سجاد چهرگانی مدیر خانه توسعه روستا و عشایر قم در حاشیه نشست ملی مدیران خانه توسعه روستا و عشایر کشور که امروز ۲ آذرماه با حضور دکتر معتمدی معاون هماهنگی عمرانی استاندار، ذاکریان فرماندار قم،گلچین فرماندار شهرستان کهک، عبداللهی فرماندار جعفر آباد، دکتر میزبان معاون سازمان عشایر کشور، دکتر رضوی مدیر عامل تشکل مردمی خانه توسعه روستا و عشایر کشور در قم برگزار شد، در گفتگو با ایسنا بیان کرد: حوزه روستا و عشایر یکی از حوزه های بسیار حائز اهمیت است که در نظام و دولت ها سعی شده به صورت ویژه به آن توجه شود.
وی ادامه داد: همواره در حوزه روستا و عشایر یک حلقه مفقوده ای وجود داشته و آن واسط بین دولت و دولتمردان و مردم است لذا سازمان های مردم نهاد و سمن ها می توانند نقش این حلقه مفقوده را اجرا و وارد عرصه عمل کنند.
چهرگانی یادآور شد: در همین راستا یک NGO به نام خانه توسعه روستا و عشایر در کشور ثبت و به رسمیت شناخته شده که در تمام استان ها نمایندگی دارد.
وی تصریح کرد: این رسالت به عهده مدیران خانه های توسعه روستا و عشایر در استان ها است که بتوانند در حوزه روستا و عشایر نسبت به احصاء مسائل و مشکلات و تنظیم نظام مسائل اهتمام بورزند و از بدنه جامعه روستا و عشایر مسائل را احصاء و تحلیل کنند و در محافل مرتبط آن ها را ارائه و پیگیری کنند.
مدیر خانه توسعه روستا و عشایر قم با بیان این که امروز افتخار میزبانی این نشست را داریم، اظهار کرد: این نشست با هدف تبادل تجارب و نظرات در استان ها در قالب نشست های عمومی و تخصصی در طول دو روز و همچنین ارائه نظام مسائل و مشکلات استان ها که از بدنه عشایر و روستاها احصاء و جمع بندی شده به صورت یک سند قابل پیگیری از مراجعی همچون مجلس شورای اسلامی و دیگر نهاد های مرتبط دولت برگزار می شود.
چهرگانی در ادامه با اشاره به این که نشست ملی مدیران خانه توسعه روستا و عشایر طی دو روز برگزار می شود، اضافه کرد: این نشست امروز دوم آذر ماه با حضور و سخنرانی مسئولین استانی و کشوری آغاز شده و امیدواریم بتوانیم مسائل را به صورت کلان مطرح و بستر را برای سند خروجی این نشست فراهم کنیم.
وی ابراز کرد: امروز بعدازظهر دو نشست خواهیم داشت که طبیعتا مسائل تخصصی مطرح و تبادل نظرات اتفاق می افتد و فردا سوم آذر ماه نیز علاوه بر نشست ها بازدید هایی در استان با هدف انتقال تجارب به شکل عملی برنامه ریزی کردیم.
مدیر خانه توسعه روستا و عشایر قم یادآور شد: در استان قم مقید به این هستیم که اگر بتوانیم برای ایجاد اشتغال با شغل های واحد در جامعه روستایی متمرکز کلنی سازی کنیم قطعا می توانیم نتیجه بگیریم به عنوان مثال در روستای سیرو با ایجاد کلنی پرورش پرندگان زینتی نتایج خوبی رقم خورده است به همین ترتیب می توانیم این کلنی سازی را تسری بدهیم.
وی تاکید کرد: اگر در روستاها از شغل های انفرادی به سمت شغل های تجمیعی برویم قطعا می توانیم صاحب برند باشیم و بستر ارتباطی بسیار خوبی با بازارهای بسیار موثر و مفید ایجاد کنیم چرا که همواره در شغل های انفرادی نمی توانیم به بازارهای ارزشمند دست پیدا کنیم.
انتهای پیام
نظرات