• یکشنبه / ۲۹ آبان ۱۴۰۱ / ۱۱:۱۷
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1401082919975
  • خبرنگار : 71516

اعتراضات در سودان علیه مداخله خارجی و توافق میان ارتش و گروه‌های غیرنظامی

اعتراضات در سودان علیه مداخله خارجی و توافق میان ارتش و گروه‌های غیرنظامی

صدها سودانی در اعتراض به مداخله‌های خارجی در امور این کشور و مخالفت با توافق سیاسی میان گروه‌های "آزادی و تغییر" و ارتش سودان تظاهرات کردند.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت عربی۲۱، معترضان سودانی در مقابل مقر سازمان ملل در خارطوم تجمع کرده و مخالفت خود را با هرگونه مداخله خارجی در امور این کشور اعلام کردند.

آن‌ها پلاکاردهایی در دست داشتند که روی آن عبارت‌هایی از جمله "ملت سودان حق تدوین قانون اساسی را دارند"، "نه به مداخله سازمان ملل"، "نه به سند جدید قانون اساسی"، "نه به حل و فصل دوجانبه" و "ملت با قیمومیت مخالفند" نوشته شده بود.

معترضان سودانی با توافق سیاسی میان گروه‌های آزادی و تغییر و ارتش سودان مخالفت کردند.

اخیرا یکی از رهبران گروه‌های "آزادی و تغییر" سودان از توافق با ارتش برای پایان کودتا و تشکیل دولت مدنی خبر داد.

یاسر عرمان، عضو دفتر اجرایی گروه‌های آزادی و تغییر سودان اعلام کرد: توافق ما با ارتش و نیروهای واکنش سریع برای پایان کودتا و تشکیل دولت مدنی شامل دو مرحله است. مرحله اول توافقی شامل تمام مکانیزم‌ها برای پایان کودتا و تشکیل دولت مدنی براساس قانون اساسی است. مرحله دوم شامل مشارکت گسترده گروه‌های انقلابی است. این توافق شامل بررسی پرونده عدالت و توافق صلح و اصلاحات امنیتی و نظامی است.

سودان از ۲۵ اکتبر ۲۰۲۱ با اعتراضات مردمی مواجه است. سودانی‌ها که به اقدامات فوق‌العاده عبدالفتاح البرهان، رئیس شورای حاکمیت انتقالی سودان و فرمانده ارتش این کشور از جمله انحلال شورای حاکمیتی و کابینه انتقالی، اعلام وضعیت فوق‌العاده در این کشور، بازداشت برخی مسؤولان و چهره‌های سیاسی و برکناری تعدادی از استانداران معترض هستند، این اقدامات البرهان را کودتا می‌دانند و خواستار روی کار آمدن یک حاکمیت کاملا مدنی هستند.

این در حالی است که البرهان اتهام کودتای نظامی را رد کرده و مدعی است هدفش از این اقدامات اصلاح مسیر مرحله انتقالی است و تعهد می‌دهد حاکمیت را از طریق انتخابات یا توافقی ملی تحویل دهد.

سودان پیش از اقدامات البرهان، از ۱۱ اوت ۲۰۱۹ در مرحله انتقالی بود که قرار بود با انتخابات ابتدای سال ۲۰۲۴ به پایان‌ برسد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha