هاشم ناظمی جلال،امروز دوشنبه(۷ آذرماه) در پنجمین جلسه شورای آموزش و پرورش استان کردستان، گزارشی از مسائل جاری حوزه تعلیم و تربیت ارائه کرد و با اشاره به حوادث اخیر بعد از بازگشایی مدارس، گفت: بعد از دو سال و نیم آموزش مجازی دانش آموزان در دوران کرونا، در سال تحصیلی جاری، آموزش دانش آموزان به صورت حضوری برقرار شد.
وی با بیان اینکه در حوادثی که در سطح کشور و استان اتفاق افتاد، یکی از دستگاه هایی که مورد طمع دشمنان قرار گرفت، آموزش و پرورش بود، گفت: معاندین تلاش کردند که دانش آموزان را به جریانات و حواشی وارد کرده و زمینهای فراهم کنند تا دانش آموزان از کلاس های درس دور بمانند.
ناظمی جلال از سه ماهه پاییز به عنوان زیر بنای سال تحصیلی نام برد و اظهار کرد: با حمایت مسئولان و همراهی کلیه همکاران، اقدامات لازم به عمل آمد تا در این ایام خطر و آسیبی متوجه دانش آموزان نشود.
مدیرکل آموزش و پرورش کردستان در بخش دیگری از سخنان خود گزارشی از اقدامات انجام شده در این مدت را ارائه کرد و تشکیل کمیته ای با حضور دستگاه های نظارتی و مرتبط، تشکیل جلسات کمیته فوریت ها در سطح استان و شهرستان ها و مناطق، توجیه و اقناع عوامل اجرایی مدارس، تشکیل تیم های ناظر معین برای شهرستان ها و مناطق، انسجام درونی و اتخاذ وحدت رویه در انجام اقدامات ایجابی و سلبی و برگزاری سلسله جلسات توجیهی و تبیینی در حوزه های مختلف از جمله این اقدامات بر شمرد.
وی با اشاره به تثبیت شرایط، بر ضرورت همراهی اولیای دانش آموزان و مطالبه گری آنان، مهم ترین دغدغه مسئولان آموزش و پرورش را تداوم روند آموزش و جلوگیری از بروز آسیب عنوان و ابراز امیدواری کرد با همراهی مسئولان و فرهنگیان شریف، عقب افتادگی تحصیلی دانش آموزان جبران شود.
مدیرکل آموزش و پرورش کردستان در پایان گزارشی از نتایج پیگیری مصوبات جلسه قبل شورا ارائه و از اجرایی شدن مصوبات خبر داد.
پیش بینی ۷ دوره آموزشی اقامه نماز با شرکت ۵ هزار و ۶۰۰ نفر در استان
در ادامه این نشست حجت الله نریمانی معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش کردستان، گزارشی از برگزاری دوره های آموزشی ویژه فرهنگیان با همکاری ستاد اقامه نماز استان ارایه کرد و با بیان اینکه آموزش و پرورش بستر اجرای برنامه های مختلف است، یکی از مشکلات پیش رو را تامین اعتبار اجرای این برنامه ها عنوان کرد.
وی با بیان اینکه برنامه های وزارت آموزش و پرورش بر اساس سرفصل های ابلاغی در مدارس اجرایی می شود، گفت: بقیه سرفصل ها در اجرای تفاهم نامه ها پیگیری می شود که به دلیل عدم تامین اعتبار، اجرای آنها با مشکل مواجه می شود که برگزاری دوره های مرتبط با اقامه نماز برای همکاران نیز از جمله این برنامه ها است.
نریمانی از پیش بینی برگزاری هفت دوره آموزشی با شرکت ۵ هزار و ۶۰۰ نفر جامعه خبر داد و با بیان اینکه برای برگزاری این دوره ها با شرکت فرهنگیان، به مبلغ ۴۴۰ میلیون تومان اعتبار نیاز است، از شورای آموزش و پرورش استان خواست نسبت به تامین اعتبار مورد نیاز، مساعدت لازم صورت گیرد.
تمهید مقدمات برگزاری اردوهای راهیان نور دانش آموزی استان
شعبانی معاون هماهنگ کننده سپاه بیت المقدس کردستان نیز گزارشی از برگزاری اردوهای راهیان نور دانش آموزان در سال جاری ارائه کرد و با بیان اینکه سهمیه استان، اعزام ۸ هزار دانش آموز به یادمانهای شمال غرب کشور است، گفت: تعداد ۴ هزار نفر از دانش آموزان به اردوهای راهیان نور داخل استان اعزام و ۴ هزار نفر نیز باقی مانده که در فرصت یک ماهه جاری باید از یادمانهای دفاع مقدس استان دیدن کنند.
وی سهمیه استان برای راهیان نور جنوب را اعزام ۱۷۰۰ دانش آموز دختر و پسر اعلام کرد و با اشاره به مشکل تامین اعتبار، خواستار تمهید مقدمات در راستای برگزاری این برنامه فرهنگی با حمایت استانداری و کمک آموزش و پرورش شد.
عملکرد کردستان در پوشش دانش آموزان لازم التعلیم از میانگین کشوری بالاتر است
هم چنین غلامعلی کرمی نیاز معاون آموزش ابتدایی استان، انسداد مبادی ورودی بی سوادی را یکی از برنامه های اولویت دار آموزش و پرورش عنوان کرد و از حمایت های استانداری کردستان و همراهی شرکای برون سازمانی در اجرای برنامه ها تشکر کرد.
وی شناسایی دانش آموزان ۶ تا ۱۱ سال بازمانده از تحصیل خارج از چرخه آموزش و دانش آموزان تارک تحصیل را جامعه هدف انسداد مبادی ورودی بی سوادی عنوان کرد.
کرمی نیاز در ادامه گزارشی از شاخص های پوشش تحصیلی دوره ابتدایی استان ارایه کرد و با بیان اینکه عملکرد استان در پایه اول ابتدایی ۹۸.۱۴ و در کل دوره ابتدایی ۹۸.۷۷ می باشد، گفت: در هر شاخص، عملکرد استان از میانگین کشوری بالاتر است.
معاون آموزش ابتدایی استان در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح طرح شهید محمودوند و شناسایی و جذب دانش آموزان بازمانده از تحصیل در ۵ استان کشور از جمله کردستان به عنوان پایلوت خبر داد و با بیان اینکه در دوره ابتدایی استان، تعداد ۱۷۳ هزار و ۴۰۳ دانش آموز شناسایی شده است، گفت: از این تعداد دانش آموز ابتدایی استان، تعداد ۱۷۰ هزار و ۱۰۰ نفر در مدارس ثبت نام و تعداد ۲ هزار و ۴۰۳ نفر ثبت نام نکرده اند.
وی گزارشی از عملکرد استان در جهت شناسایی و جذب این دانش آموزان ارائه و گفت: در راستای شناسایی این دانش آموزان، برای هر دانش آموز یک نفر به عنوان پیگیری کننده انتخاب شده است و به همین منظور به حمایت دستگاه ها به جهت شناسایی و جذب نیاز داریم.
فعالیت ۲۲۹ مدرسه غیر دولتی در استان با ۲۲ هزار و ۴۹۸ دانش آموز
در بخش پایانی این نشست سید کامیل حسینی رئیس اداره مدارس غیر دولتی و توسعه مشارکت های مردمی استان گزارشی از عملکرد حوزه های مدارس غیر دولتی، توسعه مشارکت، آموزش از راه دور و شوراهای آموزش و پرورش استان ارائه کرد.
وی با بیان اینکه تعداد ۲۲۹ مدرسه غیر دولتی در استان فعالیت دارد که ۲۲ هزار و ۴۹۸ دانش آموز در این مدارس تحصیل می کنند، گفت : تعداد ۳۰ مدرسه آموزش از راه دور در استان دایر است و ۲ هزار و ۷۸۲ دانش آموز در این مدارس حضور دارد.
حسینی تعداد مراکز زبان های خارجی استان را ۳۶۹ مرکز و آموزشگاه های علوم پایه را ۸۴ آموزشگاه اعلام کرد و گفت: شهریه این مراکز بر اساس دستورالعمل وزارتی و متناسب با شرایط استان و شهرستان تعیین و پوستر آن چاپ و اطلاع رسانی شده است.
رئیس اداره مدارس غیر دولتی و توسعه مشارکت های مردمی آموزش و پرورش استان هم چنین به تشریح ماده ۲۰ قانون تاسیس مدارس و مراکز غیر دولتی و واریز ۴ درصد از درآمد های این مدارس به حساب درآمدهای اختصاصی پرداخت و گفت: این مبلغ در جهت نظارت بر مراکز و کیفیت بخشی به امور آموزشی و پرورشی مدارس غیر دولتی مناطق محروم و کم برخوردار هزینه خواهد شد.
وی در بخش پایانی سخنان خود گزارشی از عملکرد شش ماهه شوراهای آموزش و پرورش استان و شهرستان ها ارائه کرد و از برگزاری ۵۴ جلسه با تصویب ۳۹۴ مصوبه در سطح شهرستانها خبر داد و گفت: ۲۹۱ مصوبه شوراهای آموزش و پرورش شهرستان ها اجرایی و ۱۰۳ مصوبه در حال پیگیری است.
وی افزود : در سطح استان نیز تا کنون پنج جلسه شورای آموزش با ۴۲ مصوبه تشکیل شده است که ۳۱ مصوبه معادل ۷۳ درصد اجرایی شده است.
گفتنی است در این نشست پیرامون دستور کارهای شورای آموزش و پرورش بحث و تبادل نظر و تصمیم گیری شد.
انتهای پیام
نظرات