به گزارش ایسنا، تعداد کثیری از کارگران ساختمانی و روز مزد فاقد بیمه هستند و همچنین کارفرمای ثابت نیز ندارند، این کارگران برای تامین معیشت خود مجبور هستند تن به کارهای دشوار بدهند و گاهی در این راه بهعلت عدم رعایت موارد ایمنی دچار حادثه میشوند و گاهی جان خود را نیز از دست میدهند و یا دچار آسیبهای جسمی شدید میشوند.
سقوط از داربست، سقوط جسم سخت بر روی کارگر، آتشسوزی، خفگی ناشی از استنشاق گاز در محیط استراحت و فروریختن دیوار تنها بخشی از حوادث ناشی از کار برای کارگران است و عموما این قشر برای تامین هزینه درمان با مشکلات زیادی مواجه میشوند و اگر این قشر در زمان وقوع حادثه جان خود را از دست بدهند، کارفرما تعهد چندانی برای جبران ندارد، زیرا هیچ قراردادی بین کارگر و کارفرما در حوادث ساختمانی منعقد نمیشود.
بسیاری از کارگران از حق و حقوقات قانونی خود در حوادث ناشی از کار مطلع نیستند و گاهی بهعلت بروکراسی پیچیده در ادارات و شرکتهای بیمه از پیگیری پشیمان میشوند و یا اینکه پیگیری آنها بهعلت قوانین موجود بی نتیجه میماند.
محسن مولوی- مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با ایسنا با اشاره به حوادث ناشی از کار، اظهار کرد: این حوادث عموما در محیط کارگاهی رخ میدهند که در این محیطها کارگر و کارفرما وجود دارد، این حوادث زمانی بررسی میشود که از طریق محاکم قضایی طرح دعوی شود.
وی افزود: پس از طرح دعوی از طریق محاکم قضایی، پزشکی قانونی باید میزان جراحت وارده به کارگر را بهصورت فنی و تخصصی تعیین کند، سپس بازرسان اداره کار به محیطی که حادثه برای کارگر رخ داده مراجعه میکنند تا ببینند علت حادثه چه بوده و چه کسی در وقوع حادثه مقصر است.
مولوی گفت: پس از بررسی کامل حادثه ناشی از کار توسط بازرسان ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، قاضی مربوطه پس از تعیین دیه، کارفرما را موظف به پرداخت میکند، همچنین همین کارگر برای برقراری مستمری، غرامت دستمزد و از کارافتادگی باید از طریق سازمان تامین اجتماعی مورد پیگیری قرار بدهد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه در صورت عدم وجود کارفرما و بیمه در حوادث ناشی از کار باید فرآیندهای دیگری مورد انجام قرار بگیرد، بیان کرد: اگر فردی بهصورت روزکار در انجام کارهای ساختمانی بهکار گرفته و دچار حادثه شود، بازرسان اداره کار حادثه را بررسی میکنند و میزان تقصیر کارفرما و کارگر را مشخص میکنند، این مسئله مشمول تمامی کارگران میشود.
وی افزود: اگر برای کارگری حادثه بهوجود بیاید و کارفرما بیمه برای او پرداخت نکرده باشد، اجازه نمیدهیم حقوق او ضایع شود، کارگر در ابتدا میتواند در اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی بابت بیمهای که واریز نشده است، طرح دعوی کند و برای حادثه ناشی از کار نیز از دو طریق میتواند اقدام کند.
مولوی خاطرنشان کرد: ابتدا از طریق دادگستری برای دریافت دیه و دوم برای تعیین مستمری از طریق تامین اجتماعی به اداره کار مراجعه میکند و در صورت نداشتن بیمه نیز میتوان حق و حقوق کارگر را از روشهای قانونی مورد پیگیری قرار داد.
انتهای پیام
نظرات