به گزارش ایسنا، روح الله دهقانی در حاشیه نمایشگاه تخصصی توسعه دانش بومی و انتقال فناوری در ساخت و احیای کاتالیستهای شیمیایی که امروز برگزار شد، در جمع خبرنگاران، همه صاحبنظران را دعوت کرد تا از این نمایشگاه بازدید کنند.
وی ادامه داد: این نمایشگاه با حضور شرکتهای نوپایی بر پا شده است که کارهای بزرگی را اجرایی کردند و توانستند برخی از نیازهای کشور را که تا زمانی وابسته به خارج بود، تامین کنند.
دهقانی با اشاره به توان خوب موجود در شرکتهای دانشبنیان در حوزه شیمی و به طور خاص کاتالیستهای صنعتی، اظهار کرد: تصور نمیکنم که کاتالیستی در صنعت وجود داشته باشد که توان تولید آن در کشور توسط شرکتهای دانش بنیان وجود نداشته باشد و از نکته جالب در این توانمندیها این است که عموما فارغالتحصیلان رشتههای شیمی فعال در این حوزه از میان خانمها هستند، به گونهای که ۷۰ درصد از صاحبان شرکتها و مدیران تحقیق و توسعه آنها از میان خانمهایی هستند که با انگیزه مشغول به فعالیت هستند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری ابراز امیدواری کرد که قولهایی که به شرکتهای حاضر در این نمایشگاه داده است و اقدامات دیگری که در کلان میتوانند اجرایی کنند، عملیاتی شود.
وی در خصوص چالش تجاریسازی محصولات این شرکتها، خاطر نشان کرد: زمانی که کاری آغاز میشود، قطعا موانعی وجود دارد. زمانی که صنعتی عادت کرده یک کاتالیست خارجی را که از طریق مسیرهای وارداتی تعریف شده، تهیه کند، دیگر باور ندارد که این توانمندی در کشور وجود دارد.
دهقانی یادآور شد: در حوزه باورمندی، ما به طور جدی به دنبال این هستیم که بیمه تخصصی را با یکسری خدمات خاص تحت عنوان "خدمات سرویس" ارائه دهیم و به صنایع اعلام کنیم که اگر از کاتالیستهای ساخت داخل استفاده کردند و آسیبی به خط تولید آنها وارد شد، از سوی ما، فرایند آنها بیمه خواهد شد.
وی با بیان اینکه این اقدام کمک میکند که بهانهای برای عدم استفاده از محصولات دارای تاییدیه وجود نداشته باشد، افزود: علاوه بر آن نیاز به یکسری اقدامات حکومتی و دولتی در این زمینه وجود دارد که باید پیگیری شود.
به گفته این مقام مسؤول، موضوع حمایت از تولید داخل یک موضوع جدی است و قطعا با مواردی که برای استفاده از نمونه داخلی مقاومت وجود دارد، برخورد قانونی خواهد شد.
معاون علمی رئیسجمهوری در خصوص قولهای داده شده در نمایشگاه بومیسازی کاتالیستها، گفت: بیمه کردن دانشبنیانها مساله کوچکی نیست؛ چرا که بسیاری از صاحبان محصولات دانشبنیان این گلایه را دارند که محصول را تولید کرده و استانداردهای آنها را اخذ کردهاند و کنترل کیفی آن نیز اجرایی شده، ولی در تجاری سازی نگرانیهایی وجود دارد.
وی عدم پذیرش مسؤولیت استفاده از کاتالیستهای داخلی در صنایع را از بزرگترین دغدغههای این حوزه نام برد و یادآور شد: از این رو ما باید به طور جدی موضوع بیمه مسؤولیت دانش بنیان را پیگیری کنیم که اگر صنعتی از محصول دانشبنیان استفاده کرد، بداند که اتفاقات بعدی فرایند، بیمه میشود.
به گفته وی، بیمه مسؤولیت دانشبنیانها بیمه استفاده از خدمات و محصولات دانشبنیان است.
دهقانی، تامین مالی برای مجموعههای دانشبنیان را بزرگترین مشکل در این حوزه ذکر کرد و گفت: تامین مالیهای سنتی، وثایق و ضمانتنامههای سنگینی را میطلبد که بسیاری از شرکتها فاقد آنها هستند. از این رو معاونت علمی با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی و نهادهای مالی دیگر به دنبال تعریف یکسری مدلهای تامین مالی جدید است.
وی تامین مالی جمعی، بورسی و سرمایهگذاری خارجی را از جمله این روشهای نوین تامین مالی نوین برای شرکتهای دانشبنیان دانست و ادامه داد: ما باید تنوع مدلهای تامین مالی را توسعه دهیم تا هر مجموعه دانشبنیانی با توجه به شرایط خودش، تامین مالی را داشته باشد.
دهقانی ابراز امیدواری کرد که صاحبان صنایع و فناوری و سرمایه کمک کنند تا این همافزایی رخ دهد.
به گزارش ایسنا، نخستین همایش و نمایشگاه تخصصی توسعه دانش فنی بومی و انتقال فناوری در ساخت و احیای کاتالیستهای شیمیایی امروز در محل خانه نوآوری و فناوری مستقر در نمایشگاه بینالمللی برگزار شد.
انتهای پیام
نظرات