مجید عسگری، مدیر حوزه هنری خراسان رضوی در افتتاحیه باشگاه سرود حماسی سیمرغ که شامگاه امروز، ۷ آبان در پردیس سینمایی هویزه برگزار شد اظهار کرد: باشگاه سرود حماسی سیمرغ محفلی برای گروههای سرود استان است و هدف آن توانمندسازی مربیان و گروههای سرود در دورههای ۶ ماهه و ۲ ساله است.
وی افزود: اعضای این باشگاه میتوانند از خدمات حوزه هنری و دیگر مجموعههایی که در این موضوع با حوزه هنری همکاری کردند بهرهمند شوند. بر این اساس از گروههای سرود استان دعوت میکنم تا با یکدیگر، با حضور در فضایی که آماده شده است، آینده سرود استان را رقم بزنیم.
سرود؛ هنر همزاد انقلاب اسلامی ایران است
ابراهیمپور، معاون فرهنگی سپاه امام رضا(ع) نیز در ادامه این مراسم با بیان اینکه سرود، هنر همزاد انقلاب اسلامی ایران است، افزود: هر انقلاب، همزادی دارد و این میراث همزاد انقلاب ما است. ۴۰ سال است که به سرود بیتوجهی شده و این هنر از دست رفته است. با این حال پس از این مدت، به همان فرم و هنر برگشتهایم و امیدوارم که سیمرغوار در این حوزه فعالیت شود.
وی افزود: سرود علاوه بر محتوا با امور تربیتی نیز آمیخته است و برکات این اتفاق مشاهده خواهد شد. هیچ فرمی به این اندازه با محتوا و تربیت در هم تنیده نیست.
هوشنگ جاوید، پژوهشگر موسیقی نواحی و آئینی نیز در ادامه این مراسم تصریح کرد: بعد از عمری دنبال رموز نغمههای ایرانی دویدن، از من سرود آموختن به مستان خواسته شده است. این ضربالمثلی است که در مواقعی استفاده میشود که جامعه یا فردی چیزی را بلد بوده اما فراموش کرده و کسی میخواهد این هنر را یادآوری کند.
وی با اشاره به گروههای سرود حاضر در مراسم افزود: این بچهها همصدایی و همنوایی را بلد هستند. هر چه به آنها آموزش دهیم میپذیرند و مُبَلغان خوبی خواهند بود. زمانی که با کودکان کار میکنیم باید زبان و فرهنگ آنها را شناخت و به رموز فرهنگی نظام آشنا بود تا بتوانی سرود بسازی.
سرود امروز ما تعهدی به موسیقی بومی ندارد
این پژوهشگر موسیقی نواحی و آئینی خاطرنشان کرد: کسی که سرود میسازد باید بداند چه چیزی به کودکان ارائه دهد. تاکنون هر چه به نام سرود شنیدهایم تعهدی به موسیقی ایرانی و بومی ندارند و تمام الگوها از موسیقی بیگانه است. این در حالی است که موسیقی ایرانی الگوهای بسیاری دارد. تاریخ ساخت سرود در ایران مربوط به 5000 سال پیش است و اروپاییها از ایرانیان سرود را آموختند.
جاوید بیان کرد: محققی اروپایی نوشته است که تمام آوازهای کرال دوره اول مسیحیت تحت تاثیر آوازهای ایرانیان است. اروپاییان در طول زمان این هنر را گسترش دادند و ایرانیان در مرحله اول ماندند.
وی ادامه داد: تمام سرودخوانان را نقیبان حماسههای امروز و آینده کشور میدانم. نباید این افراد را دست کم بگیریم. ما حتی در دوران دفاع مقدس چندین شهید سرودخوان داشتهایم.
این پژوهشگر موسیقی نواحی و آئینی خطاب به گروههای سرود گفت: قدر سرود خواندن را بدانید و بدانید چه ظرفیتهایی در این هنر، در راستای فرهنگسازی در ذهن کودکان و انتقال مفاهیم است.
در انتهای این مراسم از پوستر باشگاه سرود حماسی سیمرغ با حضور چند تن از مسئولان و هنرمندان رونمایی شد.
انتهای پیام
نظرات