• جمعه / ۴ آذر ۱۴۰۱ / ۰۹:۵۵
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1401090402103
  • خبرنگار : 30057

در گفت‌وگو با ایسنا مطرح شد

چالش تامین سرمایه برای واحدهای فناور مستقر در پارک‌های فناور/مسیر صدور مجوزها کوتاه شود

چالش تامین سرمایه برای واحدهای فناور مستقر در پارک‌های فناور/مسیر صدور مجوزها کوتاه شود

رییس پارک علم و فناوری زیست فناوری خلیج فارس تامین سرمایه برای شرکت‌های فناور مستقر در پارک‌ها را از چالش‌های این مراکز عنوان کرد و گفت: اگر نتوانیم برای آنها راهکارهای مناسبی بیابیم، زمینه برای خروج آنها از کشور فراهم خواهد شد.

محمدشریف رنجبر در گفت‌وگو با ایسنا، پارک علم و فناوری خلیج فارس را یک پارک تخصصی در خصوص زیست دریا معرفی کرد و افزود: تمرکز فعالیت‌های شرکت‌های دانش بنیان و هسته‌های فناور در این پارک بر تکنیک‌های دریایی چون پرورش و تکثیر آبزیان و همچنین تولید محصولاتی از گیاهان آبزی است.

وی با بیان اینکه عمده پارک‌های علم و فناوری چالش‌هایی در زمینه کمبود زیر ساخت‌ها دارند، اظهار کرد: با توجه به تصویب قانونی، اُستاندارها در حال پیگیری و حل این چالش‌ها هستند و در استاندار هرمزگان نیز گام‌های اساسی در این زمینه برداشته است.

رنجبر، چالش دیگر پارک‌ها را مربوط به شرکت‌های فناور دانست و ادامه داد: شرکت‌های فناور و دانش‌بنیانی که به مرحله تولید می‌رسند، برای ادامه فعالیت‌های خود مجبور هستند از دستگاه‌های مختلفی مجوزهای لازم را دریافت کنند و اگر حتی یکی از آنها برای صدور مجوز پاسخ منفی بدهد، سایر دستگاه‌ها از صدور مجوز خودداری می‌کنند.

رییس پارک علم و فناوری زیست فناوری خلیج فارس با بیان اینکه صدور مجوزها از سوی دستگاه‌های متعدد مانع بزرگی برای شرکت‌ها محسوب می‌شود، خاطر نشان کرد: پیشنهاد می‌شود ک پارک‌ها رابط میان دستگاه‌ها با شرکت‌ها باشند تا بتوان این مسیر طولانی صدور مجوزها را کوتاه کرد.

وی تامین سرمایه برای این شرکت‌ها را از دیگر چالش‌های مطرح در همه پارک‌های فناوری عنوان کرد و یادآور شد: عمده افرادی که در پارک‌های علم و فناوری مشغول به فعالیت هستند، از میان جوانان خلاق و با استعداد و نخبه هستند که از دانشگاه‌ها فارغ التحصیل شده‌اند و می‌خواهند ایده‌های خود را تبدیل به محصول کنند و زمانی که آنها برای تامین منابع مالی مورد نیاز خود به صندوق‌های پژوهش و فناوری و یا نظام بانکی مراجعه می‌کنند، از آنها وثایق سنگین درخواست می‌کنند.

رنجبر اضافه کرد: این در حالی است که این شرکت‌ها وثایق ملکی در اختیار ندارند تا بتوانند وام مورد نیاز خود را دریافت کنند، از این رو فعالیت آنها متوقف خواهد شد.

رییس پارک علم و فناوری زیست فناوری خلیج فارس ادامه داد: ما اگر نتوانیم مشکلات این شرکت‌ها را مرتفع کنیم، سرخورده می‌شوند و بعضا از کشور خارج خواهند شد و این روند نگران کننده‌ای است؛ از این رو نیاز است تا در این زمینه چاره اندیشی کرد.

وی پیشنهاد کرد: در این زمینه پیشنهاد می‌شود که بانک‌ها، ضمانت‌نامه‌های پارک‌ها را برای بازگشت وام قبول کنند.

انتهای پیام   

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha