های متفاوت است و جوایز شان نیز متفاوت است. بر اساس شاخصه‌هایی که از قبل داریم فرم ارزیابی چند مرحله‌ای داریم که در مرحله اول بحث پایش ابتدایی صورت می گیرد و در مراحل بعدی با ملاک هایی که ارایه شده است به دست چین کردن آثار می پردازیم.  

وی با ذکر این مطلب که پژوهش هنر از اولین دوره وجود داشته است، ادامه داد: با توجه به اینکه از سال ۹۷ این جشنواره برگزار نشده است پیش بینی آثار گسترده ای به این جشنواره داریم.

در ادامه این نشست، حجت الاسلام خان محمدی دبیرشرگروه شعر جشنواره گفت: جشنواره به دنبال شناخت استعدادهای مختلف طلاب است و یکی از اقداماتی که در این زمینه انجام می شود، بحث جلسات شعر است که این جریان ر حال احیا است.

در پایان نشست نیز ابراهیم سلیمانی از دبیران و فعالان این جشنواره ثبات در اجرای جشنواره را یکی از پایه های موفقیت این جشنواره بوده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha