دکتر یحیی ابراهیمی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: لرستان در بحث گردشگری، بیش از ۵۰۰۰ آثار باستانی دارد و در زمینههای منابع طبیعی و تفریحی، استانی کمنظیر است.
وی با بیان اینکه لرستان در حوزه گردشگری سلامت، ظرفیتهای کمنظیری همچون آب ِگرم نورآباد، طبیعت بکر و وجود بیش از ۸۰۰ تا ۹۰۰ گونه گیاهی در کوه گرین دارد که این پتانسیل میتواند تحولی در کشور ایجاد کند، تصریح کرد: باید لرستان به عنوان قطب گیاهان دارویی معرفی شود که متاسفانه از این ظرفیت مانند سایر صنایع غافل بودیم و اقدام اساسی صورت نگرفته است.
نماینده مردم سلسله و دلفان در مجلس شورای اسلامی گفت: این درحالیست که بحث افزایش درآمدهای غیرنفتی مورد تاکید مقام معظم رهبری و سیاستگذاران بوده و اجرای این مهم وابستگی به نفت را کاهش میدهد.
یکی از راههای کسب درآمد در لرستان پرداخت به گردشگری سلامت و استفاده از گیاهان دارویی است
ابراهیمی با بیان اینکه یکی از راههای کسب درآمد در لرستان پرداختن به گردشگری سلامت و استفاده از گیاهان دارویی است، بیان کرد: هماکنون در لرستان بیش از ۵۰۰۰ هکتار از اراضی به کشت گیاهان دارویی اختصاص دارد و میتوان این میزان را تا ۲۰ هزار هکتار افزایش داد.
وی افزود: در ۱.۵ سال گذشته پیگیر ایجاد کارخانه فرآوری و اسانسگیری گیاهان دارویی در حوزه استحفاظی الشتر و نورآباد هستم و خوشبختانه کارهای مقدماتی آن انجام و چندین جلسه با هلدینگ شستا برگزار شده چنانچه در این بخش سرمایهگذاری صورت گیرد علاوه بر ایجاد اشتغال، در کشاورزی مبتنی بر قرارداد، لرستان را میتوان متحول کرد.
لرستان خاستگاه قطب گیاهان دارویی در کشور است
نماینده مردم سلسله و دلفان در مجلس شورای اسلامی با تاکید براینکه لرستان خاستگاه قطب گیاهان دارویی در کشور است، گفت: این درحالیست که متاسفانه در این زمینه، کارخانه و کارگاهی ایجاد نشده و کم توجهیها شده است.
ابراهیمی اضافه کرد: چنانچه سرمایهگذاری در این بخش انجام شود میتواند به ایجاد اشتغال پایدار در لرستان کمک بسزایی کند.
۳۰۰۰ گونه گیاهی در لرستان وجود دارد
وی ادامه داد: هماکنون ۳۰۰۰ گونه گیاهی در کوههای اشترانکوه و گرین و سایر کوههای استان وجود دارد و اقلیم لرستان به گونهای است که هر کدام از این گونههای وحشی قابلیت کشت را دارند.
نماینده مردم سلسله و دلفان در مجلس شورای اسلامی گفت: زعفران الشتر به لحاظ کیفیت خیلی بهتر از زعفران قائنات مشهد است اما متاسفانه کارخانهای در لرستان وجود ندارد و تولید کننده آن را به صورت گرم به گرم به فروش می رساند.
ابراهیمی بیان کرد: همچنین موسیر در کوههای گرین به وفور وجود دارد اما خام فروشی میشود؛ چنانچه بتوان در لرستان این گونهها را فراوری کرد؛ ارزش افزوده بالایی برای لرستان به دنبال خواهد داشت.
انتهای پیام
نظرات