به گزارش ایسنا، احمد نادری در جلسه پرسش و پاسخ دانشجویی در دانشکده ادبیات و علوم انسانی که به همت بسیج دانشجویی، انجمن اسلامی دانشجویان مستقل و جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: آن چه اکنون اتفاق افتاده، یک جنبش اجتماعی است پس تا مولفه های این جنبش را نشناسیم، نمی توانیم آن را به درستی تحلیل کرده و به یک سیاست گذاری برسیم پس قبل از هر چیزی به شناختن این جنبش نیاز داریم.
وی با بیان اینکه باید به روندهای کلان اعتراضی نگاه کرد: اولین اعتراض برای سال ۷۸ بود که البته که قبل از آن شورش هایی وجود داشت. سپس اعتراضات در سالهای ۸۸، ۹۶ و ۹۸ رخ داد و بعد از آن هم یکسری مباحث منطقه ای همچون آب را داشتیم؛ اعتراضات ۷۸ و ۸۸ سیاسی، ۹۶ و ۹۸ اقتصادی و اکنون دارای جنس فرهنگی است. پس جنس اعتراضات فرق کرده و اکنون با شعار «زن، زندگی، آزادی» و مخالفت با حجاب و شبیه آن بروز پیدا کرده است.
فرهنگ تودهای دانشگاه باید به فرهنگ نخبگانی بازگردد
نماینده تهران در مجلس با بیان اینکه جنبش اخیر پایه اقتصادی دارد، گفت: جنبش اخیر فرهنگی است اما پایه اقتصادی دارد؛ اتفاقاتی که در دهه اخیر در کشور افتاد جامعه را به سمتی برد که یکسری ناآرامی و اعتراضات را رقم زد؛ دهه ۷۰ با روی کار آمدن دولت رفسنجانی شاهد انحراف در انقلاب اسلامی و یک شیفت ارزشی مبتنی بر نئو لیبرال بودیم و بعد در دولت روحانی همان ادامه پیدا کرد. نتیجه آن اتفاقات این بود که اعتراضات به شکل جدید خودش را نشان داد.
نادری با طرح این سوال که آیا باید دانشگاه از فرهنگ نخبگانی فاصله گرفته و با فرهنگ توده حرکت کند، گفت: متاسفانه دانشگاه به خود سویه فرهنگ تودهای به گرفته و از فرهنگ نخبگانی فاصله گرفته است که زنگ خطری است؛ باید با گفت و گو نقاط ضعف را بررسی کرده و به فضای نخبگانی برگردیم؛ دانشگاه محل فرهنگ نخبگانی است.
این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در ادامه در پاسخ به سوالات دانشجویان گفت: در صحبت های یکی از دانشجویان به موضوع دهه هشتادی اشاره شد؛ این نکته کلیدی و به تعبیری نقطه حرکت برای فهم کنشگران کف میدان است.
سیاستمداران کنشگران کف میدان را نشناخته و یا کمتر شناخته اند
نادری ادامه داد: کنشگران این روزها نسل اواخر دهه ۷۰ و اوایل دهه ۸۰ هستند که اعتراضاتی دارند. واقعیت این است که سیاستمداران کنشگران کف میدان را نشناخته و یا کمتر شناخته اند. باید قابلیت دیالوگ با آنها را مطرح کنیم.
وی با بیان اینکه نسل دهه ۸۰ ویژگی هایی دارد، گفت: نسل دهه هشتاد در درون مناسبات دیجیتال به دنیا آمده و بزرگ شده و نسلی متفاوت است.
نادری همچنین درباره قانون نیروی انتظامی گفت که قانون حمایت از نیروی انتظامی بحث قانونی پیچیده دارد البته پلیس مظهر اقتدار است.
وی ادامه داد: اینکه جمهوری اسلامی با سلاح جنگی برخورد نکرده و نمی کند، علت دارد؛ چندین بار عیادتی از مجروحان نیروی انتظامی داشتم که واقعا دلم برایشان می سوزد، آنها به شدت زخمی شدند و تعدادی هم به شهادت رسیدند.
این عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در واکنش به صحبتهای دهنوی مبنی بر تشکیل کمیتهای در مجلس برای پیگیری وضعیت دانشجویان بازداشتی و ممنوعالورودی دانشجویان این دانشگاه گفت: من در سالهای ۹۶ و ۹۸ هم درباره وضعیت دانشجویان بازداشتی تلاشهایی را انجام دادم؛ استقبال میکنم که کمیتهای در دانشگاه تهران تشکیل شود.
در جمهوری اسلامی ایران خلأ وجود نهاد اعتراضی دیده میشود
وی درباره موضوع اینکه اگر کسی اعتراض دارد، باید کجا آن را بیان کند، اظهار کرد: در سال ۱۳۹۸ بحث نهاد اعتراضی را مطرح کردم؛ معتقدم که در جمهوری اسلامی ایران خلأ وجود نهاد اعتراضی دیده میشود؛ باید این موضوع را پیگیری کنیم تا صف بین معترض و اغتشاشگر جدا شود. شاید بیش از ۱۰۰ تجمع اعتراضی مقابل مجلس شورای اسلامی تشکیل شد که نمایندگان بین معترضان حضور پیدا کرده و موضوع را پیگیری کردند. تجربه مجلس شورای اسلامی موفق بوده و میتوان از آن استفاده کرد.
نادری درباره پیگیری موضوع شفافیت در مجلس شورای اسلامی گفت: از ابتدای مجلس یازدهم پیگیر موضوع شفافیت بودیم طرح شفافیت را تسهیل کردیم منتهی با ایراد شورای نگهبان مواجه شد ما بر دو ماده اصرار کرده و آن موضوع به مجمع تشخیص ارجاع شد.
وی با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی در حالت فعلی یکی از شفاف ترین نهادهای کشور است، اظهار کرد: از ابتدای شروع جلسات علنی مردم میتوانند مذاکرات را از رادیو بشنوند؛ در مورد شفاف شدن آراء هم ما تصویب کردیم که جز برخی موارد استثنایی، آراء شفاف شود البته که این طرح دیگر از دست مجلس خارج شده و به مجمع تشخیص رفته است؛ مساله آن است که چرا فقط مجلس شورای اسلامی شفاف باشد دولت و قوه قضاییه هم باید شفاف باشند.
باید قوه عاقلهای در صداوسیما تصمیمگیری کند
این نماینده مجلس شورای اسلامی درباره ضعف رسانهای گفت: ما ضعف رسانهای داریم و امپراطوری نظام سلطه کار خودش را به نحو احسن انجام میدهد؛ در این بین صداوسیما باید به کارهایش بیندیشد و قوه عاقلهای در آن تصمیمگیری کند. هیات حاکمه فعلی در صداوسیما دغدغههای خود را دارد حال اینکه باید به این فکر کند که وظیفهاش در جنگ شناختی چیست.
نادری با بیان اینکه در موضوع فوت خانم امینی کمکاریهای جدی در صداوسیما صورت گرفت افزود: نمونه این موضوع تاخیر در پخش کردن فیلمهایی بود که نقد جدی به صداوسیما وجود دارد؛ صداوسیما کار خودش را انجام نداده و به کارهای حاشیهای میپردازد که بیشتر رنگ و بوی سیاسی دارد؛ هیات حاکمه صداوسیما فکر میکند که اگر مجلس شورای اسلامی و بخشی از دولت را بزند در مجلس فعلی یا در مجلس دوازدهم میتواند وجه سیاسی داشته باشد و از کارکرد اصلی خود غفلت کرده است.
رئیس مجلس به دنبال برداشتن فیلترینگ است
این عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی درباره بحث فیلترینگ گفت: ما در مجلس شورای اسلامی به ریاست آقای قالیباف رئیس مجلس پیگیر هستیم که فیلترینگ برداشته شود. آقای قالیباف به نمایندگی مجلس پیگیر رفع فیلتر اینستاگرام و واتساپ است و بحثهای جدی مطرح شده که باید فیلترینگ برداشته شود؛ ما هم معتقدیم بخشی از کسب و کارها در اینستاگرام است اما بحث ما چیز دیگری است مبنی بر اینکه فیلتر به این شکل جواب نمیدهد و باید سیاست جدیدی اتخاذ کرد.
استیضاح وزیر ورزش در شرایط فعلی به صلاح نیست
نماینده تهران درباره اینکه چرا وزیر ورزش استیضاح نمیشود، گفت: کمتر از دو هفته به برگزاری جام جهانی باقی مانده است استیضاح به صلاح نیست؛ ما هم ایراداتی به وزارت ورزش داریم اما باید مصلحت بزرگتر را دید؛ البته استیضاحهای زیاد دیگری هم ثبت شده که این به معنای وجود نارضایتی زیاد است لذا باید اول به این پرسش پاسخ داد که آیا اکنون استیضاح به صلاح کشور است؟ معتقدم استیضاح زیر ورزش به صلاح نیست.
وی همچنین درباره اینکه برخورد قاطع با ترک فعلها نمیشود گفت: ما هم معتقدیم که این کار صورت گیرد، اما روالها طولانی است و باید در این روندها تجدید نظر شود؛ البته که بعضا مصلحتها و نکاتی مانع میشود ولی به هرحال باید برای برخورد قاطع ریشهای برخورد شود.
نادری در بخش پایانی صحبتهای خود با بیان اینکه باید به سمت شناخت اعتراضات حرکت کنیم گفت: امیدوارم در مجلس شورای اسلامی و دولت به این سمت حرکت کنیم.
وی درباره عملکرد مجلس یازدهم گفت: ما باید گزارش کار دهیم، اما فقط یک نمونه درباره پیگیری هفت تپه است که بیش از دو میلیارد دلار به بیتالمال برگشت.
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی درباره طراحی در کشورهای خارجی با اتفاقات اخیر اظهار کرد: اگر کسانی که طراحی میکنند یک جو عقل داشته باشند حداقل نازنین بنیادی را نمیگذاشتند؛ این نشان میدهد که آنها جامعه ایران را نمیشناسند که به شدت حساس است.
انتهای پیام
نظرات