مهدی خداشناس امروز، ۶ آذر ماه، در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: در نظر داریم حاشیهای برای شهر مشهد در دوره ششم باقی نماند و گامهایی نیز در این خصوص برداشتهایم.
وی بیان کرد: منطقه سه از جنوب به میدان شهدا و خیابان شیرازی، از شمال به جاده گاز، از شرق به خیابان آیتالله بهجت و طبرسی و از غرب به خیابان عبادی و ۲۲ بهمن منتهی خواهد شد. محدوده منفصل قرقی نیز در منطقه سه قرار دارد. این منطقه ۴۵۰ هزار نفر جمعیت، مساحتی بالغ بر ۳۳۰۰ هکتار در محدوده شهری و ۱۷ هزار هکتار حریم دارد.
۵۶ درصد جمعیت مشهد در سکونتگاههای غیررسمی زندگی میکنند
خداشناس افزود: از مجموع سکونتگاههای غیر رسمی شهر مشهد ۲۹ درصد این سکونتگاهها یعنی یکسوم آن در منطقه سه قرار دارد. ۵۶ درصد جمعیت منطقه ما در این سکونتگاهها زندگی میکنند. منطقه سه شامل چهار ناحیه است. ناحیه یک از ۱۰۰ متری تا خیابان شیرازی و چهارراه شهدا، ناحیه ۲ محور رسالت و طبرسی، ناحیه سه از رسالت تا ۲۲ بهمن و ناحیه چهار هم محدوده منفصل قرقی را پوشش میدهد. باغ نادری و آرامگاه خواجهربیع ۲ عنصر زیارتی گردشگری منطقه سه است. مبادی ورودی نیز شامل میدان راهآهن به عنوان مبدا ورودی ریلی و جاده کلات به عنوان ورودی سوارهرو، محورهای مواصلاتی منطقه سه به حساب میآید.
شهردار منطقه سه مشهد گفت: در ابتدای ورود ما، اعتبارات عمرانی ۶۹ میلیارد تومان بود ولی این مبلغ در انتهای سال ۱۴۰۰ به ۱۴۳ میلیارد تومان رسید و اکنون نیز ۷۰۰۰ میلیارد ریال اعتبار عمرانی و ۲۰۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای پروژههای جاری در اختیار داریم که حاکی از یک رشد ۱۰ برابری در منطقه سه طی یک سال گذشته است.
وی با بیان اینکه یکی از مهمترین فعالیتهای منطقه سه احداث پل رسالت طبرسی با اعتبار ۱۵۰ میلیارد ریال در طول سه ماه است، عنوان کرد: این پروژه در سال ۹۹ کلنگزنی شد. روزی که من منطقه سه را تحویل گرفتم، این پروژه ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشت و از آذر تا اسفند سال ۱۴۰۰ به ۱۰۰ درصد رسید. پروژه بعدی، پروژه چندمنظوره سالن بحران مهرگان با اعتبار ۲۰ میلیارد تومان است که ساخت آن در سال ۹۸ آغاز شد. ما این پروژه را با ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی تحویل گرفتیم و در یک بازه ۶ ماهه تحویل دادیم.
خداشناس ادامه داد: تکمیل سوله حوادث غیر مترقبه شهید ناصری نیز از دیگر فعالیتها بود. ما توانستیم خیابان گاز را به طور کامل پیادهروسازی کنیم و تنها قسمت کوچکی باقی مانده که امسال به اتمام میرسد. پیادهروسازی خیابان مسلم نیز انجام شده است. گره راستگرد پل رسالت که مشکلی ۱۸ ساله بود هم ظرف ۱۸ روز باز شد. آخرین کاری که امروز به بهرهبرداری خواهد رسید، اصلاح هندسی ابتدای محور هاشمینژاد با اعتبار ۱۵۵ میلیارد ریال است. برای این موضوع ۶ باب مغازه ظرف مدت ۴۸ ساعت تملک شد.
اعتبار ۲۵۰۰ میلیارد ریالی برای نهضت تحولآفرینی در محور رسالت
شهردار منطقه سه مشهد با اشاره به اینکه در سال جاری کلانپروژههایی این منطقه تعریف شده، تصریح کرد: از ۸۳ هکتار پارک بهار ۴۰ هکتار در گذشته تجهیز و فضای سبز آن تامین شد و امسال هم تجهیز ۱۸ هکتار آن با اعتبار ۱۶۵ میلیارد تومان در دستور کار است. نهضت تحولآفرینی در محور رسالت با اعتبار ۲۵۰۰ میلیارد ریال آغاز شده که شامل دوربرگردان غیر همسطح شهید میرزایی، پروژه میانگذر رسالت طبرسی، پروژه پیادهروسازی و اصلاح هندسی ورودی رسالت، فعالیت سهگانه تعریض، پیادهروسازی و احداث کانال جمعآوری آبهای سطحی در محور رسالت است. مطالعات کلانپروژه کرانه شمالی یا ۱۰۰ متری دوم مشهد با اعتبار ۳۰۰۰ میلیارد ریالی نیز به اتمام رسیده و در حال طی مراحل تصویب است. سال جاری وارد فاز اجرایی این پروژه خواهیم شد.
وی خاطرنشان کرد: ۴۳ پروژه زودبازده در منطقه سه شامل پیادهروسازی، جدولگذاری، آسفالت، ایجاد فضاهای ورزشی، فرهنگسراها و کانونهای جمعآوری آبهای سطحی با اعتباری بالغ بر ۱۳۰ میلیارد تومان تعریف شده که پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصدی دارد. در مجموع امسال مشکل کلیه آبگرفتگیهای منطقه سه در محورهای اصلی حل خواهد شد.
خداشناس اضافه کرد: پروژه دوربرگردان همتآباد ظرف مدت ۴۵ روز به بهرهبرداری رسید. همچنین هماکنون در حال احداث زمینهای ورزشی هستیم تا سرانه فضای ورزشی را از ۰.۲ به ۰.۹ متر مربع در یک ماه آینده افزایش دهیم.
جمعآوری ۲۸۵۰ متر طول آبهای سطحی
شهردار منطقه سه مشهد گفت: ۲ معضل ترافیکی شدید در ورودی محور رسالت و خواجهربیع وجود دارد که بر این اساس کاهش ترافیک این مناطق طی سالهای جاری و آینده در دستور کار مدیریت شهری قرار گرفته است. در حال حاضر رتبه نخست نهضت آسفالت در مناطق شهری مشهد با ۷۴ هزار متر مربع آسفالت و ۲۵ هزار متر مربع برای معابر خاکی در اختیار شهرداری منطقه سه است. بر این اساس شهرداری منطقه سه توانسته از مجموع ۱۵۰ هزار متر مربع معابر خارجی یکپنجم آن را آسفالت کند و تا پایان سال نیز این رقم افزایش خواهد یافت. در این هشت ماه ۵۰ هزار متر مربع با هزینه ۱۷۰ هزار میلیارد ریال روکش آسفالت نیز انجام شده است. در کنار اینها مساحت ۷۵۰۰ متر مربع را برای عبور دوچرخه، معلولان و نابینایان پیادهروسازی و تجهیز شده و ۲۸۵۰ متر طول جمعآوری آبهای سطحی بوده است.
وی بیان کرد: در حوزه شهرسازی سراغ تعیین تکلیف اراضی نیز رفتهایم؛ اراضی که ۲۰ سال به آنها پاسخی داده نشده بود. یکی از این اراضی محدوده ۲۰۰ هکتاری چاهشک بود که در سال ۹۹ سنددار آن آغاز شد. امسال نیز تعدادی پروانه برای این اراضی صادر شد و سال آینده سرمایهگذاران برای ساخت و ساز در آن ورود پیدا خواهند کرد. همچنین حدود ۵۰ هکتار دیگر از ۸۵۰ هکتار اراضی رها و بزرگمقیاس منطقه نیز تعیین تکلیف شده است. در این زمینه نیازمند کمک آستان قدس نیز هستیم.
خداشناس خاطرنشان کرد: در سال جاری ۵۳۶ مورد پروانه و ۴۰۰ مورد پایان کار صادر شده است. ۸۰ رای مختلف را نیز اجرا کرده و توانستهایم موضوعات ساخت و سازهای غیر مجاز را به مرحلهای از کنترل شدن برسانیم. همچنین بیش از ۲۶۰۰ مورد پلمب اصناف در این منطقه اجرا شده است. با توجه به پدیده شوم بامفروشی یا هوایی در محدودههای حاشیه شهر که به دلیل افزایش نرخ اجارهبها اتفاق افتاد، باید برای ساماندهی این موضوع اقداماتی انجام داد و از ساخت و سازهای ناایمن جلوگیری کرد.
ظرف ۳ شبانهروز یک ساختمان ۳ طبقه میسازند
شهردار منطقه سه مشهد افزود: ما با پدیده جدید شبسازی نیز روبهرو هستیم که ظرف سه شبانهروز یک ساختمان سه طبقه را رویت میکنیم. این نتیجه نبود سند برای اراضی است. ما در شهرداری آمادگی داریم که با ادارات ثبت و اوقاف استان و آستان قدس همکاری کنیم. شهرداری تخفیفات خوبی به این اراضی داده است. پروانه در این اراضی بین ۲ تا پنج میلیون تومان است و اگر مردم به سمت سنددار کردن خانههای خود پیش روند، ۴۰۰ میلیون وام نیز اعطا میشود.
اگر فرهنگسازی تفکیک زباله از مبدا انجام شود، متکدی نخواهیم داشت
وی با اشاره به اینکه در حوزه خدمات شهری با اعتبار ۶۸۲ میلیارد ریال روزانه ۲۲۸ تن زباله معادل ۵۲۰ گرم به ازای هر نفر جمعآوری شده، تصریح کرد: این ۵۲۰ گرم از میانگین مناطق شهری که ۶۰۰ گرم است، کمتر است. اگر در زمینه تفکیک زباله از مبدا فرهنگسازی شود، عملا متکدیان را در این محدوده شهر نخواهیم دید. همچنین در این مدت بالغ بر ۱۰۸۵ قلاده سگ ولگرد جمعآوری و بیش از ۱۰۳ میلیارد ریال برای جمعآوری زباله هزینه شده است.
خداشناس گفت: منطقه سه در حوزه فضای سبز جزو مناطقی است که سرانه خوبی در اختیار دارد. اجرای کلانپروژه پارک بهار که ۸۰ هکتار از فضای سبز شهری را به خود اختصاص خواهد داد و حریم سبز مشهد در محدوده کال کشفرود نیز جزو برنامههای ماست. ۱۷ هکتار افزایش فضای سبز را پیشبینی کرده بودیم که امسال توانستیم ۲۵۸ میلیارد تومان برای منطقه سه تعریف کنیم.
شهردار منطقه سه مشهد ادامه داد: در حوزه فرهنگی و اجتماعی نیز پنج مجموعه سرپوشیده ورزشی در محدوده منطقه در حال فعالیت است که در حال اضافه کردن یک مجموعه دیگر نیز به این تعداد هستیم. از هفت زمین ورزشی نیز چهار مورد آن امسال به بهرهبرداری میرسد. بیش از ۳۰ مسجد به فضای ورزشی مجهز شده است. امسال سرانه ورزشی مطنقه سه از ۱۸ سانتیمتر مربع به ۹۰ سانتیمتر مربع خواهد رسید که این موضوع تا یک ماه آینده محقق خواهد شد.
وی اضافه کرد: در کنار همه اینها ۵۰ هزار متر طول فضاآرایی و بیش از ۱۰ هزار اکران شهری مناسبتی انجام شده است. به لحاظ پیگیریهای ۱۳۷ منطقه سه در رتبه دوم شهر قرار دارد و ۹۷ درصد پرسشها پاسخگویی شده که بیش از ۱۰ هزار درخواست شهروندی شامل میشود.
خداشناس در خصوص خروج راهآهن از شهر عنوان کرد: راهآهن یکی از زیرساختهای هزینهبر شهر است. در کلانپروژه توسعه شهر به سمت شرق این رویکرد وجود خواهد داشت که راهآهن و فرودگاه در مکانی به هم برسند و از شهر خارج شوند. این موضوع در مرحله مطالعه است.
شهردار منطقه سه مشهد بیان کرد: در منطقه مهرگان نهضت ملی مسکن در حال اجراست. رویکرد وزارت راه و شهرسازی کاملا با شهرداری تعاملی است. فضای سبز و فضاهای ورزشی در اختیار شهرداری قرار گرفته و در حال تهیه طرح هستیم. قرار است ۱۲۰۰ پروانه در محدوده مهرگان صادر شود.
مطالعات ساماندهی کشفرود در مرحله تصویب قرار دارد
وی خاطرنشان کرد: در محور رسالت پروژه جمعآوری آبهای سطحی در مسیر ۲ کیلومتری در حال انجام است و از این طریق مشکل بوی تعفن و آبگرفتگی معابر را به طور کامل رفع خواهیم کرد. از آب و فاضلاب قول گرفتهایم که زیرساختها را ظرف سه سال کامل کند. مشکل بزرگ این شرکت تصفیهخانه طبرسی است که اگر اعتبار لازم آن تخصیص یابد، مساله جمعآوری آبهای سطحی و فاضلاب کشفرود نیز مرتفع خواهد شد. در حال ساماندهی صنایع جاده سیمان نیز هستیم که در سال آینده این موضوع نمود پیدا خواهد کرد. مرحله مطالعه ساماندهی کشفرود به اتمام رسیده و در مرحله تصویب قرار دارد.
خداشناس گفت: در مهرگان بیشتر اراضی دولتی است؛ بنابراین مشکل سند نداریم اما در قرقی با فقر شدید خدمات روبهرو هستیم چون کل اراضی قولنامهای است. در طرح تفصیلی قرقی یکسری خدمات را در نظر گرفتهایم تا بتوانیم این فقر شدید خدمات را از محل طرح تفصیلی تامین کنیم. یکی از این خدمات در سال جاری احداث یک پارک ۱.۲ هکتاری است.
انتهای پیام
نظرات