به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، "آرتمیس۱" (Artemis 1) برنامه اکتشاف ماه را با پرتاب بدون سرنشین در ساعت ۱:۴۷ بامداد به وقت منطقه زمانی شرقی روز چهارشنبه ۱۶ نوامبر آغاز کرد که طی آن، "سامانه پرتاب فضایی" (SLS) با موفقیت کپسول "اوریون" (Orion) را به سوی ماه فرستاد. "بیل نلسون" (Bill Nelson)، مدیر ناسا در توئیتی نوشت که "جو بایدن" (Joe Biden)، رئیس جمهور آمریکا نیز پرتاب را تماشا کرده بود و مستقیما با ناسا تماس گرفت تا تبریک بگوید.
همچنین، بایدن بعدا نظر خود را در یک توئیت ابراز کرد. او در این توئیت خود نوشت: این فضاپیما نخستین زن و نخستین شخص رنگینپوست را قادر میسازد تا بر سطح ماه قدم بگذارند و دانشآموزان بیشماری را به سوی کاوشگر شدن هدایت میکند و امکانات بیحد و مرز آمریکا را به جهان نشان میدهد.
"کامالا هریس" (Kamala Harris)، معاون رئیس جمهور آمریکا که رئیس هیئت مدیره "شورای ملی فضایی" (National Space Council) است، در توییتی از ناسا و همه کسانی که در ماموریت آرتمیس۱ شرکت داشتند، تقدیر کرد.
هریس در این توئیت نوشت: به ناسا و بخش خصوصی ما و شرکای بینالمللی راهاندازی آرتمیس۱ تبریک میگویم. امروز، آمریکا در حال ترسیم مسیر بازگشت به ماه است. این یک لحظه مهم برای ملت ما و جهان است.
هریس در ماه اوت از "مرکز فضایی کندی" (KSC) ناسا بازدید کرد تا شاهد تلاش دیگری برای پرتاب باشد اما آن پرتاب به دلیل مشکلات فنی متوقف شد.
اگر آرتمیس۱ تمام اهداف پروازی خود را برآورده کند، "آرتمیس۲" نیز برای پرتاب در سال ۲۰۲۴ همراه با سرنشین آمادهسازی میشود. نخستین فرود روی ماه از سال ۱۹۷۲ تاکنون، در ماموریت "آرتمیس۳" انجام میشود که ممکن است در سال ۲۰۲۵ یا ۲۰۲۶ فرود بیاید.
هریس آخرین بار در ماه سپتامبر، ریاست جلسه شورای ملی فضایی را بر عهده داشت و در آن جلسه خواستار تنوع بیشتر در نیروی کار فضایی آمریکا شد. همچنین، کاخ سفید متعهد شد که برای یک برنامه آزمایشی به منظور افزایش آموزش در فضا، همراه با شرکتهای بزرگ مانند "بلو اوریجین" (Blue Origin)، "بوئینگ" (Boeing)، "لاکهید مارتین" (Lockheed Martin)، "نورثروپ گرومن" (Northrop Grumman) و شرکتهای دیگری مانند "اسپیس ایکس" (SpaceX)، "آمازون" (Amazon) و "راکت لب" (Rocket Lab) کمک مالی کند.
سایر ابتکارات اخیر کاخ سفید در فضا عبارتند از: تأمین بودجه پروژه موسوم به "جعبههای ناهار یادگیری" (Learning Lunchboxes) برای جوامعی که نیاز به حمایت بیشتر دانشآموزان دارند، پاکسازی مداری بیشتر و جلوگیری از تولید زبالههای فضایی به منظور رسیدگی به میزان فزاینده زبالههای فضایی و همچنین، تکرار وعده عدم انجام دادن آزمایشهای ضد ماهواره در مدار. در ماههای پس از آزمایشهای روسیه در نوامبر ۲۰۲۱، انبوهی از زبالههای فضایی ایجاد شد که به ایستگاه فضایی بینالمللی و ماهوارههای "استارلینک" (Starlink) اسپیس ایکس رسیدند.
انتهای پیام
نظرات