• سه‌شنبه / ۸ آذر ۱۴۰۱ / ۱۴:۳۸
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1401090805289
  • خبرنگار : 30057

قرار گرفتن "طرح مدرسه ایمن" در برنامه‌های اولویت‌دار سازمان اکو

قرار گرفتن "طرح مدرسه ایمن" در برنامه‌های اولویت‌دار سازمان اکو

رئیس پژوهشکده مدیریت خطرپذیری و بحران پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله از معرفی برنامه "مدرسه ایمن – جامعه تاب آور" از سوی جمهوری اسلامی ایران به کشورهای عضو سازمان همکاری های منطقه‌ای اکو خبر داد و ادامه داد: این پیشنهاد به عنوان یکی از برنامه‌های اولویت‌دار در سند کاهش ریسک زلزله در این منطقه به تصویب اعضای این سازمان رسید.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله و مهندسی زلزله، بیست و چهارمین مانور زلزله و ایمنی، امروز سه شنبه ۸ آذرماه با حضور ۱۶ میلیون دانش آموز مقاطع مختلف تحصیلی در بیش از ۱۰۷ هزار مدرسه در سراسر کشور برگزار شد.

در این مراسم دکتر "کامبد امینی حسینی"، رئیس پژوهشکده مدیریت خطرپذیری و بحران پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله، ضمن اشاره به آسیب پذیر بودن کشور در برابر زمین لرزه، کاهش ریسک زلزله و ارتقای آمادگی برای مواجهه با تبعات آن را وظیفه همه نهادهای حاکمیتی، دستگاه‌های اجرایی و مردم دانستند.

وی شعار مانورهای سال‌های اخیر را "مدرسه ایمن – جامعه تاب آور" ذکر کرد و یادآور شد: رویکرد محله محوری در مدیریت بحران سوانح طبیعی به عنوان یکی از راهکارهای نوین جهت ارتقای ظرفیت های مدیریت بحران در کشور است.

امینی حسینی در توضیح این رویکرد گفت: ظرفیت سازی و ارتقای آمادگی مردم در سطوح محلی برای انجام اقدامات کاهش ریسک باید با ایجاد گروه‌های مدیریت بحران محله محور پیش از زلزله آغاز شود تا در زمان بحران با توجه به در دسترس نبودن نیروهای امدادی، فرایند خودامدادی و دگرامدادی توسط مردم اجرا شود. در این رویکرد مدرسه‌های ایمن که از نظر سازه‌ای دارای استحکام مناسبی هستند و از نظر فضا و امکانات نیز شرایط مساعدی دارند، به عنوان پایگاه مدیریت بحران محلی انتخاب می‌شوند و شورایی با محوریت مدیر مدرسه و با حضور اهل محل در آن ایجاد می‌شود.

رییس پژوهشکده مدیریت خطر پذیری پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی از معرفی برنامه "مدرسه ایمن – جامعه تاب آور" از سوی جمهوری اسلامی ایران به کشورهای عضو سازمان همکاری های منطقه ای اکو خبر داد و ادامه داد: این پیشنهاد به عنوان یکی از برنامه‌های اولویت‌دار در سند کاهش ریسک زلزله در این منطقه به تصویب اعضای این سازمان رسید.

وی همچنین برگزاری مانور زلزله و ایمنی توسط دانش‎آموزان را امری مهم دانسته و تصریح کرد: یکی از اهداف برگزاری این مانور انجام اقدامی نمادین برای حساس سازی جامعه نسبت به خطر وقوع زلزله بوده است. ایران به عنوان یکی از معدود کشورهایی که این برنامه در آن اجرا می شود، موفق شده است که بحث ضرورت آمادگی در برابر زلزله را در مدارس با اجرای این مانور به طور جدی مطرح نماید و توجه مسئولان را به اهمیت ارتقای ایمنی و آمادگی مدارس جلب کند.

مانور سراسری زلزله و ایمنی، از سال ۱۳۷۵ به پیشنهاد و همت پژوهشگاه بین المللی زلزله‎شناسی و مهندسی زلزله و با همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت کشور، وزارت آموزش و پرورش، سازمان صدا و سیما و جمعیت هلال احمر؛ همه ساله در روز ۸ آذر برگزار می شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha