• دوشنبه / ۷ آذر ۱۴۰۱ / ۰۸:۰۴
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1401090703966
  • خبرنگار : 50184

چه بیماری‌هایی با آب درمانی کنترل می‌شود؟

چه بیماری‌هایی با آب درمانی کنترل می‌شود؟

ایسنا/کرمانشاه به گفته مسئول کمیته آب درمانی هیات نجات غریق استان کرمانشاه، آب درمانی به کنترل برخی بیماری‌های مفصلی، عصبی و عضلانی کمک می‌کند.

دکتر سپیده جعفریان در گفت و گو با ایسنا، از آب درمانی به عنوان یکی از روش‌های درمانی قدیمی نام برد و اظهار کرد: حضور در آب علاوه براینکه می‌تواند به تقویت روحی و روانی و افزایش شادی و نشاط فرد کمک کند، از نظر فیزیکی نیز فوایدی برایش به همراه خواهد داشت.

وی ادامه داد: آب درمانی می‌تواند به سلامت مفاصل و تقویت عضلات، کاهش درد و تورم بافتی بیمار و افزایش دامنه حرکتی مفاصل کمک کند، به‌گونه‌ای که گاها افرادی را می‌بینیم که در انجام برخی حرکات مانند دراز و نشست مشکل دارند، اما فضا و بستری که محیط آب فراهم می‌کند، باعث می‌شود که دامنه حرکتی این افراد بیشتر شود و حرکات سخت را راحت‌تر انجام دهند.

مسئول کمیته آب درمانی هیات نجات غریق استان با بیان اینکه آب درمانی در بیشتر موارد در آب گرم انجام می‌شود، افزود: این امر سبب می‌شود تا شاهد کاهش دردهای مفصلی و عضلانی فرد بیمار باشیم.

وی در پاسخ به اینکه بیشتر چه افرادی به آب درمانی نیاز دارند، گفت: بیمارانی که محدودیت‌های مفصلی و عضلانی دارند بیشتر از سایرین به آب درمانی نیاز دارند، مانند افراد مبتلا به انواع آرتروزها و مشکلات ستون مهره‌ها (پارگی‌های دیسک، سرخوردگی مهره‌ای، تنگی کانال نخاعی و ....) چرا که این افراد در حالت عادی دامنه حرکتی چندانی ندارند، بنابراین آب درمانی با بهره‌گیری از خواص فیزیکی و دمایی آب به آنها کمک می‌کند تا دامنه حرکتی خود را افزایش دهند، عضلاتشان تقویت شود و الگوهای حرکتی خود را اصلاح کنند.  

جعفریان آب درمانی را مناسب برای انواع آرتروزها بویژه آرتروز لگن، زانو و شانه دانست و گفت: همچنین افرادی که دچار آسیب دیدگی‌های اسکلتی و عضلانی مانند آسیب دیدگی‌های ورزشی هستند می‌توانند برای بازتوانی و بازگشت به ورزش از مزیت‌های آب درمانی بهره‌مند شوند.

وی ادامه داد:  از طرفی، افراد مبتلا به بیماری‌های عصبی - عضلانی همچون فلج مغزی، ام.اس و پارکینسون می‌توانند از آب درمانی برای کنترل بیماری خود استفاده کنند، چراکه آب محیطی امن برای انجام حرکات آنها است. 

وی با تاکید براینکه آب درمانی بیماری را کنترل و نه لزوما درمان می‌کند، افزود: همچنین آب درمانی به افزایش سوخت و ساز بدن و کاهش وزن افرادی که دارای اضافه وزن زیادی هستند و شرایط تمرین کردن در محیط خشکی را ندارند کمک می‌کند، البته به این شرط که در کنار اجرای برنامه‌های تمرینی منظم در محیط آبی، رژیم تغذیه‌ای هم رعایت شود.

به گفته این مسئول، ارتقاء فاکتورهای آمادگی جسمانی همچون افزایش ظرفیت تنفسی، قلبی -عروقی، کاهش درصد چربی بدن، تقویت همه جانبه عضلات، افزایش دامنه حرکتی، افزایش تعادل و هماهنگی اندامی، بهبود گردش خون در بدن، بهبود کیفیت خواب، گشاد شدن عروق، تقویت روحی و روانی، کاهش گرفتگی عضلات و... از دیگر فواید آب درمانی است.

وی در ادامه در این رابطه که آب درمانی به چه کسانی توصیه نمی‌شود، گفت: افرادی که دچار مشکلات قلبی، ریوی و کلیوی هستند، درصورت اجازه پزشک امکان حضور در محیط آبی را دارند، چراکه به واسطه فشاری که آب به بدن آنها  وارد می‌کند ممکن است دچار مشکلاتی شوند.

مسئول کمیته آب درمانی هیات نجات غریق کرمانشاه عنوان کرد: آب درمانی باید زیر نظر یک مربی متخصص و در تعامل با پزشک معالج و یا فیزیوتراپ بیمار انجام شود.

وی در پایان گفت: کسانی که علاقمند به گذراندن دوره‌های مربیگری آب درمانی هستند، می‌توانند با مراجعه به هیات نجات غریق استان در کلاس‌های آموزشی این دوره‌ها ثبت‌نام کنند تا پس از گذراندن دوره، به آنها  مدرک مربیگری معتبر اعطا شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha