• یکشنبه / ۲۹ آبان ۱۴۰۱ / ۰۰:۰۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401082819671
  • خبرنگار : 50356

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مشهد خبر داد

تعیین تکلیف و خرید حمایتی زعفران در مشهد

تعیین تکلیف و خرید حمایتی زعفران در مشهد

ایسنا/خراسان رضوی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مشهد از طرح خرید حمایتی زعفران و تعیین گرید آن خبر داد و گفت: طرح خرید حمایتی زعفران از آبان امسال آغاز و تا ۲ بهمن ماه ادامه دارد.

محمد میری دیسفانی هدف از خرید حمایتی زعفران را جلوگیری از ضرر و زیان کشاورزان عنوان و اظهار کرد: سازمان تعاون روستایی مشهد بنا به درخواست زعفران‌کاران و بر اساس تکالیف محوله از جانب وزارت متبوع، پس از هماهنگی با سازمان برنامه و بودجه کشور به نمایندگی از دولت با بهره‌گیری از تجربیات سنوات قبل مبادرت به خرید زعفران نمود. از دیگر اهداف این طرح تداوم تولید این محصول با توجه به اشتغال‌زایی زیاد و انطباق کامل با الگوی کشت اقلیم، عدم رقابت آن با گیاهان زراعی، بهاره و تابستانه‌ در مصرف آب و نیروی کار، همچنین با هدف ارتقاء قیمت این محصول به جایگاهی مطابق شان و ارزش آن در بازارهای جهانی است.

وی افزود: کشاورزان می‌توانند با مراجعه به مراکز خرید فیزیکی و ارائه معرفی‌نامه خود از جانب جهاد کشاورزی نسبت به فروش محصول خود حداکثر معادل مقدار درج شده در معرفی‌نامه اقدام نمایند. اعضاء کمیسیون خرید ضمن بررسی خصوصیات ظاهری در صورتی که بر اساس وضعیت ظاهری و میزان نرمه و شکسته به تایید اولیه کمیسیون برسد، نسبت به تحویل زعفران اقدام و با اخذ نمونه ‌در ۲ بسته مجزا هر کدام پنج گرم جهت ارسال به آزمایشگاه و اندازه‌گیری پارامترهای کیفی اقدام نموده و محصول تحویلی در حضور کشاورز پلمب می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مشهد بیان کرد: تایید درجه‌بندی زعفران بر اساس نتایج آزمایش و انجام کمیسیون از طریق نظارت نماینده جهاد کشاورزی، تعاون روستایی، نماینده نظام‌صنفی کشاورزی و انطباق آن با جدول خصوصیات فیزیکی شیمیایی بوده و پس از آن تایید گرید می‌شود.

میری دیسفانی تصریح کرد: زعفران بعد از انجام آزمایشات فیزیکی و شیمیایی و اطمینان از کیفیت آن مستقیما از تولیدکنندگان خریداری شده و پس از بسته‌بندی در کیسه‌های پلاستیکی پنج کیلوگرمی مخصوص طبقه‌بندی پلمب و هر کدام یک بار کد چهار وجهی که بر روی ان تمام مشخصات کمی و کیفی محتوی نایلون را برای خریداران مشخص می‌کند، نصب می‌شود. سپس این کیسه‌ها در انبارهای مخصوص با قفسه‌بندی‌های ویژه و در شرایط دمایی و رطوبتی استاندارد نگهداری می‌شود؛ به گونه ای که تمام اقدامات لازم و مورد نیاز برای خریداری، بسته‌بندی و نگهداری یک کالای صادراتی همزمان مهیا و آماده شده است. طبق دستورالعمل ابلاغی زعفران نگین صادراتی هر کیلو ۴۱ میلیون ۳۵۰ هزار تومان، نگین معمولی(بورسی) هر کیلو ۳۶ میلیون تومان، شبه‌نگین کیلویی ۳۳ میلیون تومان، زعفران پوشال مرغوب نیز کیلویی ۳۲ میلیون تومان، پوشال معمولی کیلویی ۳۱ میلیون تومان و دسته‌ای(دسته‌پیچ) کیلویی ۲۵ میلیون تومان از کشاورزان خریداری می‌شود.

وی در ارتباط با نحوه تسویه‌حساب با کشاورزان نیز گفت: ۳۰ درصد بهای محصول تحویلی از کشاورزان را برای تامین بخشی از هزینه‌های تولید پس از تامین اعتبار از جانب دستگاه‌های مسئول از طریق چک‌لیست مستقیما به حساب کشاورز واریز خواهد کرد و بهای ۷۰ درصد باقی مانده قیمت محصول نیز به مدت سه ماه نزد تعاون روستایی امانت خواهد ماند اما کشاورزان می‌توانند در صورت انصراف قبل از انقضاء این مدت با پرداخت پول سازمان و هزینه‌های مترتب بر آن تمام محصول خود را باز پس بگیرند و آن را با قیمت دلخواه در بازار به فروش برسانند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha