به گزارش ایسنا به نقل از هایپر صنعت فامکو، در این مطلب به معرفی، انواع و کاربرد موتور آسانسور به عنوان بخش اصلی پکیج آسانسور میپردازیم. محتوای این مطلب با دریافت مشاوره از کارشناسان هایپر صنعت فامکو به عنوان یکی از بزرگترین مراکز ارائهدهنده تجهیزات صنعتی از جمله موتور آسانسور جمعآوری شده است.
موتور آسانسور دارای انواع مختلفی است که هر کدام از آنها دارای کارکرد منحصر بفردی هستند. به طور کلی، عملکرد موتور آسانسور به این صورت است که انرژی برق دریافتی را به مکانیکی تبدیل کرده و باعث میشود که آسانسور به حرکت در بیاید. بسیاری از قابلیتهای آسانسور از جمله سرعت حرکت آن به نوع موتور آسانسور بستگی دارد. انتخاب یک موتور آسانسور مرغوب در کیفیت و کارایی کلی سیستم آسانسور تاثیر بسزایی خواهد داشت. در مجموعه آسانسورها، این موتور آسانسور است که مولفههایی از قبیل سرعت حرکت و توقف در طبقات مورد نظر مسافران را بر عهده دارد. برای آشنایی بهتر با موتور آسانسور به معرفی و ذکر نکاتی درباره انواع آن میپردازیم:
انواع موتور آسانسور
موتورهای آسانسور در چند نوع مختلف طراحی و تولید شدهاند، که هر کدام از این نوع موتورها دارای مکانیزم عملکرد خاص خود میباشند. اما متداولترین نوع موتورهای آسانسور به شرح ذیل میباشد:
موتور آسانسور گیربکسدار
رابط بین کابین و موتور آسانسور، گیربکس است. نیروی محرکهای که به موتور انتقال مییابد، صرف چرخش چرخ دندههایی که به گیربکس متصل هستند، میشود و این امر موجب گردش فلکه گیربکس خواهد شد که در نتیجهی این فرایند سیم بکسل به همراه وزنه تعادل به حرکت در آمده و کابین آسانسور جا به جا خواهد شد. توجه به این نکته لازم است که موتور آسانسور گیربکسی در آسانسورهای کششی به کار گرفته میشوند.
موتور آسانسور گیرلس
نسل جدید موتور آسانسور کششی، گیرلس نام دارد که در آن گیربکس حذف شده است. موتور گیرلس آسانسور مصرف انرژی کمتری دارد و سرعت حرکت آن نیز بیشتر است. این موتورها دارای ابعاد و اندازه کوچکتری نسبت به موتورهای آسانسور گیربکس دار هستند و فضای زیادی را در موتورخانه اشغال نمیکنند حتی گاهی موتورخانه در سیستمهای آسانسوری که با موتور گیرلسی راهاندازی میشوند حذف میشود. همچنین میزان آلودگی صوتی، لرزش و مصرف انرژی در موتور گیرلس آسانسور که راندمان مطلوبی دارد کاهش یافته است.
موتور آسانسور هیدرولیکی
برعکس سیستم آسانسورهای کششی که موتورخانه در بالای چاه آسانسور تعبیه میشود، موتور آسانسور هیدرولیکی در چاهک آسانسور نصب و راهاندازی میگردد. مکانیزم عملکرد موتور آسانسور هیدرولیکی بر پایه روغن است. زمانی که اندازه فشار روغن بیش از وزن کابین باشد، کابین آسانسور با کمک جک به سمت بالا حرکت میکند. هنگامی که پمپاژ و فشار روغن متوقف شده و فشار آن نیز از کابین آسانسور کمتر شود، اتاقک آسانسور به سمت پایین هدایت می گردد.
مشخصات موتور آسانسور
از نظر فنی اصلیترین تجهیزی که در سیستم آسانسور وظیفه تحمل وزن و جابجا کردن افراد را دارد، موتور آسانسور میباشد. ظرفیت موتور آسانسورها بر اساس تعداد نفراتی که قرار است از آن استفاده کنند انتخاب میشود. شایان ذکر است که استفاده از موتور آسانسور گیربکسی و گیرلسی در ایران نسبت به انواع دیگر موتور آسانسورها، رایج تر است.
نکات خرید موتور آسانسور
موتور آسانسور به دلیل اینکه وظیفه تامین انرژی و حرکت دادن کابین آسانسور را به عهده دارد، از تجهیزات گرانقیمت و اصلی آسانسور محسوب میشود. امروزه آسانسور به یکی از وسایل بسیار کاربردی در زندگی روزمره افراد تبدیل شده است، بنابراین در هنگام خرید آن باید به نکات مهمی از جمله کیفیت و اصالت موتور آسانسور توجه داشته باشید. در ادامه نکاتی را که کارشناسان هایپر صنعت فامکو در خصوص خرید موتور آسانسور ارائه کردهاند بررسی خواهیم کرد. توصیه میشود در هنگام خرید به نکات زیر توجه نمایید:
- نوع موتور آسانسور
- گارانتی موتور آسانسور
- خدمات پس از فروش
- سرعت حرکت و توقف
- میزان لرزش
- میزان صدا
- میزان مصرف انرژی
توجه به نکات فوق بسیار ضروری است زیرا در صورت انتخاب نادرست موتور آسانسور ممکن است علاوه بر زیان مالی با خطرات جانی نیز روبرو شوید.
نحوه انتخاب موتور آسانسور
انتخاب و خرید قطعات و تجهیزات آسانسور امری بسیار مهم و تخصصی میباشد. به همین دلیل برای خرید موتور آسانسور که اصلیترین بخش تجهیزات آسانسور است، بهتر است از کارشناسان با تجربه این صنعت مشاوره فنی دریافت نمایید تا در نهایت موتوری با قیمت مقرون به صرفه و متناسب با نیازتان انتخاب کنید. به همین دلیل پیشنهاد میشود مشاوره لازم را از کارشناسان خبره هایپر صنعت فامکو، با بیش از دو دهه تجربه در زمینه ارائه انواع تجهیزات آسانسور، دریافت نموده و سپس اقدام به خرید نمایید.
انتهای رپرتاژ آگهی
نظرات