به گزارش ایسنا، امروزه بهبود فضای کسب و کار یکی از مهمترین راهبردهای توسعه اقتصادی هر کشور به شمار میرود و هرچه محیط کسب کار شرایط بهتری داشته باشد، بهرهمندی از فرصتهای کارآفرینی بیشتر خواهد شد که نتیجه آن خلق ارزش و ثروت برای جامعه است.
محیط کسب و کار شامل مجموعه عواملی است که بر عملکرد یا اداره بنگاههای اقتصادی موثر هستند اما تقریباً خارج از کنترل مدیران بنگاهها قرار دارند. عواملی نظیر قوانین و مقررات، میزان بارندگی و فرهنگ کاری در هر منطقه جغرافیایی و در هر رشته کاری و نیز در طول زمان متفاوت هستند.
بر اساس ماده ٤ قانون بهبود فضای کسب و کار، اتاقها موظفند جهت اطلاع سیاستگذاران از وضعیت محیط کسب و کار کشور، شاخص های ملی محیط کسب و کار در ایران را تدوین و به طور سالانه و فصلی حسب مورد به تفکیک استانها، بخشها و فعالیتهای اقتصادی، سنجش و اعلام کنند؛ بر همین اساس اجرای طرح پایش شاخص های ملی محیط کسب و کار با همکاری اتاق های تعاون، بازرگانی و اصناف از بهمن ماه سال ١٣٩٥ به اجرا درآمده است.
نتایج حاصل از پایش ملی محیط کسب و کار بخش تعاون ایران در تابستان ۱۴۰۱، مناسب ترین و نامناسب ترین مولفه های محیط کسب و کار بخش تعاون در فصل تابستان را مورد ارزیابی قرار داده است.
به موجب این گزارش، رقم شاخص ملی بخش تعاون ۵.۷۷ محاسبه شده (نمره بدترین ارزیابی ۱۰ است) که نشان میدهد شرایط محیط کسب و کار نسبت به فصل بهار با شیب ملایم بهبود یافته است. این در حالی است که شاخص ملی بخش تعاون در تابستان ۱۴۰۰ رقم ۵.۴ بوده است.
دلایل این تغییر، فصل برداشت محصولات کشاورزی، رونق گردشگری پس از طی محدودیتهای دوران کرونا و رشد فصلی فعالیتهای املاک و مستغلات در تابستان گزارش شده و به اعتقاد فعالان بخش تعاون وضعیت محیط کسب و کار تعاون همچنان مطلوب نیست.
مطابق گزارش اتاق تعاون ایران، نامناسبترین مولفه محیط کسب و کار بخش تعاون در تابستان امسال، غیرقابل پیش بینی بودن و تغییرات قیمت مواد اولیه و محصولات، دشواری تأمین مالی از بانکها، بیثباتی سیاستها، قوانین و مقررات و رویههای اجرایی ناظر بر کسب و کار بوده و مناسبترین مولفههای محیط کسب و کار بخش تعاون، نحوه استقبال مشتریان از نوآوری و ابتکار در ارائه خدمات و محصول، محدودیت دسترسی به حاملهای انرژی نظیر گاز و برق و گازوئیل و محدودیت دسترسی به آن بوده است.
برآورد فصلی شاخص ملی محیط کسب و کار بخش تعاون در بخشهای عمده اقتصادی نیز بیانگر آن است که بخش خدمات، بهترین محیط کسب و کار و بخش کشاورزی بدترین محیط کسب و کار را داشتند و بهترین محیط کسب و کار بر اساس رشته فعالیت به فعالیت املاک و مستغلات و بدترین محیط کسب و کار به فعالیت حرفهای، عملی و فنی اختصاص داشته است.
بی تردید تامین مالی یکی از دغدغههای فعالان اقتصادی بوده و بانکداری خرد میتواند عاملی مهم و کارگشا در جهت کم اثرکردن مشقات و دشواری های تامین مالی به شمار آید.
کمک به تامین منابع مالی تعاونیها با توجه به بنیه ضعیف می تواند آنها را به اهرمهای محکم و قویتری برای حل مشکلات بزرگتر اقتصاد ملی تبدیل کند.
به گزارش ایسنا، محیط کسب و کار شامل مجموعه عواملی میشود که بر عملکرد یا اداره بنگاه اقتصادی موثر است که قوانین و مقررات، فرهنگ کار و میزان بارندگی در هر منطقه جغرافیایی از جمله این عوامل به شمار می روند.
انتهای پیام
نظرات