• سه‌شنبه / ۸ آذر ۱۴۰۱ / ۱۲:۰۲
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1401090805041
  • خبرنگار : 50212

پیگیری ایسنا ادامه دارد:

پای رییس سازمان محیط زیست به ماجرای سومین کارخانه سیمان زرندیه باز می شود؟

پای رییس سازمان محیط زیست به ماجرای سومین کارخانه سیمان زرندیه باز می شود؟

ایسنا/مرکزی احداث و راه اندازی سومین کارخانه سیمان در مجاورت روستای ویدر بخش خرقان مدتی است که چالش آفرین شده و اعتراض مردم و برخی مسئولان را بدنبال داشته است.

آنها معتقدند که راه اندازی این کارخانه در این منطقه هیچگونه توجیه زیست محیطی ندارد.

خبرگزاری ایسنا، دهم مهرماه امسال، با انتشار گزارشی با عنوان " احداث سومین کارخانه سیمان در خرقان، فرصت یا تهدید" دلایل مخالفت مردم و مسئولان با فعالیت این کارخانه را بررسی کرده بود.

در ادامه این گزارش نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی که از مخالفان فعالیت این واحد صنعتی است، گفته بود: متاسفانه سرمایه‌گذار با وجود مخالفت محیط زیست در آبان ماه سال گذشته موفق به اخذ مجوز شده است در حالیکه مقامات استانی از این موضوع اظهار بی‌اطلاعی می‌کنند.

نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس خواستار توقف عملیات اجرایی احداث سومین کارخانه سیمان در بخش خرقان به دلیل نارضایتی عمومی و تبعات منفی زیست محیطی شده و گفته بود: فعالیت این کارخانه علاوه بر نارضایتی عمومی که ایجاد کرده تبعات متعدد زیست محیطی و زیرساختی را برجای می‌گذارد. براساس اعلام نظر کارشناسان، گردوخاک حاصل از فعالیت این کارخانه بر روی جاده خرقان می‌نشیند و بر اثر بارش، جاده را به حالت صابونی و لیز در می‌آورد که خطرآفرین و حادثه ساز است.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی نیز در این گزارش گفته بود: بطور کلی در صدور هرگونه مجوز صنعتی و معدنی استعلامات لازم از مراجع مربوطه نظیر محیط زیست، امور منابع آب، منابع طبیعی اخذ می‌شود و چنانچه مخالفتی صورت گیرد برابر ضوابط و مقررات اقدام خواهد شد.

علی جودکی افزوده بود: چنانچه در صدور مجوز تمامی جوانب قانونی رعایت شده باشد اما پس از صدور مجوز معارضین مردمی دیده شوند، با دعوت از طرفین تمهیدات لازم برای فعالیت قانونی و در عین حال بدون معارض اتخاذ می‌شود.

وی گفته بود: در خصوص احداث کارخانه سوم سیمان در بخش خرقان نیز به دلیل پیگیری نماینده مردم ساوه و زرندیه و مطالبه مردم منطقه، موضوع در دست بررسی است. از آنجاکه فعالیت‌های معدنی این چنینی منشاء استانی ندارد و معمولا مجوز اولیه از تهران یا استانداری صادر می‌شود، لذا اداره کل صنعت، معدن و تجارت پیگیر صدور مجوز و ارائه گزارش برای بررسی دقیق است.

جودکی تصریح کرده بود: چنانچه مجوزی صادر شود در شرایط فعلی که این واحد معدنی در شروع فعالیت است تصمیم بهتری را می‌توان برای برطرف کردن هرگونه نارضایتی اتخاذ کرد که تحقق آن منوط به بررسی بیشتر پرونده این واحد تولیدی در حوزه معدنی است تا ضمن اینکه سرمایه گذاری دچار چالش نشود، نارضایتی بوجود آمده نیز برطرف شود. قطعا در بررسی پرونده این واحد تولیدی معدنی تمامی جوانب دیده خواهد شد و جامع ترین تصمیم اتخاذ خواهد شد.

دو نفر از فعالان محیط زیست و یکی از ساکنان منطقه نیز به تفصیل چالش های ناشی از فعالیت واحدهای صنعتی و معدنی که از قبل در حال فعالیت هستند و چالش هایی که کارخانه جدید می تواند برای منطقه خرقان ایجاد کند را تشریح کردند.

امروز که حدود دوماه از انتشار این گزارش می گذرد، حجت‌الاسلام محمد سبزی در گفت‌وگو با ایسنا، از پیگیری هایی می گوید که برای تحقق توقف فعالیت این کارخانه انجام شده است.

وی با اشاره به نارضایتی عمومی در پی فعالیت سومین کارخانه سیمان زرندیه و تبعات زیست محیطی که این واحد صنعتی برای روستاهای مجاور خواهد داشت، اظهار کرد: متوقف شدن فعالیت این کارخانه به عنوان مطالبه عمومی ساکنین این منطقه، از طریق ریاست جمهوری، قوه قضائیه، سازمان محیط زیست، استانداری مرکزی و اداره کل صمت استان پیگیری و منجر به صدور دستور توقف فعالیت این کارخانه از سوی ریاست سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی شد.

وی افزود: از معاونت پارلمانی سازمان محیط زیست و مدیر کل محیط زیست استان مرکزی نیز به دلیل تبعات زیست محیطی که فعالیت این کارخانه بر جای می‌گذارد خواسته شد که مانع از ادامه فعالیت این کارخانه شوند که مقرر شد رئیس سازمان محیط زیست کشور ضمن بازدید از منطقه، به نارضایتی عمومی متاثر از عوارض آلایندگی و تبعات زیست محیطی این کارخانه پایان دهد.

این نماینده مردم در خانه ملت تصریح کرد: با توجه به فعالیت دو کارخانه سیمان دیگر در این شهرستان ضرورتی برای فعالیت کارخانه سوم نیست و چنانچه سرمایه گذار تمایل به فعالیت این کارخانه دارد در نقطه دیگری که تبعات زیست محیطی و مشکلات اجتماعی ندارد اقدام به سرمایه گذاری کند، چرا که این کارخانه برای محیط زیست، گونه‌های جانوری، طبیعت، سلامت مردم این منطقه تهدید جدی است.

وی بیان کرد: اداره کل صمت استان مرکزی در نامه‌ای خواستار توقف فعالیت این کارخانه و بررسی دقیق و کارشناسانه، بدون اینکه نارضایتی عمومی ایجاد کند، شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha