• سه‌شنبه / ۸ آذر ۱۴۰۱ / ۱۳:۱۳
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1401090805168
  • خبرنگار : 50046

مدیران، پاسخ مشکلات پرستاران را به خبرنگاران نمی دهند؛

پرستاران و هزار و یک مشکل حل نشده

پرستاران و هزار و یک مشکل حل نشده

ایسنا/خراسان شمالی کرونا به عنوان یک میهمان ناخوانده با ورود به جهان همه را درگیر کرد اما کادر درمانی با این ویروس بیشتر مواجه شدند؛ پرستاران که در این وانفسا در برخی مواقع با شیفت ۲۴ ساعته از بیماران مراقبت کردند تا شاید جان یک بیمار را نجات دهند اما سختی‌ کار پرستاران از دیدگاه خود آن ها دیده نشده است.

از زمان شیوع ویروس کرونا، آمار مراجعان سرپایی و بستری در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی به شدت افزایش یافت. شیفت کاری پرستاران روز به روز روند سخت‌تری را پیش می‌برد اما هیچگاه کوتاه نیامدند و شبانه‌روز برای نجات جان بیماران تلاش کردند؛ در عین حال با بی‌مهری مواجه شدند.

پرستاران شاغل در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، مشکلات فراوان خود را افزایش ساعت کاری، کمبود نیرو، موضوع تعرفه گذاری کارانه و نامشخص بودن وضعیت شغلی برخی از پرستاران و... می‌دانند.

پرستاران که در دوران کرونا نشان دادند که با عشق و علاقه فراوان به استقبال مرگ هم رفتند اما شبانه‌روز در این عرصه سلامت برای نجات جان حتی یک بیمار جنگیدند و زندگی خود را در این دو سال و چند ماه فدای کار کردند اما تعدادی از این گروه پس از فروکش کردن کرونا یا از کار بیکار شده و یا استرس بیکاری را دارند.

از آنجا که هزینه آموزش پرستاران بسیار هزینه بالایی است باید برای نگهداری آنها هم برنامه‌ریزی جدی داشت زیرا در این سال‌ها با توجه به شرایط سخت کار پرستاران، بسیاری از این گروه کادر درمان یا خانه‌نشین شده یا از کشور مهاجرت کرده اند که این مساله نیازمند بازنگری در عرصه فعالیتی آنهاست.

پرستاران بی نصیب از مزایای فوق العاده خاص

1

یکی از پرستاران بیمارستان هاشمی رفسنجانی شیروان در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: یکی از تقاضاهای پرستاران برقراری موضوع فوق العاده خاص است، چیزی که شامل بسیاری از مشاغل شده اما حوزه پرستاری از آن بی نصیب است.

وی تصریح کرد: از سال گذشته به پرستارها قول داده شده تا موضوع فوق العاده خاص مد نظر قرار گیرد اما هنوز خبری از آن نیست.

تعرفه گذاری یا تفرقه گذاری

وی ادامه داد: از دی ماه سال گذشته موضوع پرداخت کارانه و تعرفه گذاری اجرایی شد اما بهتر است از تعرفه گذاری‌ای که برای کارانه ها در نظر گرفته شده به عنوان تفرقه گذاری یاد کنیم.

این پرستار بیمارستان هاشمی رفسنجانی شیروان تصریح کرد: به نظر می رسد تعرفه گذاری های انجام شده برای پرستارها، بر اساس یک قانون نبوده است.

وی با اشاره به اینکه اعلام شده در تعرفه گذاری کارانه ها، موضوعی همچون ضریب اشغال تخت ها در نظر گرفته شده است، گفت: اما میزان پرداختی ها در بیمارستان هایی که ضریب اشغال تخت آن ها یکی بوده به یک اندازه نبوده است.

کمبود نیروهای خدماتی کار پرستاران را مشکل تر کرده است

وی یکی دیگر از مشکلات پرستاران در بیمارستان هاشمی رفسنجانی شیروان را کمبود شدید نیروهای کمک پرستاری، خدماتی و کمک بهیار اعلام کرد و گفت: در این بیمارستان، هر بخش شامل ۲۳ تخت است اما در هر شیفت فقط یک نیروی خدماتی حضور دارد که هم کار کمکی، تنظیف و... را انجام می دهد که برای این نیروها سخت است.

مشکلات پرستاران مانند بیماری مزمن شده است

1

یکی از پرستاران بیمارستان امام حسن(ع) در بجنورد نیز در ادامه در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه مشکلات پرستاران مانند بیماری مزمن شده است، موضوع پرداخت کارانه را یکی از مشکلات مهم پرستاران اعلام کرد و افزود: پرداخت کارانه از دی ماه سال گذشته آغاز شد که به پرستاران اعلام کردند کارانه های ۳ ماه بهار، امسال پرداخت می شود ولی بعد از اینکه مبلغ پرداخت شد از سوی مسئولان ذی ربط اعلام شد که این پرداختی تیر ماه را نیز شامل می شود.

وی افزود: اما هنوز کارانه ۳ ماه زمستان سال گذشته و از مرداد ماه امسال تاکنون پرداخت نشده است.

وی به کمبود نیرو و شیفت های کاری نیز اشاره کرد و ادامه داد: هرچند در حال حاضر فشار کاری پرستارها نسبت به دوران کرونا کمتر شده اما به علت اینکه بیمارستان های استان با کمبود پرستار مواجه است، فشار کاری بر سر آن ها وجود دارد.

وی توضیح داد: طی یک ماه باید ۲۰ شیفت کاری را انجام دهم اما ۳۰ شیفت کاری را انجام می دهم که ۱۰ شیفت اضافه است؛ هرچند که اضافه کاری تعلق می گیرد اما شاید یکی از پرستارها تمایلی به برداشتن شیفت اضافه نداشته باشد ولی به علت کمبود نیرو مجبور است تا در شیفت ها حضور یابد.

کمبود پرستار داریم

1

یکی دیگر از پرستاران خراسان شمالی نیز در گفت و گو با ایسنا بیان کرد: بیکار شدن نیروهای طرحی پرستاری که زحمات زیادی در دوران همه‌گیری کرونا به دوش کشیدند، رفتار درست و شایسته‌ای نیست و باید دست اندرکاران مربوطه به اهمیت حرفه پرستاری توجه کنند، این برخورد و رفتار نادرست سبب می ‌شود که در مواقع بحرانی، دیگر نیروهای پرستاری نسبت به اهمیت سلامت و رسیدگی به بیماران توجه کافی نداشته باشند.

وی گفت: پرستاران همواره در جامعه مظلوم واقع شده‌اند و باید مانند قشر فرهنگیان یا جامعه کارگری به مطالبات آن‌ها توجه اساسی شود.

وی تاکید کرد: باید زیرساخت‌های اساسی و تعداد نیروهای پرستاری در نظام بهداشت و درمان کشور فراهم شود و هزینه‌های درست و به‌موقع برای بکارگیری نیروهای طرحی و مطالبات پرستاران تخصیص یابد.

وی تصریح کرد: تعدادی از پرستارها در بیمارستان امام حسن(ع) وجود دارند که بعد از گذشت ۵ سال هنوز ادامه طرح را می گذرانند و به صورت چند ماه با آن ها قرارداد بسته می شود و سپس به آن ها اعلام خروج می کنند و دوباره با پیدا کردن نیاز به آن ها دوباره از آن ها درخواست می شود بر سرکار برگردند.

وی خاطرنشان کرد: هنگام بروز پیک های کرونا به این افراد قول داده بودند که در صورت همکاری مشکل قرارداد آن ها حل می شود اما همچنان با آن مشکلات مواجه هستند.

گفتنی است تلاش خبرنگار ایسنا برای مصاحبه با معاون درمان و مدیر اداره پرستاری دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی برای ارائه توضیحات بیشتر بی نتیجه ماند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha