«علیرضا نقوی» در نشست آموزشی محلات شهرداری منطقه بافت تاریخی یزد که با موضوع آمادگی در برابر باران و سیل در محل سالن جلسات فرمانداری یزد برگزار شد، گفت: حوادث طبیعی و غیرمترقبه قابل پیشگیری نیستند و باید خود را برای مقابله با آن آماده کنیم.
شهردار ناحیه بافت تاریخی ضمن به اینکه این حوادث طبیعی از جمله سیل و زلزله خسارتهای بسیار زیادی را به نقاط مختلف دنیا وارد میکند افزود: یکی از بخشهایی که همیشه در نقاط مختلف جهان با خسارتهایی روبرو میشود مکانهای تاریخی است که باید با توجه به اهمیت این مکانها، برنامهریزی برای پیشگیری از خسارت های وارده احتمالی به صورت ویژه در دستور کار مسئولان قرار گیرد.
نقوی در ادامه بافت تاریخی شهر یزد را یکی از ارزشمندترین بافتهای تاریخی جهان دانست و گفت: تجربه دو سیل اردیبهشت و مرداد امسال تجربه بسیار جدیدی بود که نسل ما حتی یک مرتبه چنین بارندگی و سیلی را مشاهده نکرده است.
مدیر منطقه بافت تاریخی شهرداری یزد خاطرنشان کرد: یکی از مسائل اصلی و اساسی در بحث پیشگیری از آسیب های احتمالی، آموزش و آگاهی عمومی و جلب مشارکت شهروندان است.
وی با بیان اینکه هویت بافت تاریخی شهر یزد به وجود شهروندان و ساکنان آن است گفت: به همین دلیل بهتر است اداره این بافت هم به عهده خود ساکنان بافت باشد و در این زمینه در طول یک سال گذشته اقدامات گستردهای صورت گرفته تا مدیریت کار به دست ساکنان بافت قرار گیرد.
نقوی همچنین در خصوص پایش های صورت گرفته در بافت تاریخی افزود: در بازدیدهایی که پس از سیل مرداد داشتیم موارد زیادی را مشاهده کردیم که به عنوان مثال دهانه چاه جذبی با یک پلاستیک گرفته شده بود و اگر بازدیدی از سوی ساکنان محل در ابتدای بارندگی از چاههای جذبی صورت میگرفت و این مشکلات رفع میشد، شاهد این حجم تخریب در نقاط مختلف شهر نبودیم.
مدیر منطقه بافت تاریخی شهرداری یزد در پایان گفت: براساس آمار و پایش صورت گرفته اکثریت خانههایی که در سیل تخریب شد، مربوط به منازلی بود که خالی از سکنه بودند و در صورتی که تنها سالی یک مرتبه بازدید از ناودانهای این منازل صورت میگرفت، خیلی از این خانهها تخریب نمیشدند و خسارت نمیدیدند.
انتهای پیام
نظرات